'Mijn broer heeft 3 keer per week een kater'

Vestigingsadres

Piet Mondriaanplein 25 (6e verdieping), 3812 GZ Amersfoort

Postadres

Postbus 830, 3800 AV Amersfoort

Mijn broer (25) gaat elke vrijdag uit. Op zaterdag is de derde helft bij zijn voetbalclub, en op zondag gaat hij de stad in. Bandjes kijken in het café. Hij is óf aan het feesten, óf aan het bijkomen van zijn lange weekend. Op maandagochtend komt hij steeds slechter uit bed. Hij is ook vaak te laat op zijn werk. Ik begon me zorgen over hem te maken. Ook al is hij 25, het blijft toch je kleine broertje. Hij heeft niet door dat hij in een negatieve spiraal zit waar hij zelf niet uitkomt.

Hij heeft niet door dat hij in een negatieve spiraal zit waar hij zelf niet uitkomt.

We zitten in dezelfde vriendengroep die vaak uitging. Inmiddels hebben de meesten een baan. Een burgerlijk leven. Maar hij is nog steeds het feestbeest. Omdat we gezamenlijke vrienden hebben vind ik het lastig om mijn zorgen met iemand te delen. Tot iemand anders uit de groep op mij afstapte: ‘vind je ook niet dat hij te veel drinkt?’ Anderen zien het dus ook. Het ligt niet aan mij. Dat geeft bevestiging. Ik voel me enorm opgelucht.

Lees alle

verhalen en tips

Ook interessant

voor jou

Zelftest voor naasten
Hoe zwaar voel jij je belast door zorg voor iemand anders? Doe de test.
Start nu
Jonge kinderen en alcohol: zo geef je het goede voorbeeld Feiten & cijfers
Jonge kinderen en alcohol: zo geef je het goede voorbeeld

16 mei 2023   •   4 min. leestijd

Peter: 'Iedere avond was het vrijdagavond' Verhalen
Peter: 'Iedere avond was het vrijdagavond'

18 februari 2022   •   6 min. leestijd

Jezelf blijven (ook als de ander door de drank zichzelf niet meer is) Tips
Jezelf blijven (ook als de ander door de drank zichzelf niet meer is)

25 november 2021   •   2 min. leestijd

Shanna's vriend drinkt: Door praatgroep houd ik het vol Verhalen
Shanna's vriend drinkt: Door praatgroep houd ik het vol

1 december 2022   •   3 min. leestijd

Alles over de PGO Feiten & cijfers
Alles over de PGO

28 april 2023   •   3 min. leestijd