Thema's

Logo Alles over drinken

Voorstellen Wijntjemeer

avatar
Topic gestart door Wijntjeminder
29 september 2023 152 reacties 8805 weergaven

Meepraten?

Log in of maak een account om gesprekken te starten, te reageren en te volgen.

avatar
Wijntjeminder
11 januari 2024

11 januari 2024

Mijn drie maanden zitten erop. Ik ben wat overtollig buikvet kwijt, maar het meest belangrijke is dat ik het patroon van elke dag drinken heb kunnen doorbreken. Anders dan andere jaren na een alcoholpauze zou ik nu weer rustig beginnen met drinken en in no time weer op het oude niveau van dagelijks een fles wijn soldaat maken. Dit keer ben ik wakker! Ik ben erbij, bewust en doordenkend over waarom het zo gemakkelijk is om een fles wijn open te maken en deze leeg te drinken. Ik wil dat niet meer, nog steeds niet!

Inmiddels gewend aan het nieuwe 2024. 2023 lijkt heel ver weg. Het was niet zo’n heel bijzondere kerst dit jaar. Ronduit ongezellig en kaal. Corona is tot nieuwjaarsdag op bezoek geweest. Het heeft ertoe geleid dat er geen wijntjes zijn gedronken met kerst, sober dus! Geen kerstdis en helemaal niets bourgondisch tafelen. Onze verlate kerstviering in januari was gezellig, niet sober, maar zeker niet droog. We hebben met vier man twee flessen wijn weggetikt. Ik heb er totaal ongeveer drie glazen van gedronken. Het katergevoel waar ik aanvankelijk bang voor was is uitgebleven. De avond was lang en ruim voldoende eten waardoor de alcohol er niet zo in heeft gehakt.

Er zijn nog enkele nieuwjaarsborrels geweest waar ik per keer twee glazen heb gedronken. Komend weekend nog een groot feest met champagne en wijn. En dan weer doorschakelen naar waar ik gebleven was.

Ik geniet van het winterse weer! De kou doet me goed, ik slaap er veel beter mee! Ben wel enorm aan het snoepen. Boterhammen met boter en pure hagelslag, koekjes bij de thee, koekjes tussendoor. Zelfs taart gegeten! Waarschijnlijk toch geprikkeld door meer koolhydraten de laatste weken en de alcohol, het lichaam wil weer meer suikers. Gaan we niet doen! Ik geef mezelf nog een week en dan weer over naar het normale. Het sporten is er ook al bij ingeschoten afgelopen weken. Van lopen evenmin veel gekomen. De weegschaal zal niet mijn vriend zijn aan het einde van deze week. Ik heb hem eigenlijk niet nodig om te weten wat hij zal zeggen; de spijkerbroeken die ik na drie jaar eindelijk weer kon dragen knellen weer!

avatar
Wijntjeminder
14 januari 2024

Zaterdag 13 januari, feestje voorbij

Het grote feest van vanavond was uitbundig, in alle opzichten een leuk feest. Feestjurk aangetrokken en verwacht dat ik tot de vroege uurtjes mee zou doen, maar ik ben al weer thuis, nog geen half 2.  Ik kan niet zeggen dat ik het niet leuk vond, maar het was op een gegeven moment leuk geweest. Ik heb naast water een paar wijntjes gedronken en dat meteen weer eruit getranspireerd op de dansvloer. Waarom ik dan zo vroeg klaar was met het feest heeft natuurlijk alles met alcohol te maken. Normaal gesproken zou ik ondoordacht hebben doorgedronken tot de vroege (of juist late?) ochtend, morgen een gat in de dag geslapen en de dag brak doorgebracht. Het voelde nu dat ik mezelf zou forceren om langer te blijven. Hoewel ik graag dans was dat niet genoeg reden om te blijven. Je bemerkt dat anderen decorum beginnen te verliezen en dan wordt het tijd om te gaan. Dan maar even het ADB-forum checken, maar hier ligt ook iedereen op één oor.

Meepraten?

Log in of maak een account om gesprekken te starten, te reageren en te volgen.

Ga aan de slag met een
gezonder
leven

Door de check te doen en antwoord te geven op 4 korte vragen geven we je advies over welke apps, tips en hulpmiddelen bij jou passen. Daarna kun je een account aanmaken als je dat wilt.