5 perfecte drankjes voor als je borstvoeding geeft

Tips 24 november 2021 • 2 min. leestijd
Zet op mijn leeslijst

Tijdens de zwangerschap heb je negen maanden niet gedronken. Iets waar je trots op mag zijn!

Nu je borstvoeding geeft is het verstandig om rustig aan te blijven doen. Een keer een drankje kan zolang je drie uur tussen het drankje en de borstvoeding laat zitten. Toch raden experts aan om ook nu nog even niet te drinken.

Welke drankjes worden geschonken op de roze wolk? Vijf ideeën voor drankjes die bijzonder én feestelijk zijn.

Tip 1 - Water met een twist

Een goede vochtbalans is essentieel. Zes tot acht glazen op een dag is eigenlijk onmisbaar. Water is je beste vriend, maar we snappen ook dat alleen water je op een gegeven moment tegen kan gaan staan. Probeer daarom eens je water een ‘twist’ te geven. Bijvoorbeeld met venkel, anijs, kamille, basilicum, lavendel, brandnetel en vlier. Dit is niet alleen lekker, maar werken volgens sommigen ook nog eens goed voor de stress, of zorgen voor meer melkproductie.

Tip 2 - Mocktails

Een mocktail maak je zelf van alcoholvrije ingrediënten. Het zijn heerlijke, feestelijke drankjes die veilig zijn voor als je moet voeden. Op het internet kun je veel verschillende mocktails vinden, zoals alcoholvrije mojito, Nada Colada, kir royale en nog veel meer. Zo kom jij je zwangerschap en borstvoedingsperiode wel door!

Tip 3 - Smoothies

Tijdens het ontzwangeren kun je jouw lichaam helpen met voldoende vitamines en vezels. Dat is niet alleen lekker, maar ook nog eens ontzettend gezond. Niet alleen voor jou, maar ook voor de baby. Daarnaast is het ook nog eens heel simpel. Je kunt een staafmixer, blender of een smoothie-machine gebruiken. Verzamel ingrediënten die jij lekker vindt en mix het. Wil je het extra smaakvol maken? Gebruik dan kokosmelk voor een heerlijke romige smaak. Zo is elke smoothie een feestje!

Tip 4 - 0.0 drankjes

Is de kraamvisite het huis uit, slaapt de baby en hebben jullie een moment voor jezelf? Wil je dat moment doorbrengen net als vroeger, door een glas te vullen en op de bank te ploffen? Kies dan voor 0.0-drankjes. Wel de beleving, maar niet de alcohol. Het is niet alleen pils die in een alcoholvrije variant wordt verkocht: ook champagne, prosecco en wijn kun je kopen in een alcoholvrije variant. Kijk wel op het etiket of er ook echt geen alcohol in zit.

Tip 5 - Thee van echte kruiden

Thee kun je maken met een zakje, maar waarom zou je? Van muntblaadjes in een theeglas trek je een heerlijke thee. En het ziet er prachtig uit! Je zou ook citroen en gember kunnen mengen met kokend water. Lekker en ook nog eens goed voor je lijf.

Aan de slag met een gezonder leven?

Ook interessant

voor jou

Wat drink jij?
Test met persoonlijk advies en tips voor jongeren (16 - 24 jaar) die regelmatig drinken.
Start nu
Lara en Sebastiaan: 'wij drinken allebei nu even geen alcohol' Verhalen
Lara en Sebastiaan: 'wij drinken allebei nu even geen alcohol'

3 december 2021   •   7 min. leestijd

6 tips voor een alcoholvrije zwangerschap Tips
6 tips voor een alcoholvrije zwangerschap

24 november 2021   •   1 min. leestijd

Verloskundige: ‘Ik kom op voor jouw ongeboren kind’ Verhalen
Verloskundige: ‘Ik kom op voor jouw ongeboren kind’

27 november 2021   •   6 min. leestijd

Als een zwangere vrouw drinkt, drinkt de baby ook Feiten & cijfers
Als een zwangere vrouw drinkt, drinkt de baby ook

24 november 2021   •   2 min. leestijd

Borstvoeding? Na elk glas, 3 uur wachten Feiten & cijfers
Borstvoeding? Na elk glas, 3 uur wachten

24 november 2021   •   2 min. leestijd