Thema's

Logo Alles over drinken
avatar
Topic gestart door Spud
07 januari 2023 1 reacties 542 weergaven

Meepraten?

Log in of maak een account om gesprekken te starten, te reageren en te volgen.

avatar
Spud
07 januari 2023

Nu ja sommige zullen me inmiddels wel voldoende kennen. Oefenen met alcoholvrije dranken, met af en toe drinken om tot de conclusie te komen dat gewoon geheel onthouden het beste voor mij werkt. 

En zolang ik dat weet vol te houden, gaat het eigenlijk ook heel goed met mij. En kan ik op mijn voelsprieten vertrouwen. 

Ik ben in oktober begonnen voor een nieuw poetsbedrijf, bij mensen thuis poetsen, iets wat ik tegen mezelf gezegd had dat ik nooit meer zou doen omdat het psychische zoveel van me vraagt. Voor mij is bij mensen thuis poetsen een verkapte vorm van hulp signalen opvangen. Alleen je kan er niks mee doen want komt voor het schoonmaken. 

Maar ja ben er toch aan begonnen. En nu ik mijn grenzen weet is dat schoonmaken met een beetje meer maar niet meer de psycholoog uit proberen te hangen of mijn dingen delen in de hoop dat ik iemand beter kan verstaan. 

Ik had voor de kerst een evaluatiegesprek wat eigenlijk heel goed verliep, ze zijn blij met mij in hun team vooral omdat ik wanneer er iets niet goed gaat ergens of ik dat gevoel heb ik aan de bel trek. 1 adres voelde ik me echt niet prettig bij maar heb het kansen gegeven ben nu overgeplaatst. 

Tijdens dat evaluatie heb ik wel een zorg over 1 klant geuit. Ja, ik weet niet lief mens, hartelijk ook maar ik loop daar toch wel op mijn tenen. En waarom? Nou toen ik mijn 1é 4 uur daar begon om 12 uur zat ze aan de wijn en heeft me tig keer gezegd dat het alcoholvrije was. Ja sorry als zelf alcoholist te zijn gaan er dan wel alarm bellen af. 

Buiten dat praat ze gewoon moeilijk (maar kan ook goed van een andere ziekte komen natuurlijk) Maar omdat ze behoorlijk wisselt van stemmingen zo praat je gezellig met haar en zo is wat je zegt teveel en ben jij er enkel voor het schoonmaken. Weet ik niet zo goed of ik daar pas? En dat heb gezegd op kantoor. 

En nu kwam ik daar deze week werken en toen was ze heel open. Dat ze nu alcoholvrij drinkt omdat ze teveel dronk en niet goed was voor haar gezondheid. Ze dronk dagelijks 1.5 liter wijn, vergat dingen etc. Dus nu doordeweeks alcoholvrij, dus helemaal is ze niet gestopt. 

Ik vond het lief dat ze dat durfde te zeggen maar ben er niet gerust over. Vanaf 12 uur tankte ze evengoed 1.5 liter alcoholvrij weg en keek me weg het laatste half uur dat ik daar was. 

Wat mijn hulp vraag is eigenlijk, hoe kan ik mezelf daarvoor wapenen? Want ik ga daar altijd weg met boelveel trek in alcohol. En dat helpt mij niet. 

Voor haar kan weinig doen want is mijn taak niet dus onderhand eens een hulpvraag voor mezelf. 

Meepraten?

Log in of maak een account om gesprekken te starten, te reageren en te volgen.

Ga aan de slag met een
gezonder
leven

Door de check te doen en antwoord te geven op 4 korte vragen geven we je advies over welke apps, tips en hulpmiddelen bij jou passen. Daarna kun je een account aanmaken als je dat wilt.