Thema's

Logo Alles over drinken

Mogelijk gewichtstoename van alchohol?

avatar
Topic gestart door Claudius
20 april 2024 5 reacties 134 weergaven

Meepraten?

Log in of maak een account om gesprekken te starten, te reageren en te volgen.

avatar
Claudius
20 april 2024

Ik weet niet goed waar dit te plaatsen. Maar is het mogelijk dat alchohol een invloed heeft op het gewicht? Ik eet echt niet veel maar ik word toch steeds maar zwaarder. De enigste tijd dat mijn gewicht echt afnam, was ik samen met mijn ex vrouw en ging ik naar een diëtiste in mijn geboorteplaats. Daarna zijn alle pogingen mislukt, mijn laatste diëtiste had het opgegeven. Ik eet sinds die opgave wel weer chocolade.

avatar
Adri03
20 april 2024

Volgens mij kan het 2 kanten op: je hebt van die 'bourgondische' alcoholisten, die eten de hele tijd vette spijzen tussen het drinken door en worden tonnetjerond, en je hebt van die broodmagere alcoholisten, die alleen nog maar roken tussen het drinken door en op het laatst een leren zak vol knoken zijn. En verder alles daartussen natuurlijk. Alcohol is uit zichzelf uiteraard ook best calorierijk.

avatar
Claudius
20 april 2024
22 minuten geleden zei Adri03:

Alcohol is uit zichzelf uiteraard ook best calorierijk.

Dacht ik wel.

avatar
Mariann
23 april 2024

Ik ben in ieder geval 10 kilo afgevallen nadat ik gestopt ben met alcohol en ben zelfs meet gaan snoepen. Dus dat zegt ook wat.

avatar
Claudius
23 april 2024

Tja, nu eet ik weer meer. 

Meepraten?

Log in of maak een account om gesprekken te starten, te reageren en te volgen.

Ga aan de slag met een
gezonder
leven

Door de check te doen en antwoord te geven op 4 korte vragen geven we je advies over welke apps, tips en hulpmiddelen bij jou passen. Daarna kun je een account aanmaken als je dat wilt.