Thema's

Logo Alles over drinken

Hobby draadje

avatar
Topic gestart door bolletje
22 oktober 2010 349 reacties 24423 weergaven

Meepraten?

Log in of maak een account om gesprekken te starten, te reageren en te volgen.

avatar
Aliblabla1
08 november 2010

Hmmmpffff Bolletje....

Amateurtje... whaha! Die schilderijen zien eruit of je les hebt gehad van Rembrandt! Hoe lang ben je wel niet met dat stilleven met die viool bezig geweest? Wat een PRIEGELWERK! Muzieknoten op een bladzij in een boek op een tafel met een kleed etc etc etc...

Dit amateurtje heeft morgen haar 6e les ofzo. Morgen portret maken... Heb het papier in thee geweekt, want het wordt een sepia portret. Werken met maar 1 kleur dus... spannend wel! Ik heb in geen 35 jaar een mens getekend of wat... Heb een foto gepakt van een kennis. En die op de Bolletje manier in vakjes verdeeld. Want zonder zou het me niet lukken. BEdankt voor de tip Bol!

Hee enneh, Bolletje waar haal jij je inspiratie vandaan?

Enneh Toppertje, waarom staan er van jou nog geen foto's? Ik ben nieuwsgierig!!!

avatar
bolletje
09 november 2010

Hey Ali, Ik ben zo ontzettend benieuwd hoe het portret eruit komt te zien. Werk je nu ook thuis of alleen bij de les? Misschien wel leuk als je met de opbouw van het portret, foto's maakt zodat we kunnen zien hoe het portret groeit.:)
Ja hoelang doe ik over een schilderij. Ik denk dat, als ik iedere middag zou werken ongeveer een week of 3.
Gaat langzaam omdat het inderdaad priegelwerk is. Ben nu ook weer bezig met een schilderij van 60-80 en vaak schilder ik met het kleinste penseeltje. Ja dan krijg je een soort foto schilderij en duurt het lang.
Wat leuk dat je getekend hebt met die blokken. Een stuk makkelijker hé?

avatar
Tobbertje
09 november 2010

Zo lieve hobby-mensen; kanjers!

Ik heb een paar dingen om te laten zien, maar de meeste staat mijn hele naam op dus dat doe ik liever niet... maar hopelijk krijgen jullie zo een beetje een indruk van wat ik zoal uitvoer:D

http://img834.imageshack.us/g/bergmeerinolieverf.jpg/


commentaar en kritiek zijn welkom hoor, daar leer ik alleen maar van.

Liefs, Tobpertje:D

avatar
bolletje
09 november 2010

Toppie ik heb geen kritiek of commentaar hoor, alleen ik zou het zelf een beetje anders doen. Dus mag ik je misschien wat kleine adviesjes geven.
Ikzelf zou op die bergen wat sneeuw leggen, op de top en een heel klein beetje aan de zijkant van de berg. Her en der een beetje aantippen, en de boom aan de rechterkant en de struik zou ik wat meer accentueren, met geel en rood en een heel klein beetje licht groen.
Daar is ook weer een foefie voor. Jij schildert toch met olieverf? Ja misschien kan het ook met accryl.
Heb je een hele oude ronde kwast? Zo'n heel goedkope hé? als je die nu in de verf dept, niet al te veel en je dopt hem uit elkaar dat doe je gewoon naast de verf op het bordje of zo, zodat die haren uit elkaar gaan staan, dan kun je heel voorzichtig wat meer kleuren aanbrengen, dat doe je ook doppend. Ik dop veel. Dus dan ga je heel voorzichtig recht met je kwast op het doek duwen zo dat je het net raakt. Dus aan tippen zeg maar. Als je kwast het doek geraakt heeft en je trekt je kwast vlug weer weg, dan gaat de verf als het goed is een beetje op het doek liggen, je trekt er als het ware een puntje aan. Dan krijg je ook wat diepte. Als dat niet lukt dan moet je een klein beetje meer verf pakken.
Bij de bosjes zou ik ook wat meer geel, oranje en rood aan brengen. Dat is het zelfde principe als wat je bij de boom doet.
En ik zou ook bij bloemen wat meer kleuren aan brengen als je die gaat schilderen. Een bloem heeft n.l. nooit twee kleuren.
Het ying en yangschilderij vind ik hartstikke mooi. Van een voorbeeld geschilderd of uit je hoofd?
Doe je er ooit lijstjes om? die kun je vaak heel goedkoop op rommelmarkten kopen.
Als je dan verf bij de ameH koopt, die spuitbussen worden ze weer als nieuw.;) Meestal pak ik schoolbordverf.

avatar
Tobbertje
10 november 2010

Heej Bolletje:sun:

bedankt voor je adviezen! Ik heb nooit les gehad dus ik doe eigenlijk maar wat. Dat schilderij met die bergtoppen was in de Bob Ross stijl... ken je die? die man is al jaren dood maar die zette in een half uur een schilderij op doek met zulke simpele foefjes, ongelooflijk! Maar goed, dit was dus ook zo'n poging haha.
Daar kan idd nog vanalles aan verbeterd worden.
Ik heb nu alweer een tijd niet geschilderd...
Maar als ik eenmaal begonnen ben... dan wil ik ook dóór.

Ik ben veel aan het breien, sjaal nummer 4 is af, in twee weken...

Maar zo geweldig als jij schildert... wow... dat is echt fenomenaal!! Respect!

Maar nu ga ik lekker bankhangen met mijn mannetje:D

Liefs, Tobbertje:present:

avatar
bolletje
11 november 2010

Ja en of ik B. Ross ken de man schilderde prachtig, dat was een grote jongen. Alleen zo ontzettend snel. Heb het wel een geprobeerd om na te doen maar ik nam dan toch zijn techniek over en probeerde ook zo snel te schilderen maar toen ging het bij mij helemaal mis. Ik ben een goeie naaper maar dit ging helemaal verkeerd. Ik kan niet snel schilderen en moet het meer hebben van het fijne priegelwerk. Ik moet, als ik dicht bij mn schilderij sta, zien dat het toch heel fijn geschilderd is, terwijl als je dicht bij een schilderij van hem zou staan het te ruw is.

avatar
bolletje
12 november 2010

De raad om theezakjes te gebruiken om de kachelruitjes schoon te maken kun je ook nog voor iets anders gebruiken, n.l. om nieuwe foto's oud te doen laten lijken. Als je de foto's even in thee laat liggen krijgen ze een bruine rand. Probeer het eerst met een foto die niet zoveel waarde heeft.
Je kunt ze dan in een boek plakken dat je hard hebt gemaakt met latex dat is hartstikke mooi werk. Als jullie willen leren om een oud boek hard te maken en een mooie kleur te geven hoor ik het wel. Het is heel simpel en een erg goedkoop. bovendien geef je iets helemaal van jezelf en wat je helemaal zelf gemaakt hebt.
Je kunt het ook met gedichten doen die je in het boek plakt, en dan afwerkt met kant of kunstbloemen.
Altijd erg leuk om cadeau te geven.

avatar
bolletje
14 november 2010

Heb vandaag weer wat geschilderd maar het schiet niet zo goed op, het is wel zo'n priegelwerk. Het is niet dat het me verveeld of zo want ik heb er nog steeds zin in hoor maar zou toch wel wat vlugger resultaat wilen zien.:)

avatar
bolletje
19 november 2010
:present:
avatar
Jim
19 november 2010

quote:


Originally posted by:
bolletje


Je kunt ze dan in een boek plakken dat je hard hebt gemaakt met latex dat is hartstikke mooi werk. Als jullie willen leren om een oud boek hard te maken en een mooie kleur te geven hoor ik het wel. Het is heel simpel en een erg goedkoop. bovendien geef je iets helemaal van jezelf en wat je helemaal zelf gemaakt hebt.


Je kunt het ook met gedichten doen die je in het boek plakt, en dan afwerkt met kant of kunstbloemen.


Altijd erg leuk om cadeau te geven.



Wat bedoel je hier precies Bolletje, een oud boek hard maken en een mooie kleur geven?
Bedoel je zo'n blanco boek van de witte boekenmarkt of een echt boek met een bijzondere kaft dat je voor deze gelegenheid gebruikt?

avatar
Jim
19 november 2010

Een paar maanden geleden ben ik begonnen met het maken van mandala's. Een mandala is een cirkelvorm die steeds weer op andere wijze kan worden ingevuld en gekleurd. Nooit eerder heb ik getekend. Het is ook niet bedoelt als zijnde kunstobject. Ik ervaar het maken ervan als een meditatie waarbij ik datgene wat in mij leeft op dat moment in de buitenwereld vorm geef. Een proces waarbij ik in het midden begin en dan steeds verder naar buiten toe werk. Verbazingwekkend wat je heel eenvoudig met wat kleurpotloodjes van de EmTe en een passer kunt maken!
Gaande weg het proces heb ik wel eens de neiging om te stoppen omdat ik dan de gedachte krijg dat ik het geheel niet in harmonie kan brengen, maar tot nu toe is het bijna altijd gelukt. Alleen de mandala's die ik van de week gemaakt hebt na mijn drooglegging lijken helemaal nergens op.

Ik zal eens kijken hoe ik wat zichtbaar kan maken aan jullie.

avatar
witte
19 november 2010

Heerlijk he mandala's maken en kleuren
Ik maak er veel te weinig tijd voor eigenlijk.

Hee Bolletje zou je is wat meer willen schrijven over dat
oud maken van papier enz??

avatar
bolletje
20 november 2010

Nou Witje als je nu een heel oud boek hebt hé, waarvan de bladeren veel vocht op zuigen, dus niet dat er een geplastifiseerd laagje om zit, kun je daar erg mooie dingen van maken. Meestal zijn dat boeken van vroeger, kun je op een rommelmarkt kopen. En als je dan wat latex koopt en de bladeren een voor een met een kwast met katex in wrijft, dan wordt het hard nadat het gedroogt is. Het ziet er dan helemaal wit uit en is keihard geworden. Dan kun je het beplakken met van alles, kant, kunstbloemen droogbloemen, kleine knuffels enz. Het kant, de kunstbloemen kun je ook hard maken door ze in de latex te dompelen en dan gelijk op het boek plakken.
Je kunt een gedeelte van de bladeren scheuren zodat je een gekartelde rand krijgt of om krullen en zo laten drogen. Ik zal wel eens een keertje kijken of ik er iets kan vinden op internet.
Nou als alles goed droog is kun je het gaan kleuren en daarna met vernis er overheen. Als je dan een boekenstandaardje hebt of maakt kun je hem ergens op de kast zetten of zo.
Zal daar wel eens wat uitgebreider ove schrijven als jullie het willen gaan doen.
O en je moet het boek, open laten drogen zodat je op twee helfden iets kunt plakken, b.v. een rijmpje voor een trouwgelegenheid of een goeie vriendin. Een zelfgemaakt verjaardagskado. enz.

avatar
Tobbertje
22 november 2010

Hallo hobbykanjers:present:

Even over dat mandala tekenen, dat is ook heerlijk om te doen, ik heb er ook heel wat gemaakt, je bent dan echt helemaal ín die tekening als het ware... je denkt helemaal nergens aan, werkt heel rustgevend.
En er komen zulke verrassende resultaten uit, dat is echt heel mooi om te zien.

Elke hobby heeft zijn charme gewoon, vanavond ga ik denk ik weer eens muziek maken op mijn keyboard, dat heb ik vorige week weer eens gedaan en ik voelde dat dat ook weer heerlijk was om te doen.

Leuk om er hier over te kunnen lezen en schrijven.
goed initiatief, lieve Bol!:heart:

Liefs, Tobbertje

avatar
bolletje
23 november 2010

Kun je manala's ook schilderen of is het alleen tekenen. Ik heb ze n.l. wel ooit gezien maar nog nooit met b.v. olieverf.

avatar
lady jane
23 november 2010

Ik heb een kollega gehad die ze schilderde en verkocht,
ze maakte er foto's van ; prachtige meditatieve schilderingen waren dat
en het was al een eer om zo'n foto te krijgen.

avatar
bolletje
23 november 2010

Zo, weer ff een update van het schilderij. gaat vreselijk langzaam maar het komt klaar hoor.
http://img690.imageshack.us/co...ldingm.jpg&via=mupload

avatar
Jim
23 november 2010

quote:


Originally posted by:
Jim

Een paar maanden geleden ben ik begonnen met het maken van mandala's. Een mandala is een cirkelvorm die steeds weer op andere wijze kan worden ingevuld en gekleurd. Nooit eerder heb ik getekend. Het is ook niet bedoelt als zijnde kunstobject. Ik ervaar het maken ervan als een meditatie waarbij ik datgene wat in mij leeft op dat moment in de buitenwereld vorm geef. Een proces waarbij ik in het midden begin en dan steeds verder naar buiten toe werk. Verbazingwekkend wat je heel eenvoudig met wat kleurpotloodjes van de EmTe en een passer kunt maken!


Gaande weg het proces heb ik wel eens de neiging om te stoppen omdat ik dan de gedachte krijg dat ik het geheel niet in harmonie kan brengen, maar tot nu toe is het bijna altijd gelukt. Alleen de mandala's die ik van de week gemaakt hebt na mijn drooglegging lijken helemaal nergens op.




Ik zal eens kijken hoe ik wat zichtbaar kan maken aan jullie.



Eens kijken of deze link werkt:

Een aantal mandala's gemaakt met stift en een aantal met kleurpotloden. Met verf en aquarel heb ik ook mooie resultaten gezien, maar aan deze kwasttechnieken heb ik mij nog nooit gewaagd.

avatar
Jim
23 november 2010

Helaas niet gelukt. of eigenlijk wel gelukt maar via imageshack zag ik ook persoonlijke informatie verschijnen van een medegebruiker van deze computer en dat is nou net niet de bedoeling.

avatar
bolletje
24 november 2010

Jammer Jim, ik ben zo benieuwd. Kun je geen nieuwe foto's maken dan zonder de naam van de medegebruiker? En misschien kun je gewoon eens proberen om met verf te werken. Bij de noitcA (omgekeerd lezen in verband met reclame)heb je hele goedkope olieverf en penselen.
En als het niet lukt misschien kunnen we je hiermee helpen. Oefening baart kunst.;)

avatar
bolletje
24 november 2010

ik heb een site gevonden waar ze precies uitleggen hoe je boeken kunt decoreren, alleen zij doen het met behangplaksel en ik met latex.
Als je bij Google Decoreren van boeken intypt dan zie je Robbelien decoratieboeken staan. Daar staan ook de plaatjes bij dus kun je zien hoe zij het doet.
Maar je kunt in principe alles gebruiken van kunstbloemen die je hard maakt en er op legt, tot inderdaad babysokjes. Voor wie zin heeft, ga maar eens kijken op die site.

avatar
Jim
25 november 2010

Bedankt voor de tip Bolletje.

Hierbij poging twee:

http://img84.imageshack.us/g/dsc01612comp.jpg/

Zal eens na gaan denken over een experiment met olieverf:-)

Ik vind jouw schilderij van de half vis erg mooi! Prachtige vissen, in Egypte heb ik ze ooit alive mogen bewonderen, prachtig!
Hoe kom je aan het ontwerp voor dat schilderij of heeft de afbeelding nog een specifieke betekenis voor jou?

greetz,
Jim.

avatar
bolletje
25 november 2010

Goh Jim wat zijn ze mooi zeg, vooral de eerste twee. Hoe doe je dat eigenlijk. Teken je ze van te voren? Je moet zeker alles goed uitrekenen anders kom je niet uit. En je kunt zeker niet, in een ronding, verschilllende motieven maken hé? Moeten die motieven altijd hetzelfde zijn?
Ik denk dat het inderdaad erg leuk zou zijn om het eens te proberen met olieverf.
Als ik dat zo zie krijg ik zin om het ook eens te gaan proberen, misschien lukt het me ook wel om er iets van te maken. Maar je moet uit het hoofd schilderen hé?
Ga je dan gewoon zitten en teken wat er in je op komt, of heb je het patroon al in je hoofd zitten?
Ik vind het heerlijk al die foto's op dit draadje, en wat fijn dat er zoveel mensen zijn die creatief bezig zijn.
Als je het draadje een beetje door kijkt staan er nog wat meer schilderijen van mij. Ook staan er onder mijn berichtjes wat schilderijen.
Ik schilder nooit uit m'n hoofd, dat kan ik niet, ik ben een naaaper hoor.:)
Ik heb boeken waar voorbeelden in staan die ik dan na teken, ja en dit soort schilderijen vind ik erg mooi. Ook schilderijen van dieren.
Onder mijn berichtjes staat een schilderij van een hond die ik ooit gehad heb. Kijk maar eens.;)

avatar
Moby
25 november 2010

Hobby's, eigenlijk heb ik er te veel :P

Nooit geweten hoor dat wat ik deed echte hobby's waren. Ik genoot er gewoon nooit zo van, deed ook maar wat.

Nu is het voornamelijk dansen (ballet), op het strand wandelen met de honden en breien.

Maar ik mag ook graag handwerken, als je dat zo noemt.
Van oude sieraden weer iets nieuws maken, quilten, op mijn eigenwijze manier.
Fotograferen, muziek -bewust- luisteren, planten in leven houden, schrijven (joh!), schilderen, tekenen.

Heb voor álles geen tijd (wie wel?) dus houd ik het bij wat ik aankan.

Te veel tijd spendeer ik op de laptop. Ook schrijven, foto's, muziek, 'dingen' opzoeken.

Kunst in zo'n beetje alle vormen. Het is vaak creatief zijn om genoeg mee te krijgen maar daar is internet weer goed voor.

Van kunst, het mooie, (ver)wonderlijke, de overweldigende schoonheid van architectuur, een schilderij, álles..
Het is voeding voor de ziel én geest.

avatar
Jim
26 november 2010

Hi Bolletje,

Prachtig die schilderijen van jou! Vooral dat mooie bulletje!

Nou dat rekenen voor het patroon valt echt reuze mee hoor. Ik maak gewoon een aantal cirkels met een passer en met een liniaal maak ik daar bijvoorbeeld een 4-8-of 12 kruis in. De rest gaat eigenlijk helemaal vanzelf. Het gaat mij vooral om het creatieve proces, het scheppende en het in harmonie brengen van de tekening. Soms gaat dat makkelijk en soms, afhankelijk van mijn stemming of mood heel moeilijk. Ik maak de tekening altijd in 1 avond af.

Met olie verf ga ik ook eens experimenteren. Het wordt alleen lastig denk ik om dan met een passer aan het werk te gaan op een linnendoek. Misschien met dat speciale textielcarbonpapier. Gebruik jij dat ook om de afbeelding op het doek te krijgen?

En Tida, ik herken wel wat je schrijft over weinig tijd en veel hobby's! Naast het tekenen van mandala's lees ik veel, geef ik workshops in trommels maken, vind ik het leuk om horens te versieren en te bewerken middels graveren, maak ik zelf wijn:wine::brokenheart: schrijf ik mijn dromen op, etc etc.

Ook al hebben we soms een gezamelijk probleem, ik denk wel dat de mooiste dingen gemaakt worden door mensen die weten wat het is om de 'diepte' in te gaan, mensen die hun innerlijke spanning en gevoel om kunnen zetten in een scheppende kracht, naar iets prachtigs, iets wezenlijks, iets doorleefds. Ook in de muziek zie je dit vaak terug. De 40ste symphonie van Mozart is ook zo'n prachtig stuk. Financiële zorgen, doodzieke vrouw, dochtertje net overleden, en dan zoiets componeren!
Jim.

Meepraten?

Log in of maak een account om gesprekken te starten, te reageren en te volgen.

Ga aan de slag met een
gezonder
leven

Door de check te doen en antwoord te geven op 4 korte vragen geven we je advies over welke apps, tips en hulpmiddelen bij jou passen. Daarna kun je een account aanmaken als je dat wilt.