Inzicht in TERUGVAL !

Profielfoto van Myriam9
Topic gestart door Myriam9 04 maart 2011   •   124 reacties   •   9316 weergaven

Meepraten?

Log in of maak een account om gesprekken te starten, te reageren en te volgen.

Profielfoto van Myriam9
Myriam9
geplaatst op 04 maart 2011

Dhen,

Ja ik snap dat ik pas de eerste stap heb gezet en daar horen wat klachten bij. Gelukkig valt het allemaal nogal mee.

Ik ben nu 3 weken gestopt en heb behalve veel plassen, harde ontlasting, stinkende windjes geen lichamelijke ontwenning verschijnselen
Dat komt misschien ook omdat ik eerst ben gaan minderen. Ik heb veel baat gehad bij het boek nooit meer een kater, maar dat is voor iedereen verschillend.

Sommigen zijn bang voor een delirium
delirium;
vorm van krankzinnigheid, gekenmerkt door psychische rusteloosheid, verwardheid, excitatie, illusies en hallucinaties; van betrekkelijk korte duur; komt voor in hoge koorts of bij zware drinkers, dus als gevolg van hersenvergiftiging
Dus niet bij stoppen maar bij drinken

Profielfoto van ekstertje
ekstertje
geplaatst op 04 maart 2011

Helaas Myriam komt een delirium ook voor bij zware drinkers die juist STOPPEN met drinken!

"Een delirium tremens heeft een enkele oorzaak: chronische alcoholvergiftiging. Het is een levensbedreigend ziektebeeld met de bovenstaande symptomen dat zich kan voordoen bij alcoholisten die plotseling stoppen met drinken. Vaak treedt een delirium tremens acuut op en gaan er geen waarschuwingen aan vooraf. Tijdens een delirium tremens hebben mensen vaak een verhoogde temperatuur, een vuurrood gezicht, een versnelde pols en een verhoogde bloeddruk. Bij driekwart van de mensen duurt een delirium tremens 72 uur of korter. Na afloop vallen mensen in een diepe slaap en kunnen zich bij het wakker worden niets meer van het delirium tremens herinneren. In één op de tien gevallen is er sprake van een dodelijke afloop."

Daarom wordt zware drinkers ook aangeraden om met behulp van hulpverlening te stoppen.

Profielfoto van Gast
Gast
geplaatst op 04 maart 2011

Ekstertje, ik sluit me geheel bij je aan.
Een delirium kan je eventueel krijgen NA het plotseling stoppen met alcohol en niet tijdens gebruik van.
Geld ook voor een insult, indien je niet binnen een bepaalde tijd hersteld, injecteerd men (in het ziekenhuis) juist alcohol in het lichaam.
Refusal/antabus mogen dan ook pas ingenomen worden nadat men een week alcohol-vrij is ( zie bijsluiter).

Profielfoto van Myriam9
Myriam9
geplaatst op 09 maart 2011

ZO VANDAAG 1 MAAND ZONDER ALCOHOL.

HET MONSTERTJE IS AL VER AAN HET UITDROGEN EN IS AL VAN MIJN NEK AFGEVALLEN EN KAN ZICH NIET MEER BEWEGEN!

Profielfoto van Myriam9
Myriam9
geplaatst op 13 maart 2011

Hoi Dinah,

Dank je voor jou verhaal.

Ik herken veel in je verhaal. Ook ik was enorm verslaafd aan nicotine maar ben daar ook uiteindelijk vanaf. 3 jaar nu ondertussen. Ik ben het helemaal met je eens dat er veel gelijkenis bestaat tussen het stoppen met drinken en roken.
Beide een drug....... in meer en mindere mate.
Nu ik gestopt ben met drinken (9febr) wilde ik weer bijna naar die sigaret pakken... mooi niet gedaan gelukkig.
Dat niet drinken ging me de eerste weken vrij makkelijk af. Ik denk dat ik nu weer even een moeilijke periode heb. Heb echt ruzie met mijn gevoelens in het algemeen. Weet niet wat ik moet doen ... Nee drinken en roken in ieder geval niet!

Heb maar wat extra sint jans kruid genomen.

Wens je heel veel sterkte toe en hoop dat je wat hebt aan dit forum.

Liefs Myriam

Profielfoto van Myriam9
Myriam9
geplaatst op 29 maart 2011

Nu....

Profielfoto van Gaby
Gaby
geplaatst op 29 maart 2011

@Myriam 2x nu........
wat is er aan de hand, wil je het delen?

Profielfoto van Rae
Rae
geplaatst op 29 maart 2011

Hervallen kan een enorm traag proces zijn..

ik ben in 2008-2009 20 maanden nuchter geweest. In juli 2009 begonnen een aantal problemen (mijn job, depressie, huishouden) uit z'n voegen te treden en ben ik 'mentaal' hervallen. De knop was omgedraaid en alcohol was plots weer een deel van mijn gedachtenwereld. Toch heeft het nog tot oktober 2009 geduurd eer ik werkelijk begon te drinken.

In die 4 laatste nuchtere maanden stond ik er bij en ik keek er naar. Ik wist niet echt wat te doen en ik was er zelf ook laks in. Ik heb mijn omgeving wat signalen gegeven maar daar kwam geen respons op. Ik weet nog altijd niet hoe ik kan samenwerken met mijn omgeving om mezelf te helpen. Allicht één van de basis-ideeën van AA en dit forum. Als puntje bij paaltje komt sluit ik me toch af van de omgeving en zeg ik niks uit schuldgevoel, schaamte, etc.

Erg verraderlijk dus .. en moet beter kunnen.

Rae.

Profielfoto van Myriam9
Myriam9
geplaatst op 02 april 2011

goede morgen,

mmm ik zou ook blij moeten zijn. Maar voel me heel verdrietig.
Nu ben ik al 7 weken en 2 dagen droog maar voel me steeds meer depressief, ook al is het nu goed weer.
Gisteren bijna heel de dag gehuild.
Zou het kunnen zijn dat ik dronk omdat ik depressief was?
Ja ik weet dat je van drinken ook depri word, dat was ik ook dus daarom dacht ik dat het nu over zou gaan maar het word erger! veel erger

Maar ik heb mijn lieve vriend, ik heb een baan, ik heb een dak boven mijn hoofd wat wil ik nog meer?
ik ga elke week naar de sauna ook gisteren avond maar kom met een kater terug en dat zonder alc hoor. Het was er rustig dus weinig contacten daarzo, en dat is ook een van de redenen dat ik daar heen ga.
Fruitvlieg,
jou voorbeeld; Zal een voorbeeld geven. Het is nu lekker weer en wil eigenlijk naar zandvoort fietsen en daar een kopje koffie drinken met iemand. 3 mensen gebeld 3 mensen met een kater aan de lijn gehad die dus niet willen. Dat is het resultaat van jarenlang een vriendenkring opbouwen op basis van naar de kroeg gaan.
Het is bij mij zo dat ik in al die jaren 2 vriendinnen over gehouden heb die me heel goed snappen. hEEL erg fijn dan toch zou je denken. Ja echt wel. Alleen wonen zij ondertussen niet meer dicht bij zodat ik even binnen kan lopen om even een bakje te doen en wat van me af te kletsen of samen iets te gaan doen. Nee dat samen iets gaan doen gaat op afspraak over 2-3 weken of zo en vaak moet het dan ook weer verzet worden.
wat ik dus bedoel is dat ik me alleen voel en niet weet hoe ik dit kan veranderen.
ben ook al gaan sporten 3 x in de week ook met het idee contacten op te doen al weer bijna 2 jaar, ben op Engelse les geweest ook om de zelfde reden. Niks aan over gehouden.
Had vroeger ook leuke collega's maar door reorganisatie heb ik binnen het bedrijf een nieuwe aanstelling gekregen al weer 3 jaar, en die collega's hebben niet veel met mij en ik met hen. Kan gebeuren ja, maar ik voel me wel ontzettend alleen.
Donker weer kan ik ook slecht tegen, ga bijna elke dag als ik niet hoef te werken lopen naar het centrum en ga daar een bakje drinken ( ja heel onpersoonlijk ik weet het)

Profielfoto van Gaby
Gaby
geplaatst op 02 april 2011

Myriam, heel herkenbaar, toen ik 4 jaar geleden erkende een alcoholiste te zijn, vermeed ik de kroeg, (later ging ik alleen thuis drinken, maar dat is een ander verhaal) maar stoppen met drinken associeerde ik dus met.... eenzaamheid, Jee wat heb ik me eenzaam gevoeld, en daardoor ging ik maar weer drinken, het was vreselijk, heel langzaam kom ik daar nu uit, en voel me weer wat beter, krijg wat meer zelfvertrouwen en minder angst, drinkers zijn voor mij geen optie om mee om te gaan, ik woon alleen , geen kids, dus de eenzaamheid kan zwaar op me drukken, ik loste dit altijd op met drank, en nu voel ik het keihard, weet het ook niet altijd, afspraakjes maken duurt idd 2-3 weken, ben als een kind zo blij als ik iets te doen heb, klinkt verwend, maar gelukkig wordt ik nu ook wat rustiger en kan ik me weer concentreren op een boek en m'n werk, en tsja het is zoals het is, ook dit bekijk ik per dag, want anders zou ik compleet gek worden en per dag is het goed te overzien :)
elke dag wordt het beter!
en vandaag rooke en drink ik niet!

Profielfoto van Josje
Josje
geplaatst op 02 april 2011

Hallo Myriam, ik herken het depressieve gevoel dat je beschrijft. Ik heb dat ook. Toen ik net gestopt was, was ik euforisch en trots op mezelf en hield ik het goed vol. Ik had zelfs weinig trekmomenten. Later veranderde dit, ik ben Sintjanskruid gaan slikken en heb het idee dat dit wel iets helpt. Niet alles, want de depressieve dagen zijn er nog steeds, maar het wisselt. Soms heb ik een hele slechte dag, vandaag weer een goede dag. Ik was ook depressief met de drank, maar inderdaad, wat ik hier ook lees, ik denk dat alcohol de depressie wel versterkte.

Ook die eenzaamheid herken ik van een eerdere periode in mijn leven, ik had het idee dat ik geen vrienden had, dat niemand op mij zat te wachten. Ik ben echter dingen gaan doen waar ik een passie voor voelde, en die dingen kwamen zomaar op mijn pad. Door een boek dat ik las, ben ik bijv. zo gepakt door een eeuwenoude chinese filosofie, dat ik daar cursussen in ben gaan doen. Daar kwam ik gelijkgestemden tegen, waar ik ook prive contacten mee kreeg. Op de site van een dierentuin kwam ik leuk vrijwilligerswerk tegen, waar ik me voor aangemeld heb en ook daar kom ik leuke mensen tegen. Nu ik het gevoel van eenzaam zijn los kan laten, zie ik ineens hoeveel mensen ik eigenlijk om me heen heb. Door dingen vanuit mijn hart te doen, kom ik gelijkgestemden tegen.

Wat ik mijn afvroeg, vind je je werk inhoudelijk wel leuk? Leuke collega's lijkt me toch ook een onderdeel van plezier in je werk hebben. Of denk jij daar anders over?

Volgens mij hoort dit allemaal bij het proces, sterkte en een roos voor jou:present:

Profielfoto van Myriam9
Myriam9
geplaatst op 16 april 2011

Hoi allemaal,

Ik heb zo het vermoeden dat er hier teveel draadjes zijn, en dat men niet meer weet wat waar te schrijven.
Ik had met dit draadje in gedachten dat alles een beetje geordend zou staan en dat het dan makkelijker terug te vinden is waarom mensen een terugval hebben of waarom juist niet. Het leek voor mij een goed idee om zo te kunnen lezen, om mee te leven en sneller en adequater te reageren. Maar voornamelijk voor meer begrip en inzicht voor onszelf en voor de ander.

Jammer dat het niet werkt zoals ik in gedachten had.

Liefs Myriam

Profielfoto van Shahire
Shahire
geplaatst op 08 mei 2011

Kan iemand mij vertellen wanneer we nu precies praten over gecontroleerd drinken of een terugval krijgen?
Wanneer en waaraan kun je zien als iemand een terugval aan het krijgen is?
Vind het moeilijk om dat zelf in te schatten.

Profielfoto van lady jane
lady jane
geplaatst op 08 mei 2011

Dat is denk ik een tricky verschil Sha
gecontroleerd drinken is matig leren drinken
en dat ook langer dan zomaar een paar weken blijven doen,
dus minder dan 14 eenheden voor vrouwen en minimaal 2 dagen per week niks.
Een terugval is denk ik, dat je meer dan incidenteel, je niet aan bovenstaande kunt houden en (ongemerkt) in oud verslavingsgedrag vervalt. En zodra je zit te sjoemelen ben je daarheen al
aan het afglijden. Uiteraard een heel persoonlijke analyse dit:D

Profielfoto van Shahire
Shahire
geplaatst op 08 mei 2011

Dus als ik het goed begrijp kun je eigenlijk nog niet spreken van gecontroleerd drinken of terugval na een week...

Profielfoto van niwi
niwi
geplaatst op 08 mei 2011

geprobeerd, Shahire ?

Profielfoto van Shahire
Shahire
geplaatst op 08 mei 2011

Nee Niwi, ik ben nog steeds alcoholvrij sinds januari,
vroeg het me gewoon af...

Profielfoto van niwi
niwi
geplaatst op 08 mei 2011

ok, des te beter
gelukkig maar

Profielfoto van lady jane
lady jane
geplaatst op 08 mei 2011

een terugval kan denk ik wel al na een week geconstateerd worden
gecontroleerd drinken niet, op je wil kun je het wel ff, maar vaak val
je dan toch door de mand lijkt me, of na verloop van tijd blijkt van niet,dat kan ook.

Profielfoto van Shahire
Shahire
geplaatst op 08 mei 2011

ja...hoewel ik vanmiddag bijna een flesje sterke drank achterover had gedrukt
toch maar niet gedaan....dan zou het hek van de dam zijn bij me.

Profielfoto van Jaap
Jaap
geplaatst op 08 mei 2011

Sha toch,
pas op he,

Ik denk dat iedereen wel aanvoelt of het een terugval is of niet.

Ik kan best een keer 3 bier drinken en me naar bed sleuren. En nog wel een keer ook op wilskracht. Maar ik voel dan dat ik meer wil. Ik denk niet dat dat nu weg is. Als je dat eenmaal hebt gehad gaat het niet meer over.

Profielfoto van Gaby
Gaby
geplaatst op 06 juni 2011

Goedemorgen, ik probeer voor mezelf te kijken waar mijn valkuilen zitten, en ik bemerk bij mezelf dat dat heel erg in ''verveling'' en het alleen zijn zit, afgelopen donderdag 3 bier gedronken, dus adb, vrijdag naar de sauna heerlijk, niet getaald naar drank, sávonds weer eens toestanden met N, en toen gaan drinken, als ik heel eerlijk naar mezelf kijk :$ denk ik wel eens dat ik problemen schop om het te rechtvaardigen voor mezelf om dronken te worden. N was nl bij me, en ik wou niet praten, en waarom niet, ik wou drinken, dus N moest weg, zodat ik kon drinken, zaterdag prachtig weer, en wat heb ik gedaan, met de gordijnen dicht zitten drinken de hele dag, vroeg naar bed gegaan, zondag werken, niet echt een kater, en toen bedacht ik me dat het wel weer genoeg was, ik zou s'middags kunnen gaan slapen/lezen/sauna o.i.d en dan zou ik s''avonds weer naar de AA gaan, maar ja het eindigde dus toch weer met drank aan de keukentafel, het lijkt wel of ik me eens in de zoveel tijd lam wil zuipen, ff niet voelen, terwijl ik ook weet dat ik me zonder veel beter voel. Ik weet dat vrije dagen triggers voor me zijn, ik moet dan wat plannen, heb al meer werk geregeld, vandaag maar weer eens proberen niet te drinken, ik wordt een beetje moedeloos van mezelf, wel/niet, vindt mezelf soms zo zielig, vooral op vrije dagen, iedereen gezellig met z'n tweetjes, gaby weer alleen,*en ik weet ook wel dat de meeste stelletjes ook niet zo happy zijn hoor!) en dat hoeft niet, want daar zal ik zelf verandering in moeten brengen, dingen ondernemen, i.p.v thuis te gaan zitten drinken, niemand dwingt mij om te drinken, ik doe het allemaal zelf, en nu denk ik dat het over zou zijn als ik niet meer alleen zou wonen,aan de andere kant, ik woon al zolang alleen, weet niet eens of ik het zou kunnen, maar het idee om in m'n eentje oud te worden en nog meer te vereenzamen, ik moet daar eens een weg in gaan vinden, i.p.v er over te blijven zeuren, want dan verandert er niets, maar wie weet verzint mijn drankduiveltje dan weer wat anders? Ik ben heel gelukkig als ik werk,dan heb ik het gevoel dat ik nog wat beteken voor iemand,zou denk graag willen dat iemand trots op me was, wou ik vroeger ook al van mijn ouders, maar ook dat moet ik eens achter me laten, minder als ik weer in een leeg huis thuiskom, behalve dan als ik drink, want dan is het lekker, niemand die het ziet, niemand die het weet, maar dat is toch ook niet het leven wat ik wil? aarghhh... wordt beetje gek van mezelf, wou het even van me afschrijven , doe het op dit draadje zodat ik de dagdraad niet verstoor, :present: voor alle mijlpalers, en sterkte voor degene die het moeilijk hebben. Liefs Gaby

Profielfoto van albertina
albertina
geplaatst op 06 juni 2011

Verkeerde draad.

Profielfoto van lady jane
lady jane
geplaatst op 06 juni 2011

Gaby, dan zoek je ons hier toch
wat vaker op?:heart:

Profielfoto van Gaby
Gaby
geplaatst op 06 juni 2011

ja zal ik weer gaan doen, vandaag weer droog gehouden , nu slapen, morgenochtend naar een nieuwe opdrachtgever, spannend... heb trouwens een hele drukke maand voor de boeg, veel nieuwe opdrachten, daar moet ik m'n koppie bijhouden, en dat betekent heel simpel; niet drinken,
dus ik ga er weer voor,
welterusten :lips:

Meepraten?

Log in of maak een account om gesprekken te starten, te reageren en te volgen.