Thema's

Logo Alles over drinken

Samen sterk..?

avatar
Topic gestart door Lianne
01 november 2006 11 reacties 611 weergaven

Meepraten?

Log in of maak een account om gesprekken te starten, te reageren en te volgen.

avatar
Lianne
01 november 2006

Hi Allemaal...

Ik zou graag aan jullie forum deelnemen..
Ik ben een vrouw van 36, 2 leuke dochters.
Ook ik heb al jaren problemen met alcohol. Wijn in welke kleur dan ook..
Ik ben er lichamelijk niet aan verslaafd, meer geestelijk en emotioneel afhankelijk.
Ik hoef het niet stiekem te doen, want in mijn omgeving en vriendenkring wordt sowiseo veel gedronken.

Ik drink elke dag vanaf een uur of 5 en dan meestal een glas of 6.
In het weekend meer. Niet gewoon thuis en dan laveloos, maar ik zoek wel vaak plekken op waar het
'erbij hoort' .. trendy wijnbarretjes etc, picknics, bbq.
Ik kan me ook niet voorstellen dat uit eten of een feestje leuk kan zijn zonder wijn, erg he?
Het gekke is dat voor de rest heel gezond leef, veel groente fruit, sport etc. en veel waarde hecht aan mijn uiterlijk.
Ik heb allerlei dingen geprobeerd, therapie bij ' de helderheid' , refusal, campral het boek van Allen Carr, nog tig boeken en cd'tjes gekocht. (altijd bij de kassa zeggen dat het een kadootje is haha!)
Ik ben nog nooit naar de aa geweest, dat is het enige. Het schrikt me een beetje af om onder
de 'alcoholisten' te zitten. Daarentegen ben ik dat zelf ook, ook al zie je het niet aan me. Ik vind gewoon het effect van die eerste 2 glazen heerlijk, heb echt zijn om er dan een gezellige avond van te maken. Maar daar stopt het nooit bij. Eigenlijk wil ik er gewoon helemaal vanaf, het brengt me niets.. maar het lukt me gewoon niet.
Zat te twijfelen om weer aan de refusal te gaan, maar ik had vrij veel last van de bijwerkingen. En het zou toch op eigen kracht moeten kunnen.. toch?

avatar
Kohtje
01 november 2006

Hallo Lianne,

Nou, door je berichtje te plaatsen neem je automatisch al deel aan dit forum. Hoe lang je dat wilt doen hangt van jou af, maar hoe langer, hoe mooier het wordt.
O ja, bijna vergeten je welkom te heten. Dat hoort er natuurlijk wel bij.

Je zegt dat je eigenlijk gewoon van de drank af wilt. Er zal dan wel een knop bij je ommoeten. Helemaal als je vaak de plekken opzoekt waar een wijntje er bij hoort. Je moet je in elk geval bedenken dat wijn er nooit echt bij hoort. Er zijn genoeg drankjes zonder alcohol die ook lekker zijn, ook in combinatie met allerlei gerechten. Je denkt dat die wijn erbij hoort, maar dat is alleen omdat je dat altijd zo gedaan hebt.
En als anderen het raar vinden dat je geen wijntje neemt zegt dat meer over die ander dan over jou.

Ja, Lianne, het moet op eigen kracht kunnen, maar dan moet je motivatie wel 100% zijn, want elke procent die je daar van afhaalt is een meter diepte van de valkuil waar je dan steeds beducht voor moet zijn.

Lees hier mee, schrijf ook veel, vooral als je het moeilijk hebt kan dat prettig zijn. Je hoeft je nergens voor te schamen, we kennen hier allemaal het klappen van de zweep wel.

O ja, dat van die kadootjes ken ik...ik zei zelfs als ik voor de tweede keer binnen (te) korte tijd bij de slijter een fles haalde dat het een kadootje was. Stond zo iemand daar een kwartier te prutsen om er wat moois van te maken, terwijl ik eigenlijk zo snel mogelijk naar huis wilde, en eenmaal thuis zat ik weer te prutsen met m'n bibberhanden om al die flauwekul weer van die fles af te krijgen...en dat allemaal maar om zo'n slijter niet het idee te geven dat ik......... ja, ja, die slijter was ook niet gek..

Succes met je poging en tot hoors..

Groetjes, Kohtje.

avatar
Kohtje
01 november 2006

Hai Lianne,

Nou heb ik je nog geen welkom geheten. Ik zeg wel dat ik het bijna vergeten ben maar daar blijft het dan bij, vergeet ik het alsnog. Dus nu bij deze: hartelijk welkom.

Zo, he he...

avatar
Lianne
01 november 2006

Hi Kohtje,

Dank voor je bericht. Het is idd fijn om te lezen dat jullie het snappen.
Ik heb nog niet alles gelezen, maar uit jouw verhaal blijkt dat jij er van af bent .. ?
Ik wil dat ook heel graag. Zoals vanavond ga ik met de kinderen bij mijn ouders eten.
Meestal heb ik daar niet veel zin in (allerlei factoren) en na die paar glazen wijn lijkt het wat beter.
Maar thuis drink ik ook en op feestjes, uit eten etc.
En dan jezelf verafschuwen de volgende dag..
Ik moet er vandoor, ga vanavond zeker weer inloggen..
Nog een vrolijke noot: weet je wat (ook) een voordeel is van niet meer drinken..?
Nooit meer hoeven te liegen dat je griep hebt.. !
Fijne dag iedereen.
:)

avatar
Anna
01 november 2006

Hallo Lianne,

Welkom hier op het forum. Allereerst wil ik je er even op wijzen dat je profiel zichtbaar is. Iedereen die op jouw naam klikt kan daardoor zien wie je bent. Helaas kun je dit zelf nu niet meer veranderen, dat moet je aan de moderator vragen, en dat kun je doen door onder een berichtje op "Vertel dit aan een moderator" te klikken. Die kan je profiel dan onzichtbaar maken. Tenzij het jou niet uitmaakt natuurlijk.

Je verhaal is heel herkenbaar. Ook ik dronk iedere dag wijn, te beginnen rond een uur of vijf. Ook ongeveer net zoveel glazen als jij, hoewel ik vaak ook periodes minder heb gedronken omdat ik dan met mijn zoveelste minderpoging bezig was. En in de weekends meestal nog véél meer.

Ik sluit me bij Kohtje aan. Schrijf hier mee, en vooral ook op de momenten dat je het moeilijk hebt, want die zullen beslist komen. Met name 's middags zo rond vijf uur :D Ik weet er alles van.

Veel succes!
Anna

avatar
Lianne
01 november 2006

Hi Anna,

Dank voor je opmerking qua profiel..
Jij bent inmiddels ook van de alcohol af merk ik uit je verhaal..?
Ik was gisteren bij een goede vriendin, we zijn allang bevriend, kinderen spelen veel met elkaar etc.
Uiteraard wijntje wijntje, mannen kwamen thuis, wijntje wijntje etc.
Ik zie er tegenop om als enige niet te drinken..
Ik vind het op dat moment nl. ook echt leuk en lekker.
Eigenlijk erg he, dat we hier zo mee zitten te tobben terwijl aan de andere kant van de wereld mensen dood gaan van de honger. Ok, tikje zwaar op de hand, sorry.
Ik ga mijn kindertjes uit school halen, zal zeker weer lezen en schrijven.
groetjes Lianne

avatar
Ellie
01 november 2006

Hoi Lianne,

Het net doen of je griep hebt hihhii herkenbaar.....Vaak genoeg gehad dat ik iets afsprak en dan de volgende dag met een kater in me bed lag.....smoes was altijd voel me niet lekker enz enz.
Ook heel begrijpelijk dat je liever gezellig mee blijft doen met je vrienden maar denk dat niet drinken op de duur ook gezellig kan zijn.....
Wat ik doe en aan raad aan de meest nieuwe mensen hier( iemand heeft het mij ook weer aangeraden) is eerst eens een maand niet drinken kijk hoe je je voelt en beslis dan wat je wilt....het voelt dan niet zo zwaar en je kunt dan bij je vriendin denken nu even niet maar over een maand drink ik weer gezellig mee (of niet)natuurlijk....

Succes!

Groetjes Ellie

avatar
Lianne
01 november 2006

Hi Ellie,

Dat is best een goed idee.. van die maand . Heb ik weleens geprobeerd.. bij 2 dagen ging het mis.
wat is jouw ervaring ermee..?

Ik heb het boek van Allen Carr gelezen, nooit meer een kater en het is echt waar wat er in staat. Het kwartje viel wel , maar ik bezweek toch weer voor de 'gezelligheid'.
Daarbij ben ik ervan overtuigd (Allen Carr noemt het 'aangeleerde smaak') dat ik het lekker vind.
Ik ben een erge wijnliefhebber met specifieke voorkeur, smaak etc.
Als ik op een feestje ben en ze hebben geen wijn, of wijn die ik niet lekker vind zou ik niet aan de vodka etc gaan, puur omdat ik dat niet lekker vind. (Ik zou wel heel vroeg naar huis gaan. :) )
Herken jij dit ook Ellie: (of anderen) smoesjes verzinnen als je bij mensen word uitgenodigd om te eten die niet of matig drinken. Maar wel gaan eten bij die kennisen die ook zuipen..
Of als je met een ander stel uit eten gaat steeds hopen dat die anderen een beetje doordrinken..

Ik leerde ooit van iemand: reken eens uit wat je per week/maand aan alcohol uitgeeft. Dus ik ging al rekenen, zoveel glazen maal gemiddelde prijs van een fles etc en gaf antword.
Hij zei: dat is maar een gedeelte.. je vergeet de pizza' s die je hebt besteld omdat je geen zin meer had om te koken. de mobieltjes die je bent kwijtgeraakt en de spijkerjasjes die je in de taxi hebt laten liggen, (bij wijze van spreken) Hij heeft gelijk.. )en alle bosjes bloemen die je de volgende dag ergens moet brengen om je verontschuldigingen aan te bieden..)

Of dat ik op een warme zomeravond na een flesje rose allerlei kenissen ga sms'en : allerlei zaterdag bij mij bbq'en, pff wat een spijt de volgende dag.. en uiteindelijk wordt het natuurlijk wel heel gezellig, maar ja , de dag erna..
Wat een energie en stel je eens voor wat je er voor positiefs mee zou kunnen doen...
Ik ben net nieuwe op het forum, het zou leuk zijn als je in iemand profiel zou kunnen zien (als diegene dat toestaat) of iemand man/vrouw is, leeftijd, wel/geen kinderen etc..
Het voelt zo raar om niet te weten met wie je je gedachten deelt..
groetjes....

avatar
Anna
01 november 2006

Hoi Lianne,

Ik zou je willen vragen om mee te schrijven op het dagdraadje, bij 'Ditjes en Datjes Dagdraad'. Daar wordt het meeste gekletst, en krijg je ook de meeste reacties.

Het grote voordeel van dit forum is nou juist de anonimiteit. De meeste mensen hier willen niet aan de grote klok hangen dat ze een alcoholprobleem hebben. Maar toch vertellen de meesten vrij veel over zichzelf. Bijvoorbeeld bij het voorstellen bij Wie is wie. Als je wat meer over een persoon wil weten, kun je hem/haar daar even opzoeken.
En tijdens de discussies wordt er ook behoorlijk veel verteld, dus je krijgt toch een aardig beeld van iedereen. En of dat altijd klopt?:D

Wat jij zegt over etentjes herken ik wel. Als wij een personeelsuitje hebben krijgt iedereen meestal 2 consumpties. Met grote moeite wist ik mijn tweede glas dan net tot het hoofdgerecht uit te stellen, maar meestal zat ik het grootste deel van de avond met gekromde tenen van de trek.
En als ik met vrienden een etentje had, zag ik er meestal enorm tegenop, omdat ik dan zelf naar huis moest rijden. En dus niet door kon drinken. Een groot deel van de gezelligheid ging volkomen aan me voorbij, omdat ik alleen maar zat te denken aan naar huis gaan en verder drinken.
Bij de zeldzame gelegenheden dat ik met iemand mee kon rijden moest ik me ook inhouden, omdat iedereen veel langzamer drinkt dan ik :$

Om je eerdere vraag te beantwoorden: ik drink nu 12 weken niet, ben bezig met mijn 13e week. Want ik tel nog steeds per week.

Kom je meeschrijven op de dagdraad van woensdag 1 november?

Groetjes, Anna

avatar
Lianne
01 november 2006

Hi Marieke,

Dank voor je bericht..
Knap dat je hulp hebt gezocht. Was de librium voor lichamelijke ontwenning?
Alhoewel ik stevig drink heb ik daar overigens nooit last van..
Ik zou gewoon de knop om moet zetten, blijkbaar kan ik niet matig drinken (ja, 3 dagen) dus dan maar stoppen.
Voel me af en toe zo dom.
Maar daarentegen zie je al die mensen om je heen genieten van wijn etc. En dan denk ik: dat wil ik ook..
zucht..

avatar
Lianne
01 november 2006

Hi!

Je hebt vast een engeltje op je schouder dat je niet bij een of andere engerd terecht bent gekomen..
Ik drink 3 tot 6 glazen per dag, maar in het weekend beginnen we vanaf een uur of 4.
Met mijn (aan/uit) vriend sowieso 2 flessen per avond, soms 3.
Na rode wijn wordt ik of doodmoe en pit ik op de bank of ik ga heel kattig doen..
Veel succes...

Meepraten?

Log in of maak een account om gesprekken te starten, te reageren en te volgen.

Ga aan de slag met een
gezonder
leven

Door de check te doen en antwoord te geven op 4 korte vragen geven we je advies over welke apps, tips en hulpmiddelen bij jou passen. Daarna kun je een account aanmaken als je dat wilt.