Thema's

Logo Alles over drinken

Wat doe jij in plaats van drjnkem/gebruiken?

avatar
Topic gestart door DaveDee
19 maart 2020 4 reacties 1626 weergaven

Meepraten?

Log in of maak een account om gesprekken te starten, te reageren en te volgen.

avatar
DaveDee
19 maart 2020

Als je besluit je gewoonte/verslaving aan te pakken, stuit je op een torenhoge muur: sociale contacten die er niet zijn of af te raden zijn, ontwenningsverschijnselen, problemen die op het eerste zicht onoverwinbaar zijn en een zee van seconden minuten uren dagen die een andere invulling vereisen. Daar zit hem de grootste valkuil. Gewoontes veranderen zijn wetemschappelijk bewezen moeilijker dan je denkt. Ikzelf wil wel opnieuw aan het werk als ik de controle terugvind en wil een vrijetijdsbesteding die mijn gedachten afleid van het kiezen van de makkelijke weg. Een sport bv of een project zoals sleutelen aan brommers. Wat zijn jouw gedachten bij deze denkpiste?

avatar
PipiPunk
14 mei 2020

niet te snel grote plannen willen maken.

structuur in je dag maken, ik heb bv een klein stads tuintje gehuurd en kweek mn groentes.. nah ja.. probeer ik..

via de app " makkelijke moestuin" van Jelle

avatar
bumperjim
10 juli 2020

Als je bedoelt dat stoppen met alcohol een leegte creëert, dat is idd zo, maar die leegte kan je vullen met van alles. Er is zo veel te doen, zo veel clubs, zo veel op Netflix desnoods... 

Wat zou je willen doen, en dan... just do it. 

avatar
bumperjim
10 juli 2020

Je klinkt down vanochtend, @Renaldo61  Als je nergens plezier aan beleeft vandaag kan je best een vervelend klusje gaan doen, afwassen of iets repareren in huis :) 

Meepraten?

Log in of maak een account om gesprekken te starten, te reageren en te volgen.

Ga aan de slag met een
gezonder
leven

Door de check te doen en antwoord te geven op 4 korte vragen geven we je advies over welke apps, tips en hulpmiddelen bij jou passen. Daarna kun je een account aanmaken als je dat wilt.