Thema's

Logo Alles over drinken

Ik ben nieuw hier, en zoek steun

avatar
Topic gestart door Dune
14 augustus 2010 22 reacties 961 weergaven

Meepraten?

Log in of maak een account om gesprekken te starten, te reageren en te volgen.

avatar
Dune
14 augustus 2010

Lieve mensen,

hier zit ik dan bibberend achter mijn pc, na een avond weer veel te veel drinken.
Want maat houden kan ik niet!
ik drink niet elke dag, 1 x per week of per 14 dagen, maar dan zuip ik zo 2 flessen wijn...
en wat er dan gebeurd,.. ik misdraag me, en niet zon beetje ook!

ik ga vage kenissen bellen, versier de eerste de beste man,... heb de buurman zo ongeveer aangerand.. ga gewoon in de auto rijden om meer drank te halen, en heb zelfs naast mijn bed geplast... zie mezelf nog zitten, in de ene hand een glaasje wijn om te drinken, in de andere hand de asbak om in te kotsen, en dat afwisselend....

maar heb ook mijn been gebroken en in mijn mond moest ik een brug omdat ik een vertikaal gebroken kies ha door t vallen met drank op. En hechtingen in mn kin van een val.
om nog maar niet te spreken van de katers, het zo klote voelen, maar vooral schuldig.. en wat voel ik me een loser!!!!
moeder van 3 kids, pfffffffff

Ik ben al eens een paar keer naar de AA geweest,... en eerlijk gezegd vond ik het niet helemaal mijn ding. Ze willen daar dat je nooit meer een druppel aanraakt,.. bovendien,.. die bijeenkomsen waren ver weg en vaak, ik red het qua tijd niet met mijn eigen bedrijf.
Maar voel me wedrom een loser, want ik heb het niet volgehouden!

Ook de antabus heeft niet geholpen, wel voor 14 dagen, maar dan dronk ik toch al niet, daarna "vergat" ik ze en kon gewoon drinken. Weet inmiddels dat je een dag na inname gewoon kan drinken...

de vraag rijst bij mij steeds, ben ik alcoholist???
want daarbij hebben we een beeld van een zwerver,... ik drink soms 14 dagen niet.
Ik ben met drank voornamelijk grenzeloos, in alles, ook in het gebruik.
ik heb een ernstig doseringsprobleem!

Ik heb me aangemeld bij Brijter, (website alcohol onder controle) kent iemand dat?

lieve mensen, ik voel me zooooooo klote, loser en afzichtelijk!
Kan ik het roer nu dan wel omgooien?!!!
moet ik totaal stoppen, of zou ik minderen kunnen? want ik heb ook gehoord dat bijna niemand dat red.

sorry voor mijn onoverzichtelijke relaas,....

Hoop dat jullie me een beetje kunnen helpen, ik voel me zo alleen!

Alvast dank voor het lezen.
Dune

avatar
bolletje
14 augustus 2010

+

avatar
vlinder69
20 augustus 2010

Hallo Dune,

Ik ben sinds vandaag nieuw op het forum en ben sinds 16 augustus gestopt met het vergif wat ik iedere dag dronk dus ben nog een "groentje"! Hoewel het weekend nu voor de deur staat zie ik er helemaal niet tegenop om niet te drinken want in plaats van het te voelen als ik MAG niet drinken voelt het meer als ik HOEF niet te drinken GELUKKIG!! Ik ben zo blij dat ik van die zooi af ben! Ik ben mezelf de afgelopen jaren compleet kwijtgeraakt, heb gelukkig nog wel een relatie, een huis, een baan etc. maar oh oh wat ben ik mezelf kwijt.... ben echt heel erg verdrietig over alle dingen die gebeurd zijn door mijn alcoholverslaving en vind dat ik nu, op mijn 41e, recht heb op een nieuwe start! Ik wil leven en genieten zonder dat vergif (let wel; ik dronk iedere dag (!) bijna een liter (!) wodka (!) elke dag opnieuw en opnieuw en opnieuw... Ik krijg nu zoveel lichamelijke klachten (bloeddruk, hartritmestoornissen, leverfunctie niet goed enz.) en zet mezelf zo buitenspel dat ik er helemaal klaar mee ben!! Het boek van Alan Carr, stoppen met drinken, heeft mij, net als 11 jaar geleden met stoppen met roken, het laatste zetje gegeven en ik ga ervoor!!

Jij, en de rest op dit forum, succes en geloof me, we zijn zooovvvvvvvvveeeeeeeeeellllllllll leuker zonder die drank!!

Enjoy Life!!

avatar
lady jane
20 augustus 2010

Welkom Vlinder,
je klinkt heel vastberaden, fijn.
Wel goed oppassen dat het niet de valkuil wordt he, een
beetje euforisch in het begin hoort erbij. En als je je daar bewust voor bent
weet je ook dat de trigger van, ach nu kan ik wel weer sociaal wat drinken,
daarna ook komt. Stoppen met drinken is soms makkelijk soms moeilijk, maar
gestopt blijven en je onderliggende redenen waarom je zoveel bent gaan drinken, aangaan
en overwinnen, daar zit de echte kracht.
Ik hoop dat jij die ook hebt en hier vaak zult zijn als je wat nodig hebt
of juist wat steun kunt geven aan een ander die het nodig heeft.
Dan komen we er wel, succes!

avatar
katerroosje
21 augustus 2010

Hallo Dune, Ik vind je geen loser maar meer iemand die moeite heeft met grenzen"ja ja ik ben er ook zo een. In het weekend moet ik mijn 3 liter wijn. Ik ben nu bezig te stoppen omdat ik wil afvallen. Ik voel me ook als ik teveel gedronken heb een loser maar het verdoven is ook zo fijn!! Vanavond mag ik van mezelf een fles en kijken hoe ik me morgen voel. In september wil ik een tijd alcoholvrij zijn maar na 16 jaar stevig drinken hoe doe ik dat en wie ben ik dan. Alcohol is mijn beste vriend"maar ook vijand. Je staat niet alleen. Ik kan niet zeggen kijk ik kan het ook, ik ben nog maar net begonnen.
Groetjes,
Katerroosje

avatar
Beate
24 augustus 2010

he Dune, welkom, zeer byzonder dat je 14 dagen zonder drank kunt en dan weer ineens 2 flessen wijn. Maar sorry, we weten het hier allemaal, van 2 flessen wijn hoef je toch geen been te breken?
Maar goed, je ritme is blijkbaar toch meer dagen zonder drank, moet niet zo moeilijk zijn voor je om dat alle dagen vol te houden. Je bent geen dagelijkse drinker, beter! Probeer de excessen te vermijden joh, t zal je goed doen. sterkte.

avatar
maurits7
27 augustus 2010

Beste,

ik ben ook nieuw hier...en zoek 'n beetje steun...
ben 48 jaar, en drink soms met periodes...
ik kan weken niet drinken, zonder problemen... plots na een feestje...kan ik 's anderendaags niet meer stoppen, en drink ik opnieuw... De laatste 2 jaar volgende de drankpartijen mekaar korter op...
Sinds 3 dagen neem ik antabuse...want ik ben de katers beu... Ik wil terug 'n gelukkig leven, ZONDER drank... Ik ga dikwijls sporten (lopen), en hoop me hiermee uit de slag te trekken.
Ik wil niet dat mijn vrouw en kinderen me nog zien als ik téveel op heb...

gestopt 25 aug 2010

avatar
lady jane
27 augustus 2010

Ha Maurits,
welkom hier en goed dat je stappen onderneemt tegen het binge drinken,
je gezondheid is het waard om drastische stappen te nemen.
Als je voor jezelf een wie is wie draadje opent, zul je waarschijnlijk wat meer reacties krijgen.
En op de ditjes en datjesdraad is een soort van huiskamerforum dagelijk.
Veel succes!

avatar
Lelie
28 augustus 2010

Hoi Dune,

Ja begrijp je maar al te goed.
Weg met die drank bah ben het zelf ook weer goed zat.

avatar
maurits7
29 augustus 2010

vandaag de vijfde dag zonder alco.....ben blij...
morgen terug alcoholvrij !!

avatar
Hanneke
31 augustus 2010

Stoppen met zuipen is niet zo moeilijk. Volhouden daar gaat het om. Ik ging daarvoor naar de AA. Pas daar leerde ik dat ik een alcoholiste ben en dat de enige weg voor mij is helemaal stoppen met drinken. Dankzij de AA lukt me dit nu al een poosje.

Willen stoppen of minderen met drinken om een andere reden dan de balen te hebben van het zuipen werkt niet. Bv om af te vallen. Dat is echt onzin. Ook werkt het meestal niet twee dingen tegelijk aan te pakken.

Ik wens iedereen veel wijsheid, eerlijkheid en sterkte toe.

Ik ben blij nuchter!

Hanneke

avatar
Dune
24 november 2023

WoW lees nu mijn eerste post terug, waar ik begon als binge drinker en me afvroeg of ik een alcoholist was, nu 13 jaar later ben ik er echt 1 geworden, een alcoholist.. pffff wat een eye opener, en waar sta ik nu? 13 jaarlater, nog altijd aan het tobben en mijn gebruik in kwadraat toegenomen…

wake up callllllll

avatar
Lily03
24 november 2023

Dikke knuffel Dune...hier geen goede raad, daarvoor zit ik nog teveel in mijn eigen proces met vallen en opstaan...maar wel een dikke digitale knuffel voor je. Op zijn minst ben je je er van bewust en heb je de oprechte intentie om er iets aan te veranderen...


Like 1
1 ander reageerde hierop
avatar
Mariann
24 november 2023

Ik was hier ook in 2010 en volgens mij daarvoor ook een keer. Waarom moet het zo lang duren voordat we het door hebben. Geen idee, maar toen is toen en nu is nu. Geen betere tijd dan nu om het anders te doen. Vooruit kijken! Daar is het meeste te halen 


Like 1
1 ander reageerde hierop
avatar
Dune
02 april 2024

Rouwen,….
Het woord op zich klinkt al rouw of het lijkt op rauw, en dat is het ook!
Er zijn vele boeken geschreven, ik heb er veel gelezen. Toch geeft dat geen lijstje mee met afvinkbare taken. Het is slechts het oppikken van zinnen die goed voelen. 
Rouwen is hard werken, maar je moet het wel toelaten. Het is een proces waar je dóór moet. Wat tijd kost, veel tijd….
Het is geen haastklusje want dan zou je de juiste bouwstenen voor een fundemanetele toekomst missen. En waar je alle facetten van emoties tegen komt maar ze onder ogen moet durven komen. Waar je tot in het diepste van je ziel moet kruipen. Waar je verdriet vloeit maar uiteindelijk een manier moet vinden om je gemis te voelen maar er niet meer compleet van ondersteboven hoeft te zijn. 
Waar dankbaarheid voor mij áltijd de grootste drijfveer was. 
Vandaag precies 3 jaar geleden overleed jij heel rustig in mijn armen op de door jou uitgekozen goede vrijdag. Het was goed, alles was gezegd, alle wensen waren uitgesproken. De laatste intense knuffel heel bewust gegeven….

Toen begon mijn nieuwe leven zónder jou. Waarvan ik op dat moment nog geen idee had wat dat dan voor mij zou betekenen.. en hoe ik dat dan in vredesnaam zónder jou zou moeten invullen..
Het lijkt nog steeds gisteren omdat ik me elke emotie nog zo goed voor de geest kan halen. Maar nee, het is alweer 3 jaar geleden. 
Ik ben diep gegaan, heel diep. Ben elke emotie aangegaan, gesprekken met jou gehad, hardop overal en nergens. Heb je graf bezocht, je tuintje aangelegd. Breng je bloemen op de voor ons belangrijke dagen, steek altijd je kaarsje aan… en thuis is er ook altijd een lichtje wat brand speciaal voor jou. 
Het gemis om jou zal er áltijd zijn. Dat gaat niet over, nooit. Maar na 3 jaar kan ik zeggen dat ik vooral en nog steeds heel, heel dankbaar ben dat jij mijn Lief was!
Ik ben op dit moment niet persé gelukkig maar wel tevreden. En dat is op dit moment het hoogst haalbare voor mijn leven zonder jou. Mijn Lieve Liefste Lieveling, Mijn Grote Liefde want die liefde gaat nooit over, zelfs als de dood tussen ons in komt te staan


Like 4
4 anderen reageerden hierop
avatar
herman0167
02 april 2024

Dune, wat kun je mooi schrijven, heel veel sterkte vandaag


Like 2
2 anderen reageerden hierop
avatar
Jac
02 april 2024
12 minuten geleden zei Dune:

Rouwen,….
Het woord op zich klinkt al rouw of het lijkt op rauw, en dat is het ook!
Er zijn vele boeken geschreven, ik heb er veel gelezen. Toch geeft dat geen lijstje mee met afvinkbare taken. Het is slechts het oppikken van zinnen die goed voelen. 
Rouwen is hard werken, maar je moet het wel toelaten. Het is een proces waar je dóór moet. Wat tijd kost, veel tijd….
Het is geen haastklusje want dan zou je de juiste bouwstenen voor een fundemanetele toekomst missen. En waar je alle facetten van emoties tegen komt maar ze onder ogen moet durven komen. Waar je tot in het diepste van je ziel moet kruipen. Waar je verdriet vloeit maar uiteindelijk een manier moet vinden om je gemis te voelen maar er niet meer compleet van ondersteboven hoeft te zijn. 
Waar dankbaarheid voor mij áltijd de grootste drijfveer was. 
Vandaag precies 3 jaar geleden overleed jij heel rustig in mijn armen op de door jou uitgekozen goede vrijdag. Het was goed, alles was gezegd, alle wensen waren uitgesproken. De laatste intense knuffel heel bewust gegeven….

Toen begon mijn nieuwe leven zónder jou. Waarvan ik op dat moment nog geen idee had wat dat dan voor mij zou betekenen.. en hoe ik dat dan in vredesnaam zónder jou zou moeten invullen..
Het lijkt nog steeds gisteren omdat ik me elke emotie nog zo goed voor de geest kan halen. Maar nee, het is alweer 3 jaar geleden. 
Ik ben diep gegaan, heel diep. Ben elke emotie aangegaan, gesprekken met jou gehad, hardop overal en nergens. Heb je graf bezocht, je tuintje aangelegd. Breng je bloemen op de voor ons belangrijke dagen, steek altijd je kaarsje aan… en thuis is er ook altijd een lichtje wat brand speciaal voor jou. 
Het gemis om jou zal er áltijd zijn. Dat gaat niet over, nooit. Maar na 3 jaar kan ik zeggen dat ik vooral en nog steeds heel, heel dankbaar ben dat jij mijn Lief was!
Ik ben op dit moment niet persé gelukkig maar wel tevreden. En dat is op dit moment het hoogst haalbare voor mijn leven zonder jou. Mijn Lieve Liefste Lieveling, Mijn Grote Liefde want die liefde gaat nooit over, zelfs als de dood tussen ons in komt te staan

Prachtig, zo intens geschreven, heb er geen woorden en sprakeloos ben ik al een aantal minuten 


Like 2
2 anderen reageerden hierop
avatar
Dune
02 april 2024

Dankjewel Herman en Jac, komt recht uit mijn hartje


Like 2
2 anderen reageerden hierop
avatar
Maja
02 april 2024

@Dune: mooie bijdrage. Jouw lief is vast trots op jou. Je gaat door, pakt de draad op, werkt aan adb en feilloos benoem je het verschil aan glans voor en na overlijden. Wat fijn dat alles gezegd was toen het afscheid kwam en dat je nog een laatste omhelzing hebt kunnen geven. 
Rouw is intensief en overvalt je op de meest onverwachte momenten. Ik zit er nog tot over mijn oren in. Ook al is een moeder geen partner, wel heb ik lange tijd met haar een huishouden gevormd om zo de zorg te kunnen leveren die nodig was. Bijna 23 jaar zorg met ieder jaar een schepje meer doordat haar lichaam haar steeds meer in de steek liet. En de laatste jaren bij haar thuis gewoond, in mijn ouderlijk huis. En ja, rouw is rauw. Verlamt mij nog regelmatig en maakt erg somber. Maar net als jij ga ik de emoties aan. Ik krijg er hulp bij. En ik hoop over drie jaar net zo mooie tekst te kunnen schrijven als terugblik en hoe het nu gaat. Dankjewel voor jouw post en hou je haaks!


Like 2
2 anderen reageerden hierop
avatar
Dune
02 april 2024

Dankjewel Maja, wat mooi dat je zoveel hebt kunnen doen voor je moeder… dat is zo mooi, intens en moeilijk tegelijk…

heel veel sterkte lieverd :rose:

het gekke is dat ik in de periode voor het overlijden en het jaar erna geen druppel heb gedronken. Ik wilde dit aangaan zonder roes. In dat jaar taalde ik er niet naar, vergat zelfs het bestaan ervan… maar na dat jaar, toen ik weer wat structuur kreeg en doelen had,  dacht ik ‘nahhhh ik heb er wel weer eens zin in’ 

zooo jammer dat ik niet heb door gepakt. Had ik toen de film maar even vooruit gespoeld, maar helaas….


Like 1
1 ander reageerde hierop
avatar
Nienes
02 april 2024

Lieve @Dune ik ben er stil van, en voel de sterke band die jullie hadden. Wat mooi dat je vooral dankbaarheid ervaart. Ik wens je heel veel sterkte vandaag en vind het heel erg dat je zo'n groot verlies mee hebt moeten maken en ik denk je kinderen dus ook. Knuffel voor jou :rose:


Like 2
2 anderen reageerden hierop
avatar
NewDee
02 april 2024

@Dune Wat heb je mooi geschreven, kippevel hier. Het gemis en het verdriet zal er altijd zijn, maar je schrijft ook dankbaar en tevreden, dat is zo veel waard. Wat ben je sterk! 


Like 2
2 anderen reageerden hierop

Meepraten?

Log in of maak een account om gesprekken te starten, te reageren en te volgen.

Ga aan de slag met een
gezonder
leven

Door de check te doen en antwoord te geven op 4 korte vragen geven we je advies over welke apps, tips en hulpmiddelen bij jou passen. Daarna kun je een account aanmaken als je dat wilt.