Thema's

Logo Alles over drinken

Een mooie dag!

avatar
Topic gestart door Phaedra
21 april 2015 127 reacties 9369 weergaven

Meepraten?

Log in of maak een account om gesprekken te starten, te reageren en te volgen.

avatar
Bob
04 april 2017

Och, een stempel... mensen denken nu eenmaal in ingesleten patronen. En je kunt niet regisseren hoe anderen op jou reageren. Waar het mijns inziens om draait is dat jouw gedrag voor jezelf goed voelt, en dat je het desgevraagd aan iedereen kunt uitleggen. Dat anderen soms al iets beginnen "uit te leggen" voordat het aan jou zelf gevraagd wordt, dat hou je toch niet tegen. Zo nodig corrigeren als het verkeerd uitgelegd wordt en je er verder niet druk om maken, lijkt me.

Het wordt misschien minder prettig als mensen boekjes gaan opendoen over hoe je was toen je nog wel dronk. Dan kan ik me goed voorstellen dat je daar geen prijs op stelt. Maar daar was nu toch geen sprake van?

"Ik drink gewoon niet" lijkt me trouwens een prima statement. Als het voor jou werkt is dat voldoende.

avatar
Phaedra
09 december 2023

Lieve allemaal,

Ik kom ook weer eens even meelezen, zit even in een lastige periode tussen 2 huizen in, op een camping, lange donkere avonden, alleen, weinig omhanden, duss het gevaar ligt op de loer. Gaat niet gebeuren hoor, maar daarom kom ik even gezellig buurten. :-)

Het sterkt me ook weer om te zien welke strijd iedereen levert en heeft geleverd, been there..done that, maar ik blijf op m'n hoede.

@Bob Het heeft geholpen hoor, dat statement. "ik drink gewoon niet",

 

 


Like 4
4 anderen reageerden hierop

Meepraten?

Log in of maak een account om gesprekken te starten, te reageren en te volgen.

Ga aan de slag met een
gezonder
leven

Door de check te doen en antwoord te geven op 4 korte vragen geven we je advies over welke apps, tips en hulpmiddelen bij jou passen. Daarna kun je een account aanmaken als je dat wilt.