Thema's

Logo Alles over drinken

pactdraadje voor baclofen, Refusal en Antabusgebruikers

avatar
Topic gestart door bolletje
27 februari 2011 4514 reacties 173282 weergaven

Meepraten?

Log in of maak een account om gesprekken te starten, te reageren en te volgen.

avatar
Gaby
21 januari 2012

zo hier zit de refu er ook weer in, Jani, ik slik nu momenteel een hele per dag, puur omdat ik anders ga drinken, ik herken zoveel in jouw stukje, ik heb hier soms hele avonden tegen de muur opgelopen, omdat ik zo ''stom'' was geweest zo'n pil te slikken, echt vreselijk... dat is nu wel iets minder, maar ik merk dat ik nog vaak kwaad ben op mezelf, omdat ik niet kan drinken s'avonds, maar ik weet ook dat ik elke morgen heel blij ben dat ik niet gedronken heb, het is echt nooit voorgekomen, dat ik s'ochtends wakker werd en dat ik baalde dat ik niet gedronken heb, maar die avonden, soms lag ik in het weekend hele dagen in bed, of al heel vroeg in de avond, gewoon omdat ik niet kon drinken, ik vond/vindt het heel moeilijk om mijn vrije avonden door te komen, ik merk dat ik de onrust/woede of wat dan ook eerst wil wegzuipen, nu dat niet kan, komt er bij mij een soort recalcitrant gedrag, wraakgevoelens, verkramping van mijn lichaam, wat dan weer langzaam overgaat in een bepaald soort mildheid, en het allemaal niet zo belangrijk maken, bedenken dat niet de hele wereld om mij draait, de dingen wat kleiner te maken, en heel soms kan ik er dan zelfs om lachen, en denken ach 't is zoals het is''

ik zou graag willen dat bovengenoemde sneller ging, maar ik probeer nu wel elke keer dat ik wil zuipen en soms helemaal ontdaan ben, dat dit over gaat, voor mij is het heel erg hard werken, maar met hele kleine stapjes gaat het wel beter, en vandaag neem ik de eerste dus niet!

avatar
Gaby
21 januari 2012

:) Thanx Pippie en Denker, jullie gaan goed zeg :present:

btw ik heb geen bijwerkingen van de refu

avatar
Shahire
21 januari 2012

Refu erin

avatar
Shahire
22 januari 2012

Isa, hoe gaat het met jou?

avatar
jani
22 januari 2012

Jeetje Gaby, ik ben er nog helemaal niet aan toe om mijn gedrag te ontleden, maar nog gewoon boos op mezelf en de hele wereld, ik drink op vrijdagavond 2 flessen wijn en op zaterdag ben ik brak en drink ik er maar 1, de rest van de week bijna nooit want dat heb ik in 2008 al afgeleerd.

Het klinkt voor mij heel goed dat je in mildheid naar jezelf kan kijken, ik vind mezelf eigenlijk alleen maar heel dom dat ik het zo uit de hand heb laten lopen.

Andere gewoontes aanleren, daar ga ik met aan de slag, eerst maar gewoon week 1 op mijn lijstje zetten en erg opgelucht zijn dat de refusal geen bijwerkingen geeft, helemaal niets.

avatar
lady jane
22 januari 2012

Jani, als je zou beseffen dat

achter elke boosheid, verdriet schuilt

zou je dat dan helpen wat milder te

zijn en vanuit dat gevoel je volgende stap te zetten?

avatar
jani
22 januari 2012

Ik weet dat nog niet jane4, maar ik weet nu wel dat ik alle kans krijg om het te ontdekken, omdat hoe het ging, kan niet meer, dat is geen leven, ieder vrij weekend, opgeslokt door de drank, ik neem de refusal en dat gaat mij de tijd geven om een leven zonder alcohol te ontdekken.

Dat ik boos ben op mezelf is de verslaving waar ik niet aan toe kan geven, daar ben ik me in ieder geval wel heel goed van bewust.

avatar
pippie
22 januari 2012

Boosheid hier ook hoor, en vooral om wat

ik door de drank allemaal heb aangericht.

Ben er ook al meer dan 10 jaar mee bezig

om niet meer te drinken.

Maar ga ook steeds weer van het padje af.

Oh en Jani, ik doe met je mee om een

leven zonder alcohol te ontdekken.

Maar ook stap voor stap he?

Pilletje weer geslikt trouwens vandaag :)

avatar
bolletje
23 januari 2012

Weer geslikt hoor.:)

avatar
jani
23 januari 2012

Ook ik heb de refusal weer geslikt.

Gisteren de bijsluiter aan mijn dochter voorgelezen en maar weer gezien dat het middel tot 14 dagen na het stoppen actief kan blijven, best wel heftig, maar ook een hele goede stok achter de deur voor mij, dan kan ik het wel uit mijn hoofd laten om op 1 dag niet te slikken met het doel de volgende te drinken.

De afgelopen week heeft het zijn werk gedaan, ik heb niet gedronken, ook het weekend niet, op naar de volgende week. Ik ga rustig aan nadenken over de invulling van de weekenden, heb nu immers veel meer tijd en hopelijk op den duur meer energie. Dat gebrek aan energie ligt aan het herstellen van een heel gemene griep die ik in december heb opgelopen, ik slaap gelukkig heel goed.

avatar
lady jane
23 januari 2012

Nou Jani, het bleek dat ik mijn boodschap

over boosheid meer voor mezelf had geschreven, ha ha.

Ik zat gisteren op de fiets te stomen van boosheid over

iemand die niet was komen opdagen op onze afspraak.

Toen richtte die boosheid zich naar mezelf, dat ik er tegen beter weten in

weer was ingestonken en ook nog de spullen die ik zou afgeven, braaf aan huis aan het bezorgen was. Ineens moest ik aan mijn regeltje aan jou denken en baffff die boosheid sloeg in een klap om in het diepe verdriet, dat ik nog steeds verwachtingen heb rond die

persoon, die toevallig mijn kind is. De pijn daarachter kwam in volle hevigheid en weg was de boosheid. Maar ook het besef dat je als moeder dingen vanuit liefde voor je kind doet, die soms over mn eigen grenzen gaan, maar die ik toch wil blijvern kunnen doen. En niet opgeven en bitter worden of onverschillig. Een zware les in verduren en accepteren weer.

Zonder jouw posting en mijn reactie daarop had ik dit inzicht niet gehad. En ik kon zijn sorry later dus zonder wrok accepteren. En me wel 2 x bedenken hoe ik het volgende keer anders wil en ga doen toch.

Dit hoort niet helemaal op dit draadje, maar is er wel een vervolg op.

avatar
jani
24 januari 2012

Weer geslikt, ik hou echt wel van die iedere dag regelmaat, hoef ik er niet over na te denken, maar het een gewoonte laten worden, slik ik samen met mijn cholesterol tablet voor het naar bed gaan.

Ik denk steeds dat ik drink uit gewoonte, en doordrink omdat mijn remblokjes kapot zijn.

Toch is dit ook een soort verstoppertje van mezelf, want nu heb ik een weekend niet gedronken en weet ik mezelf geen raad met mijn tijd en bedenk nu alleen maar dat ik niets leuks meer heb, terwijl ik juist zeeen van tijd terug krijg en daardoor veel mogelijkheden om het anders te doen.

Ik denk, Jane4 dat er bij mij ook best nog wel iets anders, verdriet, verveling, what ever achter wegkomt waar ik mee moet gaan dealen, het is wel zo dat ik er naar uit zie en er de tijd voor ga nemen, en belangrijker nog niet ga drinken, maar gewoon mijn refusla blijf slikken.

avatar
Shahire
24 januari 2012

Jani, je klinkt goed

zelf inzicht komt ook terug als ik je lees

chapeau :present:

avatar
pippie
25 januari 2012

Heb pilletje gister ook ingenomen hoor :)

Morgen weer.........

avatar
jani
25 januari 2012

Het wordt eentonig maar ik heb mijn refusal weer geslikt.

Ik heb van de arts een receptje meegekregen voor 60 tabletten, dan moet ik weer bij hem komen.

Ik heb dat met hem afgesproken als stok achter de deur, het helpt mij om over mijn drinken en in dit geval niet drinken, verantwoording af te leggen aan mijn arts.

Nu heeft de apotheek voor 14 dagen tabletten meegegeven en een herhaalrecept voor de andere dagen, dit omdat als ik er niet tegen kan er geen 60 tabletten weggegooid moeten worden.

Wat ik mij niet zo gerealiseerd had was dat ik een heel schrijven mee kreeg omdat ik dit middel nog nooit geslikt had, dat er groot middel tegen alcoholisme opstaat, dat ik in die apotheek al 30 jaar kom en ik nu ook denk dat ze me raar aankijken, het zijn moeders van kinderen die nu met mijn kinderen studeren.

Ik had me dit eerder willen realiseren dan had ik naar een andere apotheek gegaan en me nu nog een anonieme alcoholist gewaand.

Nou ja geen reden om met de refusal te stoppen, wel even kijken of ik met mijn herhaalrecept nog naar een andere apotheek kan, en anders accepteren en met een opgeheven hoofd om mijn medicijn.

avatar
lady jane
25 januari 2012

Jani, ik kan me die schrik heel erg voorstellen

en zou het je arts toch even zeggen, want dit zal

voor iedereen pijnlijk kunnen zijn zo.

Voor jezelf is de hobbel nu genomen en maakt het

misschien weinig meer uit of je naar een andere apotheek gaat?

Dat opgeheven hoofd verdien je, je mag trots zijn dat jij je verantwoording

neemt t.o.v. drank. Die medewekers kennen ook vast mensen die dat niet doen.:present:

avatar
bolletje
26 januari 2012

Ik gooide hem omhoog en ving hem zo met open mond op. Goed hé?:P

avatar
Shahire
26 januari 2012

Nu nog met je ogen dicht 'tante' :D

avatar
lady jane
26 januari 2012

tante wil niks missen Sha:)

avatar
jani
26 januari 2012

Weer geslikt nu blijven doen, het weekend komt er weer aan!

avatar
jani
27 januari 2012

Ook gisteravond geslikt, kan dus vandaag, de stomme vrijdag, niet drinken, voelt dubbel, de opluchting dat ik niet hoef is wel groter als het balen dat ik niet kan, het speelt wel allebei een rol en daar baal ik dan weer van.

avatar
pippie
28 januari 2012

Weer doorgeslikt :)

avatar
bolletje
28 januari 2012

Hahaha Ja Jani dat gevoel ken ik maar al te goed. Van de ene kant trots zijn op mezelf en van de andere kant kwaad omdat ik van mezelf iets (fijns ) afgepakt had.

maar hoe langer je droog staat hoe minder je gaat balen hoor. geloof me.

Piep, ik moet nog ff wachten tot maandag, dan kan ik mijn levensreddend middeltje ook weer pakken.

Je gaat prima meis. :present:

avatar
jani
29 januari 2012

2e weekend gelukt, alweer minder strijd met mezelf als vorig weekend, nu blijven slikken want bij het kan wel weer eens een keertje ligt een valkuil van 6 maanden misbruik.

avatar
Gaby
30 januari 2012

precies Jani, bij mij zit ie er dus ook weer in, met mijn ''mixed emotions'' op dit moment, vertrouw ik toch liever op de refu dan op de alcoholiste in mij ;)

Meepraten?

Log in of maak een account om gesprekken te starten, te reageren en te volgen.

Ga aan de slag met een
gezonder
leven

Door de check te doen en antwoord te geven op 4 korte vragen geven we je advies over welke apps, tips en hulpmiddelen bij jou passen. Daarna kun je een account aanmaken als je dat wilt.