Thema's

Logo Alles over drinken

Nieuw hier - even voorstellen

avatar
Topic gestart door Wijnspons
28 februari 2024 44 reacties 1852 weergaven

Meepraten?

Log in of maak een account om gesprekken te starten, te reageren en te volgen.

avatar
Wijnspons
28 februari 2024

Hoi !

Even voorstellen... Ik ben een vrouw van 41, heb 2 prachtige kinderen (11 en 9 jaar), lieve man, een mooi huis, goede job, maar ik heb echt een probleem met alcohol.  Ik ben alcohol zooooo beu !!

Ik heb altijd al veel gedronken, maar het loopt echt tegen het absurde aan nu.

Ik drink tegenwoordig dagelijks een fles wijn (soms iets meer), voel me dan 's ochtends mega schuldig en belabberd, om dan 's avonds terug een fles wijn te drinken.
Mijn man zegt (of ziet het niet) er niets van dat ik zoveel drink.  Echt bizar.
Ik drink ook vooral thuis.  Mijn "leukste" momenten zijn als mijn man een avondje weg is, de kids in bed liggen en ik heerlijk zalig in mijn zetel een film/serie kan zien, lekker wat vapen en wijntjes achterover kan slaan.  Dat doe ik een uurtje of 2 en stommel dan naar boven.  Ik voel me op dat moment meestal nog goed, het is niet dat ik moet overgeven of ik wazig zie.  Zo ver laat ik het nooit komen.  Alleen 's morgens sta ik op en voel me wat misselijk en ben 'suffig' en heb ik vaak last van diarree.  Tegen de middag is het meestal over.  Ik functioneer ook echt nog wel, kids klaar maken voor school, op het werk.  Wel merk ik dat ik snel slechtgezind wordt, vooral als het niet vooruit gaat of de kids ruzie maken, dan kan ik echt overreageren en staan roepen.

Eind vorige maand is met spoed mijn galblaas verwijderd.  's Nachts binnen op spoed met veel pijn en meteen beslist om de ontstoken galblaas te verwijderen.
Ik weet niet of er een link is met alcohol, maar voor mij voelde het zo wel - een teken van mijn lichaam dat het genoeg was.

Dan heb ik een week niets gedronken (dat moet echt al jaren geleden geweest zijn dat ik zo lang niets heb gedronken) - flink de app alcoholvrijheid nog eens ingevuld en terecht trots zijn op die uren/dagen dat ik zonder alcohol was, maar toch na die week terug begonnen.  Ik dacht om het kalmer aan te kunnen doen, bijvoorbeeld enkel als we weg zijn met vrienden iets drinken, maar toch meteen terug in mijn oude routine gevlogen van thuis te drinken.

Ik haat het !! Ik haat het echt zooooo verschrikkelijk hard dat ik niet normaal meer kan drinken.
Ik heb geen grens meer, ik kan niet stoppen na 1 of 2 of 3 glazen.  Ik moet verder drinken tot de fles op is en dan liefst nog snel een nieuwe openen en 1 glaasje eruit kan drinken, zodat ik de dag nadien het excuus heb dat de fles toch al open is en er terug invliegen.

Het gedacht alleen al om voor altijd te stoppen met drinken, maakt me zo droevig... Waarom kan ik nu niet normaal drinken zoals anderen?  Wanneer is het zover gekomen?
Ik heb al heel veel gelezen op dit forum (al enkele jaren kom ik af en toe eens lezen, meestal 's ochtends als ik weeral spijt heb) en ik volg op instagram ook "sober" accounts, ik heb elk boek over alcoholverslaving in mijn kast staan, dus ik weet echt wel dat er een leuk leven mogelijk is zonder alcohol, maar het is gewoon zo jammer dat ik nooit meer die frisse bubbels van een glaasje champagne op een feest ga mogen proeven.

Het hoofd (en lichaam) weet het dus wel, alleen moet het hart nog volgen.

Ik ga de groep hier wat actiever volgen en ga toch nog eens een poging ondernemen...
Het doet gewoon deugd om het al eens neer te schrijven.


Like 4
4 anderen reageerden hierop
avatar
lady jane
28 februari 2024

Welkom!
En ja, zo lees ik je ook, even je hart luchten en delen waar er geen oordeel is naar je toe.
Maar aan stoppen lijk je nog niet toe. Zo gaat het natuurlijk vaak, we kennen allemaal de
smoezenboeken die ook jij hier schrijft. Het is denk ik een natuurlijk proces dat je naar stoppen
toe moet groeien en het ook echt zelf willen, anders geraakt de knop nooit om.
En verslaafd ben je ook in de loop van jaren geworden. Die bubbels zijn het niet, want pas na een fles
sterker heb je genoeg, en dat de 2e fles open moet is ook het dwangmatige van verslaving.
Je hebt al vaker gelezen schrijf je. Doe dat ook eens 's middags of 's avonds, dat is wat serieuzer alvast.
Hopelijk hoef je niet eerst rock bottom te gaan. En kun je een vrolijker iemand worden weer, ook voor je kinderen.


Like 1
1 ander reageerde hierop
avatar
alesto
28 februari 2024

Wauw! Dit is mijn tekst @Wijnspons

Zelf 42 jaar, zoon 13 en dochter 10. Wat je schrijft geldt ook voor mij, alles lijkt voor elkaar, waarom zoeken we dan toch steeds die roes op. Ik ben zelfs een aantal maanden gestopt en voelde me zo trots wanneer ik langs de wijnschappen liep en ik niet de behoefte had om een fles (doos in mijn geval) mee te nemen. Lekker gezond eten, bewegen en goed slapen. Dat wil ik terug, maar ik trap er toch iedere keer weer in. Ik wil de kinderen ook graag het goede voorbeeld geven. Mijn zoon maakt ook steeds vaker opmerkingen, wat me wel wat doet, maar niet genoeg om de knoop door te hakken! Hopelijk kunnen we er samen voor gaan.


Like 3
3 anderen reageerden hierop
avatar
Francoise
28 februari 2024

Hoi wijnspons welkom hier , ook ik zat op die glijdende schaal naar beneden en ja idd je ligt niet laveloos op een bankje in een park maar daar begint een alcoholist ook niet . Ze beginnen thuis en kunnen nog best goed functioneren ook . Het sluipt erin . 

Grijp in en gun jezelf een heerlijk nuchter leven . Ik drink nu 6 jaar niet meer en wanneer ik weer eens een fles , die door visite niet is opgedronken,  door de gootsteen kieper , ga ik zelfs bijna over mijn nek . Ik hoef echt niet meer en dacht toendertijd dat volledig stoppen het einde van mijn leven zou betekenen.  Dat is de verslaving die je dat wijsmaakt.  Ik wil nooit meer terug naar die vreselijke tijd 


Like 5
5 anderen reageerden hierop
avatar
Nienes
28 februari 2024

Lieve @Wijnspons welkom. Ik herken ook alles 1 op 1. Ook begin 40, moeder van twee fantastische kinderen, mooi huis, leuk werk. 
Ik kom er steeds meer achter dat ik helaas niet erg van mezelf houd, dat ik me vaak niet goed genoeg voel en slecht ben in grenzen aangeven. Naar anderen, maar ook naar mezelf, want waarom zou je anders een fles wijn drinken? 
Schrijf hier mee, dagelijks schrijven de meeste mensen op "Ditjes, datjes, dagdraad." Maar ik schrijf ook op mijn eigen draadje. Ik heb veel goede tips gekregen en veel steun toen het niet goed ging. Ik ben er nog lang niet maar ik doe mijn best en heb sinds een week therapie.

Tip voor jou misschien nog: naar buiten, en popdcasts luisteren. Ik luister zelf graag naar Koos van Plateringen (veel ervaring verhalen) en Jan Geurtz (inzichten in waarom je doet wat je doet). Wie weet helpt het jou ook. 
 

 


Like 3
3 anderen reageerden hierop
avatar
Fonny
29 februari 2024

:rose:welkom!

avatar
Oskar
01 maart 2024
Op 28-2-2024 om 11:32 zei Wijnspons:

Het gedacht alleen al om voor altijd te stoppen met drinken, maakt me zo droevig... Waarom kan ik nu niet normaal drinken zoals anderen?  Wanneer is het zover gekomen?

Mij helpt het om het niet groter te maken dan het is. Ook ik beschouwde ooit de Alcohol al trouwe vriend, en werd overvallen door een weemoed als van liefdesverdriet toen ik voor het eerst stopte. Maar dat bracht mij niet verder. Wat mij wel verder brengt is domweg concluderen dat ik met drank geen maat kan houden en mijn leven tot een puinhoop maak en om die reden beter kan stoppen. Van daaruit kun je je richten op wat er warempel allemaal nog wel te genieten valt in een wereld zonder drank. Jezelf met anderen vergelijken vind ik eigenlijk nooit wat toevoegen. En het graven naar de oorzaak of het startpunt kan best interessant zijn, maar niet persé noodzakelijk om ermee te kunnen stoppen.


Like 2
2 anderen reageerden hierop
avatar
Lonster1
01 maart 2024

Inderdaad. Meestal zijn die waarom-vragen vol met oordelen. Je bijft maar tobben. De hoe-vragen leveren vaak meer op.

avatar
JamesM
01 maart 2024

Bij mij werkt het in ieder geval zo. Eerst de hoe vraag beantwoorden, het stoppen (ergo: ‘gewoon’ doen) en daarna kunnen desgewenst de waarom vragen verder worden verkend. Ik denk dat er bij veel verslaafden een onderliggend dieper issue zit, hoeft natuurlijk niet, is bij mij wel zo. Beginnen met de waarom vraag levert per definitie zg achterdeurtjes op, redenen om misschien toch te kunnen blijven drinken, want…

Het feit dat je hier op het forum je eigen verhaal hebt gepost is al een heel goed begin en iets om trots op te zijn! Het is heel lastig om voor jezelf überhaupt te erkennen dat je een alcoholprobleem hebt, er ook wat mee doen en er niet voor weglopen is nog moeilijker. Je zult veel herkenning en begrip tegenkomen want iedereen zal de elementen herkennen uit jouw verhaal. Ieder heeft ook zijn of haar eigen pad op weg naar het stoppen met alcohol en maakt daar eigen keuzes in. Jouw weg ga je ongetwijfeld ook vinden. Welkom in ieder geval, en veel succes en wijsheid toegewenst!

avatar
Koala84
03 maart 2024

Welkom @Wijnspons…. Hopelijk kunnen we je bijstaan naar de overgang van 1 naar geen fles per dag. Hou ons op de hoogte! 

avatar
Dune
07 maart 2024

@Wijnspons, hoe gaat het nu?


Like 1
1 ander reageerde hierop
avatar
alesto
07 maart 2024

Ik ben ook benieuwd hoe het gaat

avatar
Roberto
08 maart 2024

Ach, de zoveelste hier op dit forum die zich aanmeldt en verder niets meer van zich laat horen.
Verspilde energie allemaal.


Like 3
3 anderen reageerden hierop
avatar
Fonny
10 maart 2024

Wat doe jij nog hier dan?


Like 2
2 anderen reageerden hierop
avatar
billy1981
10 maart 2024

Haha, hee rustig @Fonny :-)


Like 1
1 ander reageerde hierop
avatar
Francoise
10 maart 2024

Wow , does lief zou ik zeggen . Ik begrijp @Robertozijn opmerking wel hoor . daarom reageer ik ook wel eens niet op een nieuwe aanmelding , je stopt er moeite en energie in en vervolgens hoor je niks meer . Hopelijk is er toch een zaadje geplant en was diegene nog niet klaar om zijn of haar verslaving aan te pakken . Ik zou het ook netjes vinden om eventueel toch nog een reactie te plaatsen.  

Dus bij deze @Wijnspons, laat even  wat weten .


Like 2
2 anderen reageerden hierop
avatar
lady jane
10 maart 2024

Begrijpen is nog niet goedkeuren @Francoise, vooral de "toon" is ronduit onbeschoft.
En zelfs al heb je gelijk met zo te denken, dan hoef je het nog niet zwart op wit te zetten.
Denk eens aan al die mensen die hier aarzelend en twijfelend eerst een poos lezen, eer
ze durven schrijven. Als die zo'n  opmerking lezen, of @Wijnspons zelf na misschien
een terugval, nou dan heeft die toon averechts gewerkt.
En hoe zou het zijn als we de mensen hier niet meer serieus zouden nemen die al die jaren
nog steeds niet adb zijn?  Daar denk ik ook wel eens het mijne van.............

avatar
Roberto
10 maart 2024

LJ, jij bent een van de weinigen die hier nieuwe mensen welkom heet.
Dat doe ik ook regelmatig.
Feit is gewoon dat veel mensen na een berichtje weer aftaaien.
Of lezen mee, maar durven geen tweede stap te nemen.

Mijn schp ndr hr knt valt nog wel mee in vergelijking met wat ze vroeger in Hooghullen en Breegweestee deden.
Ik weet heel goed wat ik doe.

Zij had niet gereageerd op eerdere reacties van andere forumleden.
Vandaar mijn reactie.


Like 1
1 ander reageerde hierop
avatar
Francoise
10 maart 2024
39 minuten geleden zei lady jane:

Begrijpen is nog niet goedkeuren @Francoise, vooral de "toon" is ronduit onbeschoft.
En zelfs al heb je gelijk met zo te denken, dan hoef je het nog niet zwart op wit te zetten.
Denk eens aan al die mensen die hier aarzelend en twijfelend eerst een poos lezen, eer
ze durven schrijven. Als die zo'n  opmerking lezen, of @Wijnspons zelf na misschien
een terugval, nou dan heeft die toon averechts gewerkt.
En hoe zou het zijn als we de mensen hier niet meer serieus zouden nemen die al die jaren
nog steeds niet adb zijn?  Daar denk ik ook wel eens het mijne van.............

Het had idd op een andere toon gekund .  Het is de toon die de muziek maakt 


Like 1
1 ander reageerde hierop
avatar
Francoise
10 maart 2024

Maar 28 februari aangemeld en ook laatste keer bezocht,  wel heel jammer van al die goedbedoelde reacties die nu dus ook zelfs  niet eens gelezen worden 


Like 2
2 anderen reageerden hierop
avatar
lady jane
10 maart 2024
1 uur geleden zei Francoise:

die nu dus ook zelfs  niet eens gelezen worden 

alles wordt gelezen, door wie en wanneer dat zien we niet
maar oningelogd zijn er altijd vele gasten/gebruikers online.

avatar
Roberto
10 maart 2024
6 minuten geleden zei lady jane:

alles wordt gelezen, door wie en wanneer dat zien we niet
maar oningelogd zijn er altijd vele gasten/gebruikers online.

@Francoise bedoelt niet gereageerd. 

Even nadenken LJ voor je reageert. 

avatar
Dune
10 maart 2024

Phoe heeeeee… arme wijnspons denk ik dan maar 

avatar
Roberto
10 maart 2024
8 uur geleden zei Fonny:

Wat doe jij nog hier dan?

@Fonny, ik probeer mensen binnen boord te houden op mijn eigen manier.
Of dat de juiste manier is weet ik ook niet.

Prive vertrouwen mensen mij en mijn stijl van reageren heeft meestal positief effect.
Digitaal is lastiger.

avatar
Freekie
10 maart 2024

Ik heb dat ook gehad nadat ik mij had aangemeld. (tenminste als een terugval de reden is dat wijnspons niet meer reageert). 

Over het algemeen zet ik mezelf dan in een sociaal isolement en stopt het lezen over verslaving (wat ik toen en nu nog wel, veel doe) en forum had ik ook geen behoefte aan. 

Totdat ik na enige tijd mezelf herpakt, dus ja het zaadje was wel geplant alleen het echte kiemen is pas 2 jaar later echt gebeurt. Nu nog groeien.. Ik hoop dat wijnspons sneller kiemt dan ik... 

Sterkte Wijnspons, hoop je snel weer te lezen

Meepraten?

Log in of maak een account om gesprekken te starten, te reageren en te volgen.

Ga aan de slag met een
gezonder
leven

Door de check te doen en antwoord te geven op 4 korte vragen geven we je advies over welke apps, tips en hulpmiddelen bij jou passen. Daarna kun je een account aanmaken als je dat wilt.