Thema's

Logo Alles over drinken

even voorstellen

avatar
Topic gestart door TommyVanilla
11 maart 2024 29 reacties 853 weergaven

Meepraten?

Log in of maak een account om gesprekken te starten, te reageren en te volgen.

avatar
Jac
17 april 2024
3 minuten geleden zei TommyVanilla:

Merk wel dat het helpend is om te investeren in positieve gewoonten, waarin je geconfronteerd wordt met eventuele negatieve gevolgen van zo'n slechte gewoonte zoals drinken. Bij mij lijkt dat te helpen in de gedragsverandering. 


 

Goh @TommyVanillawat een openbaring 

avatar
TommyVanilla
17 april 2024

@Jac Mja, heeft bij mij niets met (zelf)kennis te maken. Ik was me daar altijd wel redelijk van bewust. Dat maakt het misschien wel extra sneu. 

Ik vond positieve gewoonten vroeger simpelweg te stom en saai. En de destructievere gewoonten leuk en interessant. En daaruit voorvloeiend kwam dan uiteindelijk ook middelengebruik als reactie op het omgaan met stress en spanning(en).

Als je dat even niet meer doet, is het allemaal wel logisch. Maar als je er midden in zit, ervaar je dat anders en ben je er veel minder van bewust. Voor sommigen is het lastig om positieve verandering te vinden. Dit onderdeel (van een oplossing) is dus niet zo simpel als je lijkt te suggereren. 

 

avatar
bumperjim
17 april 2024

Na 20 of 30 jaar teveel zuipen kunnen simpele dingen een openbaring zijn :) Mij helpt het bv te hardlopen waarbij je merkt dat alcohol de avond ervoor idd geen goed idee is, en dat helpt dus om het te laten staan. En de dopamine die je niet van de alcohol krijgt krijg je dan vh hardlopen.


Like 1
1 ander reageerde hierop
avatar
TommyVanilla
17 april 2024

Herkenbaar

 


Like 1
1 ander reageerde hierop

Meepraten?

Log in of maak een account om gesprekken te starten, te reageren en te volgen.

Ga aan de slag met een
gezonder
leven

Door de check te doen en antwoord te geven op 4 korte vragen geven we je advies over welke apps, tips en hulpmiddelen bij jou passen. Daarna kun je een account aanmaken als je dat wilt.