'Mijn broer heeft 3 keer per week een kater'

Vestigingsadres

Piet Mondriaanplein 25 (6e verdieping), 3812 GZ Amersfoort

Postadres

Postbus 830, 3800 AV Amersfoort

Mijn broer (25) gaat elke vrijdag uit. Op zaterdag is de derde helft bij zijn voetbalclub, en op zondag gaat hij de stad in. Bandjes kijken in het café. Hij is óf aan het feesten, óf aan het bijkomen van zijn lange weekend. Op maandagochtend komt hij steeds slechter uit bed. Hij is ook vaak te laat op zijn werk. Ik begon me zorgen over hem te maken. Ook al is hij 25, het blijft toch je kleine broertje. Hij heeft niet door dat hij in een negatieve spiraal zit waar hij zelf niet uitkomt.

Hij heeft niet door dat hij in een negatieve spiraal zit waar hij zelf niet uitkomt.

We zitten in dezelfde vriendengroep die vaak uitging. Inmiddels hebben de meesten een baan. Een burgerlijk leven. Maar hij is nog steeds het feestbeest. Omdat we gezamenlijke vrienden hebben vind ik het lastig om mijn zorgen met iemand te delen. Tot iemand anders uit de groep op mij afstapte: ‘vind je ook niet dat hij te veel drinkt?’ Anderen zien het dus ook. Het ligt niet aan mij. Dat geeft bevestiging. Ik voel me enorm opgelucht.

Lees alle

verhalen en tips

Ook interessant

voor jou

Bekijk het nuchter
Voor jongeren en volwassenen met een lichte verstandelijke beperking
Start nu
Hier vind je hulp voor iemand Feiten & cijfers
Hier vind je hulp voor iemand

5 december 2022   •   1 min. leestijd

Stichting Naast Tips
Stichting Naast

5 december 2022   •   2 min. leestijd

"Omgaan met alcohol was voor mij altijd een ding" Verhalen
"Omgaan met alcohol was voor mij altijd een ding"

7 maart 2022   •   2 min. leestijd

In een fles wijn zitten 7 glazen Feiten & cijfers
In een fles wijn zitten 7 glazen

24 november 2021   •   2 min. leestijd

Soms high-five ik even met mezelf Verhalen
Soms high-five ik even met mezelf

26 november 2021   •   2 min. leestijd