Thema's

Logo Alles over drinken

Mijn man met een alcohol probleem

avatar
Topic gestart door Romy
05 november 2023 6 reacties 340 weergaven

Meepraten?

Log in of maak een account om gesprekken te starten, te reageren en te volgen.

avatar
Romy
05 november 2023

Hoi allemaal, ik ben eigenlijk een naaste, ik weet niet zo goed of dat de bedoeling is. Maar dat hoor ik dan waarschijnlijk vanzelf wel. Toen ik mijn man leerde kennen wist ik dat hij geen rem had met drinken op z’n vrije dagen. Nu getrouwd en 2 kids, betrap ik hem er wel eens op iets te veel gedronken als ik niet thuis ben. Ik weet ook niet zo goed of hij enorm verslaafd is, maar nu zie ik al maanden geld van de rekening gaan. Boodschapje, tanken zei hij altijd. Tot ik voorstelde om ons geld op 1 rekening te zetten. Toen was het even rustig maar toen er dagelijks 20 euro van de kids hun rekening af, na veel confrontaties gaf hij het eindelijk toe, ik koop zo nu en dan wel eens een fles sterkte drank. Ik had alles verwacht maar dit niet. Ik toon heel veel begrip, maar hij eis dat hij toch hulp zoekt, want dit hebben we al vaker aan de hand gehad zonder hulp. Mijn man zegt nog steeds en dat maakt me boos en teleurgesteld ik heb geen hulp nodig, ga niet met iemand praten over dat ik af en toe een paar glazen drank neem. Het kan natuurlijk veel erger allemaal, dat besef ik, maar als je geld van de kinderen hun rekening haalt, om drank te kopen.. dan is er toch wel een klein drank probleempje? Of ligt het nou aan mij? Ik weet het niet meer. Ik heb de nu de pinpassen gekregen, en als ie wat koopt, wil ik bonnetjes zien. Mn man is 50 en schaam me er gewoon voor, hij vind dit zelf een fijne oplossing. 

avatar
lady jane
05 november 2023

welkom Romy, dit is de plek voor de mensen zelf met drnkprobleem
dus eigenlijk zou het fijn zijn als je man hier voor koos.
Voor jou; je zult hier misschien apart hulp bij kunnen gebruiken, want
nu heeft hij jou eigenlijk met zijn probleem opgezadeld door die pasjes.
Er is hier een apart deel, maar dat is niet erg in gebruik. Tactive, Jellinek
en waarschijnlijk elke verslavingsgroep heeft aparte afdelingen voor partners, familie
en naasten van....... Google maar eens wat jou aanspreekt. Maar ook jij hoeft het niet alleen te doen.
Heel veel sterkte!

avatar
billy1981
05 november 2023

Hoi Romy,

Dit is inderdaad zoals lady jane zegt een platform voor mensen die iets bij hun eigen drankgebruik hebben geconstateerd daar al dan niet iets aan willen veranderen. Maar ik snap zeker dat je hier uitkomt met je vragen, waar je hier denk ik geen antwoord op gaat vinden. Het is niet aan ons om te kunnen bepalen of je man een 'drankprobleem' heeft of in bepaalde mate 'verslaafd' is. En al helemaal niet denk ik om te adviseren of hij al dan niet hulp dient te zoeken. 

Geld van de rekening van de kinderen halen is denk ik niet per se het harde criterium om iets vast te stellen. Als hij het goede stok achter de deur vindt, om die pinpassen te regelen kan dat wellicht goed werken. Ik denk niet dat dat iets is om je voor te schamen.

Als je man hulp moet zoeken, moet dat denk ik echt vanuit hemzelf komen. Ik vrees dat iets als opgelegde hulp niet (goed) gaat werken. 

Als ik je iets zou mogen adviseren is het denk ik om heel goed met je man hierover te praten en misschien zonder te veel verwijten. Vertel hem wat je aan hem merkt en wellicht waar je bang voor bent. Een harde confrontatie kan wellicht averechts werken.

Maar goed ik typ dit nu even maar bevind me op glad ijs omdat jullie en jullie situatie natuurlijk totaal niet ken.

En wat lady jane zegt, even googelen op een community voor naasten kan wellicht uitkomst brengen. Ik ken ze zelf niet, maar er is ongetwijfeld snel iets te vinden.

Succes! :rose:

 

avatar
Francoise
06 november 2023

Hoi Romy, dat je op zoek bent gegaan betekent eigenlijk al dat er  een probleem is waar jij en misschien ook je kinderen hinder van ondervinden.  Je man moet zelf in gaan zien dat hij een probleem heeft en zich hier of eventueel bij een huisarts gaat melden . Hier is het redelijk anoniem.  Ik hoop echt voor jullie dat hij zelf in gaat zien dat hij een probleem heeft . Heel veel sterkte en succes 

avatar
Romy
06 november 2023

Bedankt voor jullie antwoorden!

avatar
MijnGerrit
12 november 2023

Hoi Romy,

Of je man een probleem heeft, weet ik niet (hoewel ik wel een vermoeden heb). Dat jij een probleem hebt, weet ik wel. Dat heb je hier beschreven. Dat is het gedrag van je man, dat misschien alcohol gerelateerd is.

Ik heb net een reactie geschreven op een enigszins vergelijkbare draadje van Anneke26. Haar draadje is zojuist verhuisd naar de afdeling Naast ons. Dat is specifiek voor naasten. Hoewel het niet erg levendig is, kun je daar eens lezen wat er zoal geschreven is. En waar je zeker wat aan zou kunnen hebben.

Hou je goed.

 

Meepraten?

Log in of maak een account om gesprekken te starten, te reageren en te volgen.

Ga aan de slag met een
gezonder
leven

Door de check te doen en antwoord te geven op 4 korte vragen geven we je advies over welke apps, tips en hulpmiddelen bij jou passen. Daarna kun je een account aanmaken als je dat wilt.