Thema's

Logo Alles over drinken

Ook even voorstellen

avatar
Topic gestart door Zala1981
27 november 2023 6 reacties 487 weergaven

Meepraten?

Log in of maak een account om gesprekken te starten, te reageren en te volgen.

avatar
Zala1981
27 november 2023

Hoi!

Ik ben Zala en woon sinds een half jaar in het buitenland met mijn man en zoon. De reden dat ik mij heb aangemeld mag duidelijk zijn, en aangezien ik zelfs kennelijk al een account had van jaren terug maakt de noodzaak ook wel duidelijk is.

Ik heb eigenlijk al jaren een haat/liefde verhouding met alcohol, en met regelmaat gaat het helemaal de mist in, wat nu ook weer het geval is. Zelfs zo erg dat ik stiekem begon te drinken en steeds vroeger op de dag. Mijn man had me hier op betrapt en ik schaam me werkelijk waar de ogen uit mijn kop. Waarom ik zo veel drink? Geen idee, verveling, de roes, ik vind de smaak van witte wijn ook serieus lekker moet ik eerlijk zeggen. Als beloning, tegen de zenuwen (ik dronk zelfs eens shot wodka onderweg naar mijn eerste training hier, wat erg als ik dat zo opschrijf). Kortom, altijd wel een reden dus. Wat ook niet helpt is dat de dagen hier erg vroeg beginnen, zo rond 5 uur, waardoor de dag ook wel eindeloos duurt. Maar goed, ik kan mijn dagen nu dus fijn slijten met dit forum en mijn boek.

Maar het is nu echt tijd om er iets mee te doen. Aangezien ik in het buitenland woon zal ik het in mijn eentje op moeten knappen (anders had ik wellicht iets van de AA of zo opgezocht). Ik heb het boek 'Succesvol minderen of stoppen met alcohol' in huis (ook dat lag al ruim een jaar te versloffen in een la), en vandaar dus ook dat ik dit forum dus weer heb opgesnord. Ik zal ook nog een oproep doen om een maatje te zoeken, het lijkt me fijn om in een whatsapp groep te zitten met lotgenoten en ook om uberhaupt wat contact te hebben aangezien ik hier in mijn nieuwe land nog geen mensen ken en de taal nog niet voldoende beheers.

Sowieso wil ik er iets aan doen voor mijn man en mijn zoon, maar ik besef me ook dat bij mij zelf ook de knop om moet. Het besef is er in elk geval dat er iets moet gebeuren, dus dat is al een mooi begin. Aan iedereen die al succesvol is gestopt, supergoed! En aan degenen die er nog mee worstelen, heel veel succes!

avatar
Bob
27 november 2023

Hallo @Zala1981. Welkom (terug) hier op dit forum. Goed dat je wegen zoekt om de zaak onder controle te krijgen. Dat is een belangrijke stap.

Wist je trouwens dat er ook (Nederlandstalige) online AA meetings zijn? Die kun je vanuit het buitenland goed volgen via internet, al moet je mogelijk wel rekening houden met andere kloktijden dan bij jou thuis. Kijk maar eens hier: https://aa-nederland.nl/online-aa-meetings/

Je bent al een boek aan het lezen, zag ik. Dat kan ook een mooie start zijn tot meer inzicht. Als je meer boeken zoekt kun je ook eens op ons boekendraadje kijken: https://forum.verslavingdebaas.nl/topic/2245-boekendraadje/

Weet je al of je wilt minderen of helemaal stoppen?

avatar
Zala1981
27 november 2023

Bedankt voor je welkom! Ja die online meetings had ik ook gezien, wellicht dat ik daar ook nog wel even naar kan kijken! Het beste weet ik natuurlijk dat het beter is om helemaal te stoppen, maar aan dat idee moet ik nog even wennen merk ik. Voor nu is het in elk geval dat ik er mee aan de slag wil!

avatar
Lonster1
28 november 2023

Welkom Zala. Bewustwording is inderdaad een mooie eerste stap.

In een ander topic lees ik dat je je "absoluut voorgenomen had" om naar een training te gaan, en dus niet te drinken. Dat absoluut voorgenomen klinkt toch anders dan dat je het besloten hebt. Of niet? En is dat gelukt trouwens? 

Je kunt hier op jouw eigen draadje je plannen, twijfels etc plaatsen als je dat wilt. Dan kunnen wij je aanmoedigen. :)

avatar
Zala1981
29 november 2023

Dank je Lonster!

Ja ik ben zeker wel naar training geweest! Een busje eerder genomen om er even lekker uit te zijn. Ik heb gisteren ook al aan mijn trainer gevraagd of hij mij vandaag thuis wilde brengen, zodat ik vandaag dus eigenlijk als het ware ook met hem en mezelf heb afgesproken om vandaag ook te gaan! Ik ga straks lopend naar het station, dat is een flinke wandeling van 50 minuten. Ik moet dan dus om 14 uur de deur uit, en dat lukt me wel om tot dan niet te drinken ;-).

Zo lukt het me in elk geval 3 keer per week om niet overdag al in de verleiding te komen te gaan drinken. En eigenlijk voelt het natuurlijk ook veel fijner om gewoon lekker nuchter op pad te zijn dan om me rond de middag al af te vragen wanneer het acceptabel zou zijn de fles wijn open te trekken. Het andere voordeel is dat ik daarna zo kapot ben, er nog met de honden uit moet, moet douchen en eten dat er ook niet veel tijd overblijft om nog een hele fles wijn achterover te gieten. En dat ik ontzettend goed slaap omdat ik zo vermoeid ben.

Mijn zoon zei gisteren dat hij trots op me is dat ik er mee aan de slag ga, ik heb hem gevraagd dit op een briefje te schrijven en dat heb ik op de koelkast gehangen. Ik heb er vandaag nog wat briefjes bij gehangen met andere voordelen van niet en/of minder drinken.

Verder heb ik me voorgenomen om van de week even mijn breispullen van zolder te halen om daar ook weer lekker mee aan de gang te gaan en om de verveling een beetje tegen te gaan. Ik denk dat het toch voornamelijk door verveling en gewoonte komt, dus het is goed om wat afleiding te hebben.

En ik heb me aangemeld bij zo'n online zelfhulpprogramma met een dagboek en oefeningen en zo.

avatar
Lonster1
29 november 2023

Dat klinkt als goede strategieën. Toen ik stopte met dagelijks drinken zag ik het als een training. Zo lees ik dat bij jou ook. Nieuwe gewoontes aanleren en genoeg afleiding zoeken.

Goed bewust worden van de positieve punten en de complimenten helpen ook. 

Meepraten?

Log in of maak een account om gesprekken te starten, te reageren en te volgen.

Ga aan de slag met een
gezonder
leven

Door de check te doen en antwoord te geven op 4 korte vragen geven we je advies over welke apps, tips en hulpmiddelen bij jou passen. Daarna kun je een account aanmaken als je dat wilt.