Thema's

Logo Alles over drinken

Het gaat me lukken!!

avatar
Topic gestart door Beatrix
27 december 2022 635 reacties 51000 weergaven

Meepraten?

Log in of maak een account om gesprekken te starten, te reageren en te volgen.

avatar
rapilos
27 maart 2023

Voor mij ook, denk ik :blush:

avatar
Freekie
27 maart 2023

Ik denk dat het allemaal dopamine boosters zijn en ja zo werkt je lichaam gewoon, alleen tegenwoordig zijn er nogal wat boosters aan het leven toegevoegd zoals, koffie/drop/nicotine /alcohol en alle soorten drugs,maar ook sporten, bewegen en knuffelen horen daarbij. 

Hier zitten behoorlijke gradaties in hoeveel er van wordt afgemaakt, daarom is het vaak lastig om met drop/chips/alcohol of drugs te stoppen. 

Zodra iets lekker is of je geniet ervan wordt er dopamine aangemaakt. Van een wandeling krijg je ook dopamine want je voelt je tijdens/na de wandeling fijn. 

En dan registreert je lichaam/geest dat als fijn en voor herhaling vatbaar. 

Misschien zorgt dit voor wat inzicht waarom mensen het ene wat ze niet meer 'mogen', inruilen voor het andere.. En waarom mensen van sommige drugs niet meer afkomen. 

Hopelijk heb je er wat aan :lol:


Like 1
1 ander reageerde hierop
avatar
Beatrix
28 maart 2023

Goedemorgen iedereen :rose:

Al vroeg wakker, maar lekker geslapen ! Het is al weer lang geleden ( toen ik nog dagelijks dronk) dat ik vaak toch lang wakker lag, of na 2 uur out de verdere nacht lag te woelen.....en dan maar om 4 uur mijn bed uitging...... Ik ben een echt ochtendmens, dus dat vroeg opstaan zal er wel altijd in blijven, maar dat doorslapen is echt een enorme vooruitgang en dus één van de vele winstpunten van niet-drinken :D

Nu mooie muziek op, koffie naast me, de kat die zich ook meldt en een nieuwe dag !

Ik realiseer me nu dat sinds ik de alcohol verbannen heb, ik LEEF, dus echt BEWUST leef en niet op de automatische piloot de dag doorkom, de week in een soort van waas aan me voorbij laat gaan ( en dat was niet omdat ik al vroeg de fles opentrok, of last had van een kater, van  een black-out of zo). Ik was me gewoon veel minder bewust van alles. Het leven hobbelde door ( weinig ups, weinig downs, een vlak leven eigenlijk......misschien zelfs wat afgestompt).....Het genieten was diep weg gestopt......Dat realiseer ik me nu!

Ik geniet nu echt veel meer ! Gewoon genieten, ook van kleine dingen, van mensen, van de natuur, van mezelf ! Mijn emoties/gevoelens zijn meer puur en niet afgevlakt. Ook wel eens lastig hoor, maar vaak ook bijzonder. Gisteren bijvoorbeeld een mooi schilderij gemaakt ( ik schilder abstract) en ik was bijna intuïtief bezig en dus eigenlijk ook verrast met het resultaat. En dan kan ik blij als een kind zijn en genieten :D!

De vale sluier is weg gevallen en dronk ik eerst alcohol als een soort van wegvluchten uit de harde werkelijkheid, nu ziet die werkelijkheid er eigenlijk best wel aangenaam/steeds aangenamer uit. Heb ik ook hard voor moeten "werken", maar als ik was blijven drinken, was dit naar alle waarschijnlijkheid nooit gebeurd en zat ik nu nog in die waas. Ben dus echt dankbaar dat ik deze stap heb gezet, een mooi cadeau aan mezelf:present:

Dus waarom zou ik terug willen naar die tijd, naar dat zogenaamde lekkere wijntje, dat - dat weet ik nu - niets toevoegde en zelfs wegnam !! Dat maakt dat ik ook vandaag heel bewust de afspraak maak : vandaag drink ik niet, wat er ook gebeurt !!

Inmiddels zijn de vogels ook gearriveerd, dus de dag kan beginnen :D

Een fijne, droge dag iedereen!

Beatrix:lips:

avatar
Beatrix
29 maart 2023

Goedemorgen iedereen :rose:

Ben een beetje down wakker geworden :wacko: ...Waarom, geen idee......Maar dat is misschien wel een trigger....

Als je weet waarom je wat down bent, kun je óf actie ondernemen óf het gewoon even laten omdat je weet dat het snel weer overgaat en er dus maar even in berust.  Maar nu weet ik het even niet. Vreemde nacht, liggen woelen, uiteindelijk maar opgestaan.......

In één dag dus van hallelujah naar depri zonder aanleiding......wat zit een mens/ik toch weer vreemd in elkaar.......

Ik laat het maar even. Ga even op de automatische piloot de dag beginnen. Op zich een leuke afspraak met een goede vriendin, altijd gezellig. Maar nu.......het liefst zou ik onder de dekens willen kruipen......

Juist op dit soort dagen is het goed/belangrijk de regelmaat vast te houden, dus mijn afspraak is nu misschien wel nog belangrijker : vandaag drink ik niet, wat er ook gebeuren gaat !

Hopelijk verdwijnt dit gevoel snel.

Fijne, droge dag vandaag

Beatrix:lips:

.....................................

Januari 31 x :D

Februari 28 x:D

Maart 29 x :D 

 

avatar
Emmy
29 maart 2023

@Beatrix Ook dit gaat idd weer over. Hoeft ook niet altijd een reden voor te zijn toch? Soms is het gewoon even niet anders. Succes vandaag!

avatar
lady jane
29 maart 2023

door een downdag waardeer je morgen de updagen weer extra.
Maak er maar het beste van, meer kun je niet doen.
Ons brein maakt het groter dan het hoeft te zijn.:rose:

avatar
Beatrix
30 maart 2023

Goedemorgen iedereen :rose:

En inderdaad, de downdag van gisteren is weer voorbij :D

Vandaag ga ik er weer een updag van maken. @lady janehet was inderdaad niet zo groot als ik in eerste instantie dacht, in de loop van de dag was het al voorbij en heb ik genoten van mijn bezoekje aan een goede vriendin.

Vandaag geen afspraken, zo nu en dan wel een regenbuitje zie ik op buienradar, maar overwegend zonnig, dus misschien een fijne wandeling ( ook goed voor het smeren van de pijnlijke heup :unsure:) En anders misschien wat sporten.

Het eind van de maand komt in zicht dus heb een keuze gemaakt voor mijn cadeautje : een nieuw kapsel !

Weet je, dit vieren van de vrijheid (zonder alcohol) is echt een mooie traditie aan het worden, dus die hou ik er voorlopig  in :present:. Vind ook dat ik wel het verdiend heb !!:D ( mag ik wel zeggen, toch?)

Morgen is het al weer dag 90 (even nageteld :D) en ook mijn dagelijkse afspraak boet zeker nog niet in aan kracht!!

Juist omdat ik het elke morgen heel bewust zeg en hier schrijf : vandaag drink ik niet, wat er ook gebeurt !! 

Ondanks dat ga ik dit komende maand proberen wat los te laten. Kijken wat het met me doet....Kijken of deze volgende stap (al) goed voelt ! En als het nodig is/mocht blijken, dan kan ik er altijd weer op terug vallen !

Ik wens jullie allemaal een fijne, droge en zonnige dag toe :sun:

Beatrix:lips:

......................................

Januari 31 x :D

Februari 28 x:D

Maart 30 x :D 


Like 2
2 anderen reageerden hierop
avatar
Beatrix
31 maart 2023

Goedemorgen :rose:

En het is al weer de laatste dag van maart...wat vliegt de tijd en wie had kunnen denken dat het alcoholvrije leven zo prettig en soepel verloopt !! Volgend weekend voor het eerst weer naar mijn "hutje op de hei" en ben benieuwd hoe dat gaat. Voor het eerst zonder alcohol. Zal toch wel apart zijn: het één hoorde toch een beetje bij het ander, was toch wel  onlosmakelijk met elkaar verbonden...In mijn luie stoel, genietend van de omgeving, met een glas wijn in de hand.........Ik ga er hopelijk een mooie ervaring bijschrijven !! Een volgend hoofdstuk !!

Vandaag sporten, wat opruimen en dus al wat voorbereidingen treffen voor mijn vakantie. Is toch altijd wel een soort van volksverhuizing aan het begin en einde van het seizoen :wacko: maar als ik er eenmaal zit in mijn ligstoel voor mijn "hutje" dan geniet ik volop :rose::sun::heart: Het zal trouwens ook even wennen zijn om niet elke dag hier te komen. Een soort van afkicken ^_^

De combinatie natuur en laptop/digitale wereld hoort niet echt bij elkaar en behalve om de dag even de mail checken, blijft de laptop meestal dicht !! Maar voor nu begin ik mijn dag met koffie en forum :D

Ik wens iedereen een fijne dag toe en maak ook vandaag een afspraak met mezelf : vandaag drink ik geen alcohol, wat er ook gebeurt !!

Beatrix:lips:

.............................................

Januari 31 x :D

Februari 28 x:D

Maart 31 x :D 

 

avatar
Beatrix
01 april 2023

Goedemorgen :rose:

Een nieuwe maand al weer en steeds verder een stapje naar een toekomst waarin ik niet dagelijks bezig ben met het niet-drinken. Want ook al vind ik het hier best gezellig en begin ik elke dag even met een overdenking/sta ik even stil bij een leven zonder alcohol, het ultieme doel is toch dat alcohol naar de achtergrond verdwijnt, ik er geen aandacht meer aan besteed, alcohol geen prominente plaats meer inneemt in mijn leven :D

Dat is ook de reden dat ik met ingang van deze maand wat afstand ga (proberen te) nemen. Kijken of dat lukt. Aangezien ik komend weekend toch even pauze neem van dit hectische leven en de natuur in ga, is dit een mooi moment om dit uit te proberen. Mocht het toch moeilijk worden, dan kom ik gewoon weer hier op mijn eigen draadje schrijven. Dan is het gewoon nog niet het tijdstip om los te laten....

Inmiddels zijn er 90 AV dagen verstreken. Daar mag ik trots op zijn :D Maar ik ben ook enorm blij met het pad dat ik ben ingeslagen, de pijn uit het verleden die ik opnieuw ben aangegaan en een plek heb kunnen geven. Ik heb het pad geëffend voor een mooie, verdere toekomst. En daar hoort alcohol niet bij !!

Een fijne, droge dag iedereen

Beatrix:lips:

............................

Januari 31 x :D

Februari 28 x:D

Maart 31 x :D 

April 1 x :D


Like 1
1 ander reageerde hierop
avatar
Beatrix
03 april 2023

Goedemorgen iedereen :rose:

Vroeg wakker worden en heb net  mooie muziek opgezet :musicnote:

Het wordt een drukke week, maar dit moment s'ochtends, dit dagelijks terugkerende ritueel ( muziek, koffie, de kat op schoot) is belangrijk. Rustig wakker worden en even de nieuwe week overzien : wat ga ik doen, wat staat er op het programma, waar kan ik naar uit kijken, wat zijn mogelijke hobbels waar ik rekening mee kan/moet houden en dan een lekker ontbijtje ! En kan de dag beginnen :D!! 

Hoe anders was dat toen ik nog dagelijks veel dronk.......hoe anders kwam ik toen uit mijn bed, liep ik toch wat verdwaasd rond, begon ik vaak toch wat depri aan de dag, keek niet echt uit naar een (vooral vaak in alle opzichten) lege dag..... en deed ik dus ook niet veel. Was allemaal toch wat vlak.......

En nu heb ik zin in de dag en alles wat komen gaat ! Oke, als het regent ( zoals de afgelopen dagen/periode....) ben ik misschien niet altijd te genieten en niet 24/7 een zonnetje in huis :sun:,  maar ook dan probeer ik er iets van te maken en vind ik altijd wel iets positiefs of zocht het bewust op ! Voorheen stond ik op de automatische piloot, deed mijn ding/deed wat er van mij verwacht werd en ging mijn leven zonder hoogtepunten aan me voorbij ...... Nu maak ik de hoogtepunten zelf en geniet !!

Wat ben ik eigenlijk blij met die laatste diepe dip. Ik zag het allemaal echt niet meer zitten en heb mezelf toen eindelijk al jankend een schop onder mijn kont gegeven en een eerste stap gezet door hulp te zoeken/vragen en aan de gang te gaan. Ik ben opgekrabbeld en voorzichtig een nieuw pad opgegaan en stapje voor stapje wordt het een mooie wandeling :heart:

Ik word niet meer geleefd, ik leef !!

Wens iedereen hier eenzelfde mooie start van de dag :rose:

Beatrix

.............................

Januari 31 x :D, Februari 28 x:D, Maart 31 x :D , April 3 x :D

 


Like 2
2 anderen reageerden hierop
avatar
Beatrix
07 april 2023

Goedemorgen :rose:

Meld me weer even op mijn eigen draadje :D en tegelijkertijd meld ik me ook even af. Straks een ware volksverhuizing naar mijn "hutje op de hei". Heb er zin in !!! Het wordt dit Paasweekend wel voornamelijk poetsen en weer inhuizen, maar toch...De gedachte alleen al dat ik straks - hopelijk met een :sun: - voor mijn hutje zit te genieten van de natuur/vrijheid, maakt me blij :D.

Vanaf deze week dus wat minder vaak hier geweest, dus ook geen dagelijks ritueel/dagelijkse afspraak/smileys bijwerken en eerlijk gezegd weet ik niet of ik me al helemaal sterk genoeg voel..... De gedachten aan wijn komen toch wel steeds vaker/dagelijks naar boven......Ik wist natuurlijk wel dat de kracht van alcohol niet verdwenen was na 3 maanden, maar misschien had ik wel gehoopt dat ik al wat verder was op dit alcoholvrije pad :unsure: en ik wel zonder deze dagelijkse afspraak kon......

De komende dagen ga ik me eens beraden hierover ! Eerst dacht ik dat toch wel erg zwak van mij zou zijn als ik nu al zou toegeven dat mijn besluit hier wat afstand te nemen aan het wankelen is. Van de andere kant is het misschien juist wel sterk dat ik gewoon toegeef dat ik dat dagelijks even bewust stilstaan bij het niet-drinken gewoon nog nodig heb om niet in de verleiding te komen !! Het is natuurlijk ook nog best wel pril : 3 maanden alcoholvrij na jaaaaaren teveel drinken....

De kans dat ik na dit Paasweekend weer dagelijks terugkom is dus zeker wel aanwezig. Eerst maar eens het komend weekend, waar ik erg naar uit heb gekeken ! En nee, er gaat uiteraard geen wijn mee :D:D 

Iedereen een fijn weekend:rose:

Beatrix

..............................

Januari 31 x :D, Februari 28 x:D, Maart 31 x :D , April 7 x :D


Like 2
2 anderen reageerden hierop
avatar
Beatrix
11 april 2023

Goedemorgen iedereen:rose:

En ik ben weer terug ! 4 dagen van poetsen, opruimen, inruimen en mijn "hutje op de hei" is weer klaar voor het seizoen.

Gisteravond weer thuis gekomen en als ik mijn lijf zo voel.... moet ik toch echt bekennen/erkennen dat ik wat ouder aan het worden ben :unsure: Duidelijk weer mijn grenzen opgezocht.....maar ben apetrots op hetgeen ik gedaan heb in mijn uppie :D

Tijdens al dat soppen, poetsen e.d. inderdaad ook nagedacht over het dagelijkse bezoek hier op het forum. En ik merk dat ik toch wel onrustig word en steeds vaker aan dat eerste wijntje zit te denken..... En dat had ik dus niet toen ik elke dag hier kwam en mijn dagelijkse afspraak maakte. Dus......ik kom voorlopig weer terug. Ik heb het duidelijk nog nodig en ik wil niet onderuit gaan. Want alleen al de gedachte dat ik dan weer opnieuw moet beginnen.........Pffff.

Hier dus weer mijn dagelijkse melding en heel belangrijk dus de afspraak die ik elke dag met mezelf wil maken : wat er ook gebeurt, vandaag drink ik geen alcohol !!!

En nu eerst maar eens bijlezen hier :D

Fijne, droge dag iedereen

Beatrix:lips:

..........................................

Januari 31 x :D, Februari 28 x:D, Maart 31 x :D , April 11 x :D

 


Like 1
1 ander reageerde hierop
avatar
Lonster1
11 april 2023

Lekker hoor, zo'n hutje op de hei. Niet zo gek dat het anders voelt dan thuis. Het is ook een kwestie van alle gelegenheden door; vakantiehuisje, terras, strand, uitgaan, borrel... hoe vaker je dit soort gelegenheden hebt meegemaakt zonder alcohol, hoe gewoner het wordt.

avatar
Koala84
11 april 2023

Goed je weer terug te zien!! :)


Like 1
1 ander reageerde hierop
avatar
Beatrix
12 april 2023

Goedemorgen iedereen :rose:

Ja, het voelt fijn weer terug te zijn hier en gewoon elke dag even te melden hoe het gaat en mijn afspraak hier door te geven. Aan het begin van de maand had ik nog besloten wat afstand te nemen hier op het forum, om te bekijken/te voelen of alcohol al wat naar de achtergrond is gegaan/kon gaan. Nou, het voelde dus (nog) niet goed en daarom kom ik terug op dit besluit ! 

Gek toch eigenlijk dat het dagelijks uitspreken van een belofte/een afspraak zo'n impact heeft. Het neerschrijven ervan en ook even stilstaan bij de resultaten tot nu toe geeft mij dus duidelijk de kracht om door te gaan en niet te twijfelen. 

 

image.jpeg.a7a0aa00acc272dc4e74b97005ab5a07.jpeg

En door het loslaten hiervan kwam meteen de eerste dag al de twijfel, dat vervelende stemmetje........en ik merkte een verandering, die ik niet wilde !! Ik wilde tot nu toe behaalde resultaten niet zo maar bij het vuil neerzetten. Dus voorlopig zijn jullie nog niet van me af :D.

Vandaag drink ik niet, wat er ook gebeurt !!  Zo, die staat weer en daarmee kan de twijfel/dat stemmetje weer verdwijnen en heeft dat geen macht/invloed over mij. Zo simpel werkt het dus.....:D

Ik wens iedereen hier een fijne, droge ( in alle opzichten, maar dat zal denk ik niet lukken, als ik naar buiten kijk....) dag toe :rose:

Beatrix

............................

Januari 31 x :D, Februari 28 x:D, Maart 31 x :D , April 12 x :D

 

 

avatar
Beatrix
13 april 2023

Goedemorgen iedereen :rose:

Het normale ochtendritueel  is enigszins van slag ;) Eerst maar eens wat oefeningen tegen de rugpijn bij het opstaan. Ik hik een beetje aan tegen een nieuw matras, want ja, welke wordt het dan.......Twijfel, twijfel, twijfel.....

Na de oefeningen mijn koffie, ontbijt en krant en na gedoucht en aangekleed nu klaar voor de dag die komen gaat. Ik lees op de dagdraad dat er veel zon is/komt...nu hier in het uiterste zuiden niet hoor. Dadelijk even boodschappen doen en ik doe mijn winterjas nog gewoon aan ( en neem de paraplu mee , want de regen komt er al aan...)

Nog even over dat ochtendritueel. Heb altijd gedacht dat ik niet zo vast/gebonden zat aan vaste rituelen, maar toen ik begin deze maand één van die patronen losgelaten had ( hier niet meer dagelijks komen en mijn dagelijkse afspraak met jullie delen) voelde het toch wat "wiebelig", alsof de vaste grond onder mijn voeten aan het verdwijnen was waardoor er "opeens" weer die discussie startte : mag ik wel of niet een heel klein glaasje wijn inschenken......

Van de andere kant had ik het ook wel kunnen weten : ik ben altijd een echte controlefreak geweest. Maar omdat er toch een wat negatief sausje overheen hangt, was ik na mijn pensionering aan het proberen dat controleren los te laten. En bij het ene gedrag/gewoonte lukt dat beter dan bij het andere. Blijkt nu toch wel.....

Waar ik zeker geen probleem mee heb : het toegeven aan mezelf dat een eerder genomen beslissing heroverwogen dient te worden :D

En meteen voel ik me beter en niet meer zo opgejaagd !! Dus het is een juiste beslissing : ik heb die dagelijkse controle over de alcohol nog zeker nodig !! Vandaar vandaag weer een afspraak met mezelf maken : Vandaag drink ik geen alcohol, wat er ook gaat gebeuren !!

Ik wens iedereen een fijne,droge dag toe:rose:

Beatrix

......................................

Januari 31 x :D, Februari 28 x:D, Maart 31 x :D , April 13 x :D

 


Like 1
1 ander reageerde hierop
avatar
rapilos
13 april 2023

@Beatrix, je kan je in een goede beddenzaak laten adviseren over een nieuw matras.
Je mag er dan verschillende uit proberen
Matras met een topper is ook heel fijn

avatar
Beatrix
13 april 2023
10 uur geleden zei rapilos:

@Beatrix, je kan je in een goede beddenzaak laten adviseren over een nieuw matras.
Je mag er dan verschillende uit proberen
Matras met een topper is ook heel fijn

Denk dat ik dan wel kies voor een beddenzaak, waarbij je het matras een paar weken thuis mag uitproberen. want een paar minuten in een winkel op een matras liggen........is bijna hetzelfde als in een schoenenzaak 2 x heen en weer lopen, denken dat de uitverkoren schoenen wel lekker zitten en na de koop er thuis al snel achter komen dat je er echt niet langer dan 3 minuten op kan lopen....Zo heb ik diverse "zit" schoenen in de kast staan :o:rolleyes:

En nu lekker een mok warme melk voor het slapen gaan. Slaap ik toch echt veel beter op dan een paar glazen wijn achterover gooien.....

Voor dadelijk lekker slapen :moon:

 


Like 1
1 ander reageerde hierop
avatar
Beatrix
14 april 2023

Goedemorgen :rose:

Lekker geslapen en  wakker worden doordat het ochtendzonnetje in je slaapkamer schijnt :sun:

Een goed begin van de dag dus !

Zou het nu echt lente gaan worden ??? Als ik naar de kat kijk wel, ze wil naar buiten :D maar aangezien de vogels de tuin hebben "overgenomen" lijkt me dat niet echt een goed plan nu ! Ach, dadelijk ligt ze lekker uitgestrekt in het zonnetje achter het raam en geniet ook :sun:

Na een paar dagen rust dadelijk weer sporten. Na een druk poets/opruim/inricht-weekend van mijn "hutje op de hei'was het nodig om even een paar dagen rustig aan te doen met dit ouderwordende lijf :wacko: Maar te lang niets doen werkt dan weer tegen je. Dus het wordt weer tijd om de spieren te testen en het uithoudingsvermogen te verbeteren !

En weet je, dit gaat ook stukken beter zonder alcohol in je lijf !

Vandaag dus een sportief dagje, straks op de fiets de boodschappen, een mooi lenteboeket op de salontafel en het weekend kan beginnen.

Maar niet zonder mijn belofte uit te spreken : Vandaag drink ik niet, wat er ook gebeuren gaat ! 

Doordat ik gisteren ook deze belofte aan mezelf gedaan heb, kan ik dadelijk gaan sporten, want ook al denk je dat de volgende dag de alcohol wel uit je lijf is, daar klopt niets van. Je doet je dingen op de automatische piloot, maar helder ben je niet ! Je leeft eigenlijk niet, je hobbelt maar voort. En nu zonder alcohol adem ik weer, leef ik en geniet ik !!

Ik wens iedereen een fijne, droge dag toe :rose:

Beatrix:lips:

.........................................

Januari 31 x :D, Februari 28 x:D, Maart 31 x :D , April 14 x :D

 

 

avatar
Beatrix
15 april 2023

Goedemorgen :rose:

De "sportieve" dag gisteren heeft me weer goed gedaan. Moet weliswaar de grenzen goed in de gaten houden ( ook hierin ben ik "mateloos") maar het voelt altijd goed als ik het weer volbracht heb. Vandaag is dan weer een zgn rustdag/hersteldag. Niet dat ik vandaag dan niets doe, maar geen intensieve sportsessie.

Het niet-drinken gaat goed en daar ben ik best trots op ! En dat geldt ook steeds meer voor mijn leven. Ik sta aan het roer, ik bepaal, ik geef richting aan ! Het is dus niet alleen het loslaten van de alcohol, maar ook het feit dat ik de afgelopen maanden de onderliggende problemen heb durven benoemen, heb durven aanpakken en misschien ben ik daar nog wel veel trotser op. Omdat ik me veel beter in mijn vel voel, kan ik de alcohol ook aan. De alcohol was "slechts" het gevolg van mijn eigenwaarde, die ver beneden nul was. Voor iedereen is dat mogelijk anders, maar voor mij betekent werken aan mezelf en me mezelf steeds beter voelen ook dat ik nu pas voel dat ik het waard ben om goed voor mezelf zorgen en dan kom je al snel tot de conclusie dat alcohol vergif is !

Ik ben er nog niet hoor, maar het werken aan mezelf is nu geen opgave meer /geen berg waar ik tegenop zie, maar een cadeautje wat ik mezelf gegeven heb !:present:  Het  zitten op best wel mindere dagen bij hoor, maar dat zie ik niet als onoverkomelijk, ik schiet daarvan niet in de stress, grijp niet naar de fles, maar zie dat als een uitdaging. Een uitdaging waarvan ik weet dat als ik hier serieus naar kijk, ik het aankan !!

Want : ik sta aan het roer, ik bepaal, ik geef richting aan :D

En ook vandaag is zo'n dag ! Vandaag drink ik niet, wat er ook gebeurt !!

Nu eerst ontbijt, 3de koffie, de krant en straks op de fiets naar de markt voor kaas en eieren.

Fijn weekend :rose:

Beatrix

.........................................

Januari 31 x :D, Februari 28 x:D, Maart 31 x :D , April 15 x :D

 


Like 1
1 ander reageerde hierop
avatar
rapilos
15 april 2023

Zo leuk je te lezen elke dag @Beatrix
Je gaat zo goed ! :) :rose:


Like 1
1 ander reageerde hierop
avatar
Beatrix
16 april 2023

Goedemorgen :rose:

Op zich prima geslapen, lekker ontbijtje en koffie op, maar toen ik de gordijnen opendeed en Buitenradar las, was dat bijna een reden om helemaal depri te worden......:angry: Het miezert nu al en dat blijft zo de hele dag en dat terwijl ik eigenlijk naar buiten wilde en ook het onkruid onderhanden wilde nemen.......Nooit geweten dat het weer zo'n invloed had op mijn humeur, maar na de afgelopen periode begin ik langzaam moordneigingen te krijgen.....:angry::(

Nu zeggen ze dat het de komende week beter wordt, nou...ik moet het eerst zien.......

"Ze" kunnen heel veel, maar het weer voorspellen ho maar. Je wordt toch best vaak teleurgesteld. Zit je je te verheugen op de zon...heeft het net even te hard gewaaid en slaat de regen tegen het raam :o

Zo, genoeg gemopper !

Maar ja, wat ga ik nu doen...... Ik ga dan maar strijken ( er staan nog een paar wasmanden...) Kijk, zo erg is het al met me gesteld:o:wacko: HELP !!!

Juist op een dag zoals vandaag is het extra belangrijk om even stil te staan bij een afspraak, die ik  met mezelf maak : Vandaag drink ik geen alcohol, wat er ook gebeurt !!!

Fijne, droge dag iedereen!

Beatrix:lips:

.........................................

Januari 31 x :D, Februari 28 x:D, Maart 31 x :D , April 16 x :D

avatar
Strijkbout
16 april 2023

Ik zat gisteren ook al op de fiets te klagen dat ik de kou inmiddels echt niet meer vond kunnen en dat God eens op moeten schieten met de verwarming aan doen buiten.


Like 2
2 anderen reageerden hierop
avatar
Beatrix
17 april 2023

Goedemorgen allemaal :rose:

Net pas wakker, dus echt zo'n 8 uur geslapen :D. Dat is echt lang geleden!! Meestal haal ik de 5 a  6 uur nog niet....

Nu die rust nog even proberen vast te houden en de dag relaxed laten beginnen. Muziekje op, de kat even knuffelen, verse koffie en dadelijk ontbijt. Ga vandaag de tuin in, want het blijft DROOG !! En meteen is mijn humeur weer beter :D

Heb het gevoel dat ik de wereld aan kan. En dat alleen maar omdat het niet regent ??

Nee hoor, het ligt ook aan het feit dat - sinds ik niet meer drink - en het heft in eigen hand heb genomen, ik kan genieten van ook de kleine dingen. Was ik eerder heel snel, heel negatief beïnvloedbaar door de alcohol en wat het met me deed en was mijn leven eigenlijk behoorlijk vlak en vaak inhoudsloos, nu ben ik positief beïnvloedbaar door kleine dingen als de vogels die me s'ochtends wakker maken, de bloemenzee in mijn voortuin ( heb vorige jaar 100 tulpenbollen de grond in gedaan), de kat die tegen me aan komt liggen. Maar zeker ook het gevoel dat ik nu sinds het begin van het jaar met me mee draag : ik ben een mooi mens, ik heb die verdoving van die alcohol niet meer nodig, ik sta eindelijk open voor de mooie dingen van het leven. En ja, natuurlijk zijn er ook minder mooie zaken die op mijn pad komen. Maar die lijken me veel minder naar mijn keel te grijpen, me onderuit te halen. Ik kan ze veel beter aan, snap dat dit ook bij het leven hoort en ga ze aan !

En daarom ben ik elke dag nog zo blij met mijn beslissing de alcohol uit mijn leven te verbannen en ook al zijn er moeilijke momenten ( natuurlijk zijn die er ook nog steeds !) dan weet ik dat ik ze aan kan :D

En elke dag neem ik me voor er iets van te maken ondanks de regen, de grote strijk, het vele onkruid in de tuin en de andere grote en kleine ongemakken die er natuurlijk ook zijn :rolleyes:

En ook vandaag maak ik een afspraak met mezelf : vandaag drink ik niet, wat er ook gebeurt !

Ik wens iedereen een fijne, droge dag toe :rose:

Beatrix:lips:

.........................................

Januari 31 x :D, Februari 28 x:D, Maart 31 x :D , April 17 x :D


Like 1
1 ander reageerde hierop
avatar
Beatrix
18 april 2023

Goedemorgen allemaal:rose:

Vandaag een vol programma, dus voor de zekerheid toch maar even een wekker gezet. De laatste tijd slaap ik steeds beter en langer, dus zul je net zien dat nu ik vandaag veel te doen heb, ik me verslaap :D

Dit is één van de vele voordelen van het niet meer drinken ! Als ik terugdenk aan al die onderbroken onrustige nachten ( en dan natuurlijk ook de vele ochtenden dat ik als een zombie rondliep........ Na mijn pensionering ben ik redelijk snel dagelijks gaan drinken. In het begin nog niet veel hoor ( 2 glazen s'avonds) maar toch al snel kwam de wijn ook op tafel bij een gezellige lunch, een terrasje etc. etc. en dan gaat het rap hoor :wacko:

Nu vele jaren later besef ik nu pas wat een aanslag ik heb gepleegd op mijn lijf. Gelukkig voel ik nu na zo'n 4 maanden alcoholvrij welke vooruitgang ik maak. Niet alleen lichamelijk, maar ook psychisch maak ik stappen en voel me stukken beter !! En dat bevestigt dat ik goed bezig ben en dat dit het pad is dat ik wil en zal blijven lopen  :D!

Nu komen voor het eerst de zomermaanden, de vakanties, de terrasjes e.d. er weer aan, dus ik moet alert blijven. Maar nu ik al de voordelen elke dag ervaar, moet het me toch lukken. Nee, gaat het me lukken de alcohol de baas te blijven !!! 

Dus vandaag fris en fruitig opgestaan, nu ontbijten en dan aan de slag. Maar niet voordat ik mijn dagelijkse afspraak maak : Vandaag drink ik niet, wat er ook gebeurt !!

Een fijne, droge dag iedereen :rose:

Beatrix:lips:

......................................

Januari 31 x :D, Februari 28 x:D, Maart 31 x :D , April 18 x :D

 

Meepraten?

Log in of maak een account om gesprekken te starten, te reageren en te volgen.

Ga aan de slag met een
gezonder
leven

Door de check te doen en antwoord te geven op 4 korte vragen geven we je advies over welke apps, tips en hulpmiddelen bij jou passen. Daarna kun je een account aanmaken als je dat wilt.