Thema's

Logo Alles over drinken

Even voorstellen... Nieuw

avatar
Topic gestart door nijvzen
06 juni 2017 126 reacties 10513 weergaven

Meepraten?

Log in of maak een account om gesprekken te starten, te reageren en te volgen.

avatar
smart
12 juni 2017

:rose::rose:

avatar
Sita2
12 juni 2017

Je gaat goed! Petje af. En die moeheid ervaar ik ook. Je lijf heeft zolang moeten afzien en is aan het herstellen. Dat duurt lang én ondanks dat ik het weet frustreert het soms wel.

avatar
nijvzen
12 juni 2017

Mijn valkuilen zitten vooral tussen mijn oren. Elke keer dat gevoel dat het niet gezellig kan zijn zonder alcohol. 

Dank allemaal voor de reacties!

avatar
smart
14 juni 2017

Hoe gaat ie nu?


Like 1
1 ander reageerde hierop
avatar
nijvzen
14 juni 2017
56 minuten geleden zei smart:

Hoe gaat ie nu?

Hey Smart. Sinds vandaag heb ik het wat moeilijker. Denk veel na over hoe ik mijn leven wil inrichten. Met of zonder alcohol. Kom wel steeds op zonder uit maar tussen mijn oren dan echt het gevoel op sommige momenten levensvreugde ga missen. Dit had ik met stoppen met roken ook. Dat is iets waar ik doorheen moet. Dank je voor vragen!

avatar
Sita2
18 juni 2017

Hallo Nijvzen, zijn de moeilijke momenten weer even voorbij? Fijne zondag!

 

avatar
nijvzen
19 juni 2017

Daar ben ik weer! Heerlijk een weekendje weg geweest. Tot nu toe hou ik het nog steeds goed vol!

avatar
Lika
19 juni 2017

Was het gezellig zonder drank dus? Want, echt dat kan heel erg goed. (Eigenlijk zelfs beter dan met....)

avatar
Bob
19 juni 2017

Klinkt goed. Lekker bezig zo. Wordt die vermoeidheid al wat minder? 

avatar
nijvzen
19 juni 2017

Ja de vermoeidheid wordt wat minder gelukkig. Heb veel meer kunnen genieten van de kids dit weekend en zag ook nergens tegenop. Wel merk ik nog een kort lontje soms te hebben. 


Like 1
1 ander reageerde hierop
avatar
nijvzen
20 juni 2017

2 weken exact vandaag! Gaat tot nu toe goed, veel moeilijke momenten gehad maar door trots kom je erg ver. Wat mij opvalt is dat wanneer je drankjes weigert en je uitlegt waarom mensen direct zeggen; "Maar je bent toch geen alcoholist?" Kom op stel je niet aan... 

avatar
Sita2
20 juni 2017

Gefeliciteerd!!!!! 
Dat soort opmerkingen lijken mij niet fijn, m.n. dat laatste stukje. Misschien minder uitleggen? Of alleen aan mensen waarvan jij wilt dat ze de uitleg kennen?

Knap gedaan en ga zo door! 

 

avatar
nijvzen
24 juni 2017

We gaan weer een weekend in vol verjaardagen maar voel me sterk. Mijn vrouw is verbaasd over mij dat ik zo sterk ben. Bedankt tot nu toe iedereen.

avatar
Lika
24 juni 2017

Nijvzen, Go!!! Je voelt je sterk, je bent sterk. Geniet.

avatar
nijvzen
03 juli 2017

Vandaag zijn we 4 weken verder. Ik ben nu 4 weken al van de alcohol af. Het bevalt me erg goed. Heb weer meer zin om de deur uit gaan met mijn gezin. Merk nog wel steeds vermoeidheid en nog vaak hoofdpijn, wellicht wordt dat nog minder.

Het heerlijkste is dat je 's ochtends geen kater hebt en fit aan de dag begint, voor mij 100% winst. Wel blijf ik aan het malen van blijf ik de rest van mijn leven zonder alcohol of kies ik voor 3 maanden bijvoorbeeld. Maar waarom zou ik nog willen drinken? 

Dit weekend verjaardag gehad van familie. Waar ik eerder merkte wat terug getrokken te zijn begon de oude ik (veel grappen en grollen) weer terug te komen!  Op naar de volgende 4 weken!

avatar
Bob
03 juli 2017

Mooi, Nijvzen. Dat gaat lekker zo.

avatar
Sita2
03 juli 2017

Wauw, gefeliciteerd:rose:

avatar
Lika
03 juli 2017

Ik vraag me ook altijd af of ik dit zo wil houden of over een tijdje weer iets zou willen kunnen drinken. Maar die vraag, wat voegt drank toe? kan ik niet beantwoorden. Precies zoals jij zegt. Waarom zou ik nog willen drinken?

gaat goed man. Houd vast. :rose:

avatar
nijvzen
11 september 2017

Helaas gaat het niet zo goed. Voor de vakantie toch weer op een zaterdagavond wat gaan drinken. Daarna weer bijna dagelijks elke avond een flesje wijn. Ook nu weer met een dikke kater op mijn werk. Ik word moe van mijzelf en mijn zwakte hierin.

Probeer het weer op te pakken nu! Maar mijn valkuil is duidelijk, alles of niets! 

 

 

avatar
Bob
11 september 2017

Veel mensen hebben meer pogingen nodig om aan een ingesleten drankgewoonte echt iets te veranderen, hoor. Lees nog eens terug wat je hier eerder schreef toen het lekker ging en je allerlei voordelen opnoemde waarvan je je bewust was geworden. Zie dat als nuttige ervaring waarmee je nu en in de toekomst je voordeel mee kunt doen, dat helpt beter dan je schuldig te voelen. Probeer om te schakelen naar "ik kon het toen dus ik kan het nu" en dan "kom op, ik ga er weer voor".

Wees je ook bewust van de valkuil "moe van mezelf", "voel me schuldig" dus neem ik maar een wijntje om dat gevoel even kwijt te raken. Volgende dag weer brak en nog meer schuldgevoel. Zo blijf je aan de gang. Voorlopig helemaal stoppen is inderdaad echt een goed idee. En de waarheid onder ogen zien, want als je een kater hebt was het geen "flesje" wijn maar een fles. Ja toch?


Like 1
1 ander reageerde hierop
avatar
nijvzen
12 september 2017

Dank voor je bericht dat doet me goed. Sinds gisteren de draad weer opgepakt. Zit weer fit op mijn werkplek en heb eindelijk na ruim een maand weer goed geslapen. Door de alcohol slaap ik ontzettend slecht en ben er wel 3x uit per nacht.

En inderdaad, zondagavond waren het bijna 2 flesjes..... schaam...

avatar
NickyLJ80
12 september 2017

Goed zo nijvzen, houd dat fitte gevoel maar vast. En dag 2 vandaag zonder drank met een trots gevoel afsluiten vanavond hè!

Enneuh...twee 'flesJES'? Of gewoon twee flessen?  Ik merkte bij mezelf dat ik de verkleinwoordjes bleef gebruiken toen ik nog vond dat het allemaal best meeviel.... Wat is er namelijk mis met een glaasJe, een borrelTJE of een flesJE op een gezellig avondJE. In werkelijkheid was het echter twee flessen wegzuipen op een avond tot diep in de nacht. Niks gezelligs aan. Misschien vind je het overdreven wat ik typ en geldt dit niet voor jou, maar je stukje tekst maakte dat ik er tóch even op wilde reageren om te schrijven hoe het voor mij was;)

Een fijne werkdag vandaag!


Like 2
2 anderen reageerden hierop
avatar
Sophie60
12 september 2017

Dat heb je mooi verwoord Nicky! We gebruiken inderdaad verkleinwoorden w.b. drank want dan klinkt het allemaal zo ernstig nog niet. "Ik pak even een wijntje", "Even een flesje wijn halen" etc.  Daarmee houden we onszelf voor de mal.

avatar
lady jane
12 september 2017

nu liever een nootje, dropje, koekje, stukje kaas, taartje,
en soms hardop zeggen; 1/2 zak drop, 3 bakken pinda's
1/2 rol biscuit of 10 stukken kaas.;)

en ooit....ooit

niet meer nodig te kompenseren?

avatar
smart
12 september 2017

Jajajajaja.... slapen zonder alcohol!

Ik ben dol op slapen, maar a la minute is alles verstoord als ik wat drink. Is dat het waard?  Nee!

Meepraten?

Log in of maak een account om gesprekken te starten, te reageren en te volgen.

Ga aan de slag met een
gezonder
leven

Door de check te doen en antwoord te geven op 4 korte vragen geven we je advies over welke apps, tips en hulpmiddelen bij jou passen. Daarna kun je een account aanmaken als je dat wilt.