Thema's

Logo Alles over drinken
avatar
Topic gestart door Wijnos
02 april 2024 4 reacties 165 weergaven

Meepraten?

Log in of maak een account om gesprekken te starten, te reageren en te volgen.

avatar
Wijnos
02 april 2024

Goedenavond allemaal.. 

ik ben hier al eerder geweest, 2 keer eerder zelfs en telkens dacht ik dat ik het alleen wel kon. Blijkbaar kan ik dat echt niet.. iedere keer lukt het me weken om nuchter te blijven, maar op een gegeven moment gaat die knop om en ga ik drinken, en beland dan in een binge.. van ‘‘s ochtends vroeg tot ‘‘s avonds, niet weten wat ik zeg of doe.. ik wil dit niet meer, maar de stap is zo snel genomen om het toch wel te doen.. iedereen weet het ook, m’n ouders, familie, net een nieuwe vriend die het ook weet, en toch niet kunnen stoppen.. 

avatar
Oskar
02 april 2024

Welkom terug Wijnos. Ook na een paar weken op wilskracht of overtuiging droog staan blijft het risico bestaan dat je terugschiet in je oude routine. Denk dus niet te snel dat je er al bent. Ontwikkel een gewoonte om jezelf er steeds weer aan te herinneren waar je vandaag komt en waar je nooit meer naar terug wilt. Dat kan een ambulante therapie zijn, een wekelijkse sessie van de AA, of hier elke dag even babbelen of op het dagpact. Of wat jou ook maar past. De nieuwe gewoonte moet diep insluiten voordat het echt vanzelf gaat. De zijwieltjes niet meteen van je fiets halen. 
 

Succes weer.

avatar
lady jane
02 april 2024
5 uur geleden zei Wijnos:

de stap is zo snel genomen om het toch wel te doen..

De stap om te stoppen is net zo snel gemaakt, alleen nog 1 x vaker lijkt me.
Het stoppen is dus niet zo moeilijk, maar het gestopt blijven heeft een plan nodig (zei Mijn Gerrit altijd al)
zoals je hierboven bij Oskar kunt lezen; maak de keuze die bij jou past.
Het alleen (moeten) kunnen, die ken ik ook wel, een vals soort trots die soms mij door iets heen helpt en
me soms terug werpt in machteloosheid, wanneer blijkt dat ik iets niet alleen kan.
We blijven mensen Wijnos. Vallen en opstaan en dat soms per dag. Echt bingen ken ik niet uit ervaring, maar
het lijkt me vreselijk. Ik gun je de rust die je na een jarenlange strijd zó verdient.:rose:
 


Like 1
1 ander reageerde hierop
avatar
Jac
02 april 2024

Goedemorgen Wijnos 

Je schrijft dat je snel de stap neemt om te gaan bingen (dat wil je dus niet meer ) maar daar in tegen neem je ook snel de stap om te stoppen met alcohol en natuurlijk is het waardeloos dat je voor de derde x de eerste stap moet zetten om zonder alchohol je verdere pad te vervolgen , Hoofdstuk 1 , terwijl je al vaker goed onderweg was is dat juist nu een steun en een motivatie voor je dat je de eerste weken goed door komt want dat heb je al eerder bewezen dus je hebt zelf ervaren om wakker te worden  worden zonder katers, schuldgevoel, schaamte etc etc etc je kent het riedeltje wel maar nu heel belangrijk een vriend en nog belangrijker je familie is de motivatie wellicht veel en veel hoger dan de eerder twee keren om het vol te houden .

Hoofdstuk 2 sober blijven is je valkuil dus daar op focussen, ik hoef je niets uit te leggen dus lees weer al de verhalen hier op het forum en schrijf je frustraties of successen van je af alle kleine beetje helpen 
 

Ga stap voor stap dag voor dag als je  de eerste niet neemt wordt je nooit wakker met een kater 

succes 

Meepraten?

Log in of maak een account om gesprekken te starten, te reageren en te volgen.

Ga aan de slag met een
gezonder
leven

Door de check te doen en antwoord te geven op 4 korte vragen geven we je advies over welke apps, tips en hulpmiddelen bij jou passen. Daarna kun je een account aanmaken als je dat wilt.