'Mijn broer heeft 3 keer per week een kater'

Vestigingsadres

Piet Mondriaanplein 25 (6e verdieping), 3812 GZ Amersfoort

Postadres

Postbus 830, 3800 AV Amersfoort

Mijn broer (25) gaat elke vrijdag uit. Op zaterdag is de derde helft bij zijn voetbalclub, en op zondag gaat hij de stad in. Bandjes kijken in het café. Hij is óf aan het feesten, óf aan het bijkomen van zijn lange weekend. Op maandagochtend komt hij steeds slechter uit bed. Hij is ook vaak te laat op zijn werk. Ik begon me zorgen over hem te maken. Ook al is hij 25, het blijft toch je kleine broertje. Hij heeft niet door dat hij in een negatieve spiraal zit waar hij zelf niet uitkomt.

Hij heeft niet door dat hij in een negatieve spiraal zit waar hij zelf niet uitkomt.

We zitten in dezelfde vriendengroep die vaak uitging. Inmiddels hebben de meesten een baan. Een burgerlijk leven. Maar hij is nog steeds het feestbeest. Omdat we gezamenlijke vrienden hebben vind ik het lastig om mijn zorgen met iemand te delen. Tot iemand anders uit de groep op mij afstapte: ‘vind je ook niet dat hij te veel drinkt?’ Anderen zien het dus ook. Het ligt niet aan mij. Dat geeft bevestiging. Ik voel me enorm opgelucht.

Lees alle

verhalen en tips

Ook interessant

voor jou

Forum voor Naasten
Forum voor naasten van mensen met verslavingsproblemen:
Start nu
5 boekentips over alcohol Tips
5 boekentips over alcohol

8 april 2022   •   5 min. leestijd

Overal is alcohol, want in Nederland ‘hoort dat zo’ Tips
Overal is alcohol, want in Nederland ‘hoort dat zo’

26 november 2021   •   2 min. leestijd

Doe mee met Mijn nuchtere baby Tips
Doe mee met Mijn nuchtere baby

15 december 2021   •   1 min. leestijd

Verstandig zwangeren met deze gezonde drankjes Tips
Verstandig zwangeren met deze gezonde drankjes

3 december 2021   •   3 min. leestijd

Waarom je baby meedrinkt in je buik Feiten & cijfers
Waarom je baby meedrinkt in je buik

11 april 2022   •   3 min. leestijd