Thema's

Logo Alles over drinken

Een mooie dag!

avatar
Topic gestart door Phaedra
21 april 2015 127 reacties 9370 weergaven

Meepraten?

Log in of maak een account om gesprekken te starten, te reageren en te volgen.

avatar
Gast
24 april 2015

Je gaat hard.Phaedra!

Voorzichtig, niet overmoedig worden.

Fijne middag.

avatar
Phaedra
24 april 2015

Terras en alle gewoontedingen op vrijdag monsterloos overleefd. Ben wel heel moe nu. Is toch wel taai af en toe. Was wat ongeduldig, kortaf en heb t gevoel steeds bezig te moeten zijn.

Besloten morgen niet dat etentje te doen. Is net even teveel van het goede denk ik.

Zo maar lekker gaan slapen en morgen weer fris en fruitig op :-).

Welterusten!

avatar
Gast
24 april 2015

Goed gedaan!

Morgen iets gas terug, misschien wel een goed idee.

Welterusten.

avatar
Phaedra
25 april 2015

Lekker geslapen, wel nog veel dorst, maar een glas water werkt daar prima tegen ;-). Ben wel een beetje geschrokken van de impact van te veel drinken.. eerst natuurlijk al tijdens het drinken, dan als je niet meer drinkt. Maar het sterkt me wel in mijn besluit.

Niemand heeft nog iets gevraagd of vreemd gereageerd op mijn tonicjes.. misschien zit t wel tussen mijn oren. Maar voorlopig heb ik nog niemand iets verteld. Ik ben er waarschijnlijk zelf veel meer mee bezig dan ik denk. Voor mij is dit heel bijzonder, maar de wereld draait gewoon door! :-).

Rustig dagje gepland. Jammer van het weer, maar toch straks even naar een boerderij waar de koeien voor t eerst naar buiten gaan. Altijd hilarisch...

avatar
lady jane
25 april 2015

ik zou jou wel eens willen zien

als je een hele winter in een stinkende

stal had gestaan Phae! Dan zou je ookpagina-koeiendans-2.470.300.s.png

een rondedansje doen als je weer los mocht.

Eigenlijk wel een leuke vergelijking, na jaren in de ban

van drank, mag jij nu ook in alle vrijheid jezelf weer worden.

Misschien aan de kant meehuppelen dan maar.


Like 3
3 anderen reageerden hierop
avatar
Gast
25 april 2015

Ik heb in het begin ook niemand verteld dat ik was gestopt met drinken. Thuis na een paar dagen natuurlijk wel, omdat het mijn vrouw gewoon opviel.

Ik was echter al zo vaak gestopt, dat dat niets nieuws was.

In de weken en maanden daarop kwam het soms vrij natuurlijk ter sprake en veel reacties heb ik er niet op gehad. De reacties die ik kreeg, lagen dan ook nog meestal in de hoek van mensen, die over hun eigen drinken begonnen.

Op mijn sportclub heb ik wat licht verbaasde gezichten gezien en alleen daar heb ik één keer zo'n vraag gehad, waar ik vooraf tegenop had gezien. Ergens had ik gelezen, dat je in zo'n situatie het beste vrij beslist kunt aangeven, dat je niet meer drinkt, punt. Geen discussie, geen uitleg, geen verontschuldiging. Zo heb ik het ook gedaan en dat was het einde van dat gesprekje. Nooit meer wat gehoord.

Achteraf gezien heb ik me er veel drukker over gemaakt, dan nodig was.

 

Fijne, rustige dag! Je doet het goed en kunt trots zijn op jezelf :rose:

avatar
Anette69
26 april 2015

Goedemorgen Phaedra, of eigenlijk goedemiddag

avatar
kruidenthee67
26 april 2015

Hoi Phaedra,

 

Lekker meegehuppeld met de koeien  ;)

Je bent goed bezig!

avatar
Phaedra
26 april 2015

Wat een heerlijk spektakel is dat toch met die koeien! Helemaal happy! 's middags toch met de kids naar mijn vriendin gegaan om te eten. Ik vond het lastig, omdat zij best van het innemen is en had eigenlijk al bedacht dat ik niet zou gaan, maar de kids hadden er zin in dus ja, wie ben ik dan.. miss egoïst, die omdat ze wat moeite heeft om van de drank af te blijven, om de boel te verpesten? Dus, huppekee! Face it!

Gelukkig was haar vriend er ook en die drinkt nauwelijks en zat aan de thee.. wat een mazzeltje. Oh..doe mij ook maar , zei ik dus dapper.. Niet even een wijntje? Eh..nee, dank je. Pfff..maar toch best lastig. Heb t bij thee en water gehouden. Als mn vriendin het al raar vond, heeft ze het niet laten merken.

Vandaag wederom een uitdaging.. wat doe ik mezelf aan? Maar aan de andere kant.. ik zoek die knop. Die is half om, moet nog n klein zetje. De wil is er, maar dat duiveltje is er ook! Tenniscompetitie met de gebruikelijke borrel er na. Och..eentje, voor de gezelligheid, moet kunnen toch? Maar nee, ik zou het ook niet durven nu. Tja, ik heb t gered hoor, was wel geirriteerd dat ze geen tonic hadden, maar dat kunnen zij ook niet helpen he..bier en wijn voldoende op voorraad. Dan maar water..

Ik kom zo mooi droog t weekend door, maar nu dat stemmetje nog wegwerken. Morgen zie ik met open vizier tegemoet. Hoef alleen maar te bedenken dat ik eigenlijk niks meer weet van vorig jaar .

Ik ga koken! Tot later :-)

avatar
Gast
26 april 2015

Goed gedaan Phaedra!

 

Dat stemmetje ken ik. Ik heb het weleens omschreven als zo'n klein ventje met van die vurige ogen, hoorntjes op zijn kop en een staart ...

Het zijn duidelijke beelden, maar we zijn het uiteindelijk zelf natuurlijk.

Vaak is het te voorspellen, wanneer je het stemmetje gaat horen. Vooral in het begin. Gewoon negeren, dan wordt het steeds zachter en komt minder vaak voor.

Heel soms heb ik er ook nog wat last van. De laatste keer ging het erover, dat ik eigenlijk wat zou moeten drinken om echt vast te stellen, dat ik van de drank af ben. Jaja.

 

Trap het ventje in z'n hoekje. Opzouten!

avatar
kruidenthee67
26 april 2015

Stemmetje?

Af en toe behoorlijk irritant en duidelijk aanwezig...

of stiekem fluisterend..alles om je te verleiden.

Trap er niet in.

 

Knap dat je de moeilijke momenten door bent gekomen.

Ben maar trots op jezelf en ga zo door!

avatar
lady jane
26 april 2015

dat stemmetje hoef je helemaal

niet weg te werken hoor, zolang je er maar niet naar luistert

of doet wat het lijkt te zeggen.

Negeren kun je leren☺ en ja dan zou die zomaar weg kunnen blijven.

goed gedaan trouwens, toppie!

avatar
Phaedra
26 april 2015

Haha, leuk! Inderdaad negeren kun je leren :-). Probeer het ook en vooralsnog met succes, maar ' t is errug vermoeiend heb ik gemerkt. Ik wil er ook niet steeds mee bezig zijn, maar dat gebeurt gewoon.. Voorheen was ik er nooit mee bezig. Ik dronk gewoon. Die fles lag gewoon klaar en iedere gelegenheid pakte ik aan. Alleen met wakker worden was ik er mee bezig, maar dat gevoel verdween dan vrij snel met de orde van de dag.

Toch ben ik happy. Beetje trots, vind het nog steeds spannend, maar wil dit echt graag doorzetten.

Ik wil mijn leven in eigen hand hebben. Ik wil geen verstoppertje meer spelen, geen opgeblazen kop, spatadertjes in mijn gezicht, gele ooghoeken, dikke ogen.. Wil weer nieuwe mensen ontmoeten, misschien weer eens een nieuwe relatie? Maar dan eerlijk. Geen dubbele agenda..

Ik ga lekker slapen..( dat gaat me goed af trouwens, behalve het dromen soms)

avatar
Gast
26 april 2015

Beetje trots? Mag het iets meer zijn ..? :rose:

avatar
Phaedra
27 april 2015

Thanks guys!

Ik heb er alle vertrouwen in vandaag! En ik kan ongelooflijk streng zijn voor mezelf, maar soms heb ik daar niet zo'n zin in, kost een hoop energie, en zoek ik de makkelijkste weg, door geen uitdaging aan te gaan.

Maar vandaag is het feest. Ik kijk er naar uit deze dag geheel nuchter door te brengen en me volgend jaar nog precies te kunnen herinneren wat er allemaal gebeurd is...

Ik wil ervaren dat je ook echt lol kunt hebben zonder drank :-).

Enn.. heb zoveel bespaard afgelopen week, dat ik straks iets leuks mag kopen voor mezelf!

Wordt vervolgd!

avatar
Phaedra
28 april 2015

Klein feestje te vieren.. een hele week en wat voor eentje:-).

Van boosheid naar gelatenheid, emoties, happy, vechten, vermoeidheid, feestjes , dinertjes en back to life, back to reality!

Geen druppel.. ja, in mn haar, bier van voorbijgangers! Schijnt er goed voor te zijn ;-). Maar vandaag fris en fruitig aan het werk, geen spijt, geen black holes en totaal geen trek vandaag.

Voel me goed! Heb mezelf getrakteerd op een leuke ketting!

Zo lekker slapen en morgen gezond weer op:-).


Like 2
2 anderen reageerden hierop
avatar
kruidenthee67
29 april 2015

yeah!

avatar
bertd
29 april 2015

Hoi Phaedra,

 

erg leuk, om je stukjes te lezen, lekker positief, moge het je goedgaan!


Like 1
1 ander reageerde hierop
avatar
Phaedra
30 april 2015

Wederom een mooie dag geweest! En wat zie ik.. ik ben frummer geworden! ! Haha, dat is natuurlijk een twijfelachtige eer, anderzijds hoop ik ook met mijn gekrabbel anderen ook een hart onder de riem te kunnen steken :-).

Lekker gewerkt vandaag, wel laat thuis, maar tevreden.

Geen trek, maar als ik eraan denk dat ik nooit meer MAG drinken, word ik een beetje nerveus. Zolang ik mezelf voorhou dat ik wel mag, maar niet wil, gaat het goed.

Wat zit t menselijk brein toch gek in elkaar. ..

avatar
Gast
30 april 2015

Zo doe ik het ook een beetje, ik wil het gewoon niet meer.

En, hoewel ik er niet meer zo mee bezig ben, sta ik eigenlijk nog steeds in de dag voor dag stand. Hooguit week voor week misschien, maar verder kijk ik echt niet vooruit.

 

Ik lees je graag, dus wat mij betreft is het predicaat "Forummer" verdiend.

avatar
lady jane
01 mei 2015

zeg nooit nooit.

uitdrukkingen hebben veel waars in zich

en zijn ook niet voor niets ontstaan.

Voor mij is het: ik mag niet, kan niet,

wil niet uiteindelijk geworden; ik hoef niet meer.

freedom :musicnote:


Like 2
2 anderen reageerden hierop
avatar
Phaedra
01 mei 2015

Bedankt guys and girl ;-)

 

Ja, zo is het ook. Daar wil ik naar toe. Die heerlijke vrijheid en onafhankelijkheid. Gewoon er niet meer mee bezig hoeven zijn! Want laat 1 ding duidelijk zijn, ik wil niet terug naar de situatie hiervoor. Ik voel me prima en ik weet ook wel dat het nog heel pril is en ik ook heel erg gemotiveerd ben, maar als dat " gewoon"  wordt is het misschien weer niet zo makkelijk en slaat de verleiding keihard toe op het zwakste moment. 

Ik ben op mn hoede. Ik waak ervoor dat monster toe te laten, maar weet dat ie op de loer ligt en toeslaat op een volkomen onverwacht moment.

 

Maar voor nu, geen vuiltje aan de lucht! Nog steeds helemaal trots en happy en kijk uit naar een festival weekend! Zo leuk om dat gewoon eens helemaal te kunnen meemaken en maandag fris kunnen gaan werken en alles nog weten.. :-)

 

Zo lekker even naar buiten, het is wel fris, maar dat zonnetje laat zich ook af en toe zien. Merk aan mezelf dat ik behoefte heb aan " gezonde"  dingen. Geen bammetjes meer, maar salades tijdens de lunch. Uiteraard zelfgemaakt, anders lijkt het alleen maar gezond.. Ook het avondeten bestaat tegenwoordig uit seizoensgroenten en gevarieerde eiwitten. Geen trek meer in processed food als lasagne en pizza. Dan liever een echte pizza bij de italiaan vandaan!

 

Had hiervoor ook echt geen zin in koken..terwijl dat echt wel een hobby van me is!  Maar alleen en moe, net thuis van werk, na de eerste 3 glazen..pfff. Ik warm wel wat op en als ik dan toch nog even naar de supermarkt moet, haal ik meteen een flesje extra, want deze is al half leeg! Gevolg: juist, tweede fles ook leeg en..niet gegeten. Tja. Dat dus.

 

En ik lees het nog eens over en nog eens en nog eens... Daar wil ik dus niet meer heen :-)

 

:sun:

avatar
kruidenthee67
01 mei 2015

Je motivatie spat van het scherm!

 

Ik herken dat euforische ook van het begin...

Ook de verbazing dat het me nu wel lukte..

Jij hebt gelukkig ook al in de gaten dat het een valkuil kan zijn.

Kán...hoeft niet natuurlijk.

Maar inderdaad...wanneer het 'gewoon' wordt....blijf alert.

 

Gun jou de vrijheid van harte, voor nu en voor later!

Je gaat ervoor en dat is mooi.

 

Fijne dag!


Like 1
1 ander reageerde hierop
avatar
Phaedra
03 mei 2015

Heerlijk uitgeslapen vandaag. Dat is me al heel lang niet meer gebeurd.. terwijl ik ook lekker vroeg in bed lag! Zal t wel nodig gehad hebben dan :-).

Zou gisteravond nog naar een festival gegaan zijn, maar was ' s middags ook al op pad geweest en was moe en koud. Dus de boel afgemeld en lekker op de bank ge-cocooned. Dikke fleece aan, hete thee. What else does one need!

Tv word je ook niet echt heel vrolijk van. Het valt me ook op hoeveel er gedronken wordt in films en series. Zelfs in lifestyle programma's kan het niet zonder. Best wel vreemd eigenlijk. BoB zijn wordt gepromoot, maar ondertussen krijg je het idee dat alcohol zo bij het leven hoort dat je eigenlijk niet zonder kan. Strange. Nu ben ik er niet voor dat de overheid zich met dit soort dingen gaat bemoeien, dus ga ik geen petitie starten, maar t blijft opvallend.

Vanmiddag met twee (wijn) vriendinnen naar de kroeg op de hoek. Live muziek, 2 bands, lekker dansen en socializen! ( ik woon in het centrum, dus kroegen zijn voor mij niet te vermijden, maar dat doet me niks. Krijg er geen 'trek' van.)

avatar
Gast
03 mei 2015

Hoi Phaedra,

Twee weken vandaag? 

Meepraten?

Log in of maak een account om gesprekken te starten, te reageren en te volgen.

Ga aan de slag met een
gezonder
leven

Door de check te doen en antwoord te geven op 4 korte vragen geven we je advies over welke apps, tips en hulpmiddelen bij jou passen. Daarna kun je een account aanmaken als je dat wilt.