Thema's

Logo Alles over drinken

hallo allemaal, even voorstellen

avatar
Topic gestart door Okkie
27 januari 2024 6 reacties 622 weergaven

Meepraten?

Log in of maak een account om gesprekken te starten, te reageren en te volgen.

avatar
Okkie
27 januari 2024

 

Hoi!

Fijn dat je de tijd neemt om dit te lezen en hoera voor mij dat ik hier ben! 

ik ben een vrouw van 36 jaar oud, getrouwd met 2 kindjes van 4 en bijna 6. Ik kwam er in de zomer van 2023 achter dat het drinken van wat alcohol hielp bij een moeilijke familieaangelegenheid. En ja, toen begon ik al snel met het drinken overdag, gewoon om het 'makkelijker' te maken om de dag door te komen. Om te kunnen ontspannen, om mijn hoofd leeg te maken. Het duurde niet lang of mijn man begon vragen te stellen of ik gedronken had, iets wat ik ontkende natuurlijk. 'Nee ik ben gewoon moe joh', 'druk gehad met kindjes'.. ach jullie kennen het waarschijnlijk allemaal wel. Uiteindelijk verraadde ik mezelf toen ik midden in de nacht een fles drank uit de auto wilde halen die ik daar had verstopt omdat ik bang was dat mijn man daar zou zoeken. Met hem gepraat, ik beloofde beterschap. Maar ja.. zoals jullie dat misschien ook wel weten.. is dat niet makkelijk, en ook ik ging weer de mist in. 

Wel had ik door dat wodka prima voor 'water' door kan gaan als je het in een waterflesje giet, je lege flessen naar de glasbak moet brengen en ik in huis geen drank meer kon verstoppen. Daar kreeg ik veel teveel stress van. De oplossing? In de ochtend een fles sherry kopen, die leegdrinken zodat ik aan het eind van de middag kon doen alsof alles okay was. Vaak slapen tussendoor want ja, van alcohol wordt je gewoon super moe. En ohja, ook nog hier en daar werken in de zorg, voor de kindjes en het huishouden zorgen.

gisteren besloot ik echter iets sterkers van sherry te kopen en ik ging dwars door mijn grens heen, waarvan ik wel dacht die te kennen (not). Man kwam thuis van zijn werk en vond mij zwaar aangeschoten. We hebben er goed over kunnen praten en hebben wat afspraken gemaakt, namelijk dat hij de bankrekening goed in de gaten houdt en ik bonnetjes meeneem van boodschappen die ik doe. Dat ik hem een berichtje kan sturen als het moeilijk is. Een ding weet ik wel, ik wil hiervan af! Wat ik hier hoop te vinden? Ik weet het niet goed, informatie, motivatie, een maatje? 

hee je hebt het tot het einde gelezen, thanks!

avatar
lady jane
27 januari 2024

welkom okkie,
het lijkt mij niet fijn voor je man om poitie-agent te moeten gaan spelen voor jou.
En niet goed voor de relatie ook, want zoals je zelf al schreef, je
ontkent/liegt al snel als je een alcohol probleem hebt.
Gelukkig zijn daar professionals voor, die je minder makkelijk voor de gek kunt houden.
Dis, als je motivatie goed is nu, zoek die op. Je bent vrij snel teveel en overdags al gaan drinken.
Hier zeggen we dan, dat de rem kapot is.
Neem jezelf serieus!

avatar
SoberMummy
27 januari 2024

Hee okkie, welkom! 

Wat goed dat je het forum hebt gevonden en dat je er in ieder geval met je partner goed over kan praten. 
de wil is er zo te lezen al, dat is al stap 1 toch! Nu doorzetten, dat is toch vaak wel een lastig pad. 

blijf vooral praten en schrijven, is mijn advies. En stel jezelf vragen; Hoe ga je om met stressvolle situaties/ dagen of verjaardagen? Vertel je het intimi waar je nu staat? En is je man een drinker? hoe wil je dat hij jou steunt ? Waarom heeft het drinken deze vorm aangenomen ?
 

Als je eenmaal gestopt bent met drinken zal je je ontspanning ergens anders vandaan moeten halen. Ik ben weer enorm gaan lezen en drink eindeloos veel thee. 

podcast en boeken over stoppen met drinken zijn er in overvloed, misschien kan dat ook een goede ondersteuning zijn? koos van plateringen heeft een leuke podcast met voor vele waarschijnlijk heel veel herkenning. 
 

Een voor mij belangrijk mantra: vandaag drink ik niet. Je hoeft alleen maar de eerste te laten staan. 
 

zet m op! :) 

 

avatar
Fonny
28 januari 2024

Welkom Okkie!:rose:

avatar
Okkie
28 januari 2024

Lady Jane, de rem was zeker kapot! goede adviezen geef je, dank daarvoor! Dat mijn man de rekening in de gaten houd was mijn idee, als stok achter de deur. Ik ben nog zo 'nieuw' in dit wereldje..

SoberMummy- wat een lief berichtje en je mantra vind ik heel helpend! Ik hoef alleen maar het eerste glas te laten staan! Mijn man drinkt niet of bijna niet, hoogstens een biertje in het weekend. Iets waar ik echt niet van houdt dus dat scheelt. Het waarom ik ben gaan drinken is een heel verhaal en iets waar ik uiteindelijk ook iets mee moet gaan doen!  Ik heb een aantal boeken/podcasts gevonden op storytel waar ik naar ga kijken, dank voor de tip!

 

Fonny - dankjewel :) 

avatar
Nienes
29 januari 2024

Goedemorgen Okkie, welkom!

Ik vind het bijna knap hoe je dit hebt kunnen doen en volgehouden zonder dat je ergens opgeraapt bent. Dit is niet vol te houden en dat wil je gelukkig ook niet meer.
Je drinkt in de ochtend en bent dan in de middag weer enigszins aanspreekbaar, wat verdoof je en wat is de reden dat je dat kennelijk in de middag/avond niet meer nodig hebt? Misschien is het goed de oorzaak aan te pakken dus mijn advies zou zijn: naar de huisarts samen met je man, zodat je eerlijk bent. 
Heel veel sterkte! 

Meepraten?

Log in of maak een account om gesprekken te starten, te reageren en te volgen.

Ga aan de slag met een
gezonder
leven

Door de check te doen en antwoord te geven op 4 korte vragen geven we je advies over welke apps, tips en hulpmiddelen bij jou passen. Daarna kun je een account aanmaken als je dat wilt.