Thema's

Logo Alles over drinken

stoppen met overmatig drinken

avatar
Topic gestart door maus
07 januari 2023 3 reacties 699 weergaven

Meepraten?

Log in of maak een account om gesprekken te starten, te reageren en te volgen.

avatar
maus
07 januari 2023

Goedenavond, ik ben nieuw hier en wil graag ervaringen horen van andere die gestopt zijn met overmatig drankgebruik. na dat ik 10 jaar nuchter was ben ik vorige zomer weer gaan drinken. inmiddels zit ik gemiddeld op 10 halve liters bier per dag. afgelopen november heb ik ambulante hulp gekregen bij de Bouman in Rotterdam, helaas is dit niet aangeslagen. ik bleef namelijk ook blowen en de combinatie alcohol/wiet kan ik niet los van elkaar zien. inmiddels wordt ik in de ochtend wakker met ontwenningsverschijnselen. de vraag is hebben jullie tips. ik heb een hoop geprobeerd, detox, zelfhulpgroepen, hulp van naasten, maar tot nu toe zonder succes. graag vraag ik jullie om ervaringen te delen. dank alvast 

avatar
bumperjim
07 januari 2023

Wat voor tips heb je nog nodig als je 10 jaar nuchter hebt kunnen zijn? 
 

avatar
Bob
08 januari 2023

Je innerlijke zelf beter leren kennen en ook echt gaan waarderen kan helpen omdat je dan beseft dat je met drank en wiet waarschijnlijk iets probeert te compenseren dat misschien helemaal niet gecompenseerd hoeft te worden. Boeken van Jan Geurtz (b.v. "Verslaafd aan liefde") en het boek "De kunst van nuchter leven" en/of een cursus van Petra Moes kunnen je hierbij mogelijk op weg helpen. Zie ook het boekendraadje in de rubriek "Tips en adviezen" op dit forum voor meer ideeën.

Ik heb op die manier een wezenlijke verandering ten goede in mijn leven weten te realiseren zonder op enige wijze het gevoel te krijgen dat ik mezelf geweld aandeed, streng in de hand moest houden of dat ik een weirdo werd. Een verandering die onder meer inhield dat ik sindsdien ook helemaal geen behoefte aan alcohol meer heb. Met roken en softdrugs was ik daarvoor al gestopt en de behoefte daaraan is niet teruggekomen. 

Meepraten?

Log in of maak een account om gesprekken te starten, te reageren en te volgen.

Ga aan de slag met een
gezonder
leven

Door de check te doen en antwoord te geven op 4 korte vragen geven we je advies over welke apps, tips en hulpmiddelen bij jou passen. Daarna kun je een account aanmaken als je dat wilt.