Thema's

Logo Alles over drinken

Etentjes bij anderen zonder drank

avatar
Topic gestart door Houtje
13 mei 2006 5 reacties 1233 weergaven

Meepraten?

Log in of maak een account om gesprekken te starten, te reageren en te volgen.

avatar
Houtje
13 mei 2006

Voor de nieuwe Cactus-adepts onder ons:

als je heel flink bent zoals Tante Til dan bel je vooraf op en zeg je voor mij geen drank aub ik ben gestopt heb je spa rood anders neem ik het wel mee..... (zo goed, TT?)

als je minder flink bent zoals Houtje zeg je: ik heb migraine en nieuwe medicijnen (hoge bloeddruk, een wrat, verzin maar wat) en nieuwe medicijnen, ik mag ABSOLUUT geen alcohol erbij, jaaaaaaaaaaaa ik vind het ook jammer, maar het is veeeeeeeels te gevaarlijk ...mompel....... radioactie......mompel.....steeds zachter praten......enge bijwerkingen........ explosie-gevaar..........dan iets harder HEBBEN JULLIE SPA ROOD? Nee? Geeft niet ik heb het bij me kan ik me eigen fles leeglurken.

Ik neem meestal een fles cola lemon light mee en wijs een kind in het gezelschap aan die moet zorgen dat mijn glas VOL blijft vinden ze interessant en jij hoeft niet steeds om een drankje te vragen en kan heerlijk doorklokken een leeg glas is een ramp.

Inmiddels weet bij mij iedereen het: jij geen drank hè, ik kreun dan gezellig mee, nee die rotmedicijnen ook, maar ja, het gaat als ietsjes..... mompel......ietsjes......... beter.

Hahahahaha. En zo blijf je alco-vrij.

avatar
Satja
13 mei 2006

En als je meer zo'n socio-filosofisch type bent dan zeg je gewoon plompverloren: ik drink niet meer want ik vond het echt te gek worden. Het begon akelig op een verslaving te lijken (ahum) en dat wil ik niet meer.
Geheid dat je dan een gesprek krijgt over drank en hoeveel en wat kan nog wel en wat niet meer. Zal niet in ieder gezelschap kunnen maar in mijn omgeving levert dat leuke gesprekken op. En na een poosje gaat het weer over de gewone dingen, maar mijn ervaring is dat ik er dan veel rustiger en gemakkelijker bij zit.

Eén ding is belangrijk: ZORG VOOR JEZELF. Zorg dat je lekkere dingen drinkt en eet!

Satja

avatar
tapas
13 mei 2006

Zoals Satja doe ik het ook. Ik zeg dat ik niet meer drink omdat het me te gortig werd en omdat ik mijn grenzen niet goed kan bewaken daarin.. dus geef mij maar iets anders.. heb je ook Spa rood?
en idd dan komen de gesprekken op gang, wordt er eigenlijk voornamelijk erg positief gereageerd, want iedereen kent wel iemand, of vind van zichzelf.. en knap van je... Sla je 2 vliegen in 1 klap.. onee, jij hoeft niet he? knap van je hoor!!

avatar
Marietje
13 mei 2006

Hoi allemaal,
Dit is precies wat ik nodig heb. Ik denk dat ik de methode van Tapas en Satja ga volgen. Gewoon zeggen . . .
Vind het wel spannend.
gr. Marietje

avatar
Houtje
13 mei 2006

zo Tapas die eendagsvlieg is ook dood, (slechts één klap met de mepper was slechts nodig).......:D

Meepraten?

Log in of maak een account om gesprekken te starten, te reageren en te volgen.

Ga aan de slag met een
gezonder
leven

Door de check te doen en antwoord te geven op 4 korte vragen geven we je advies over welke apps, tips en hulpmiddelen bij jou passen. Daarna kun je een account aanmaken als je dat wilt.