Thema's

Logo Alles over drinken

Wat zijn jouw negatieve ervaringen met drank.

avatar
Topic gestart door bolletje
07 mei 2010 470 reacties 110781 weergaven

Meepraten?

Log in of maak een account om gesprekken te starten, te reageren en te volgen.

avatar
Brugal
20 april 2011

Ik kom hier wel heel veel bekende dingen tegen zeg:)

Bij mij:

Schaamte bij de glasbak, op het laatst kocht ik alleen nog maar kartonnen witte wijn, 5 liter, toen was het hek helemaal van de dam natuurlijk.

Uit het café heb ik laatst nog een deuk gereden in mijn nieuwe X5, bij het achteruitrijden.

Geld weggeven, soms 50 euro, 20 euro aan mensen die toevallig naast je staan.

Mijn beste jeugdvriend zie ik al twee jaar niet meer, bezocht me helemaal uit Rotterdam en ik gooi hem letterlijk op straat en gooi zijn jas na.

Die vreselijke wallen onder je ogen.

Maar we gaan er tegenaan!

avatar
bolletje
21 april 2011

Heel herkenbaar Brugal. Geld weg geven zo maar als ik iemand zag die er niet zo goed uitzag of zielig was.
Schilderijen aan iemand geven omdat ze het mooi vonden en ga zo maar door.
Hoop dat je sterk blijft want alcohol vergald je leven.;)

avatar
PatrickB
21 april 2011

Ik vond mezelf nogal zielig maar moet gewoon stoppen...

avatar
bolletje
21 april 2011

Patrick soms lijkt het net of we overspoeld moeten worden met negative ervaringen om uiteindelijk de knop om te kunnen zetten. Je klinkt in ieder geval erg sterk en ik hoop dat dat zo blijft. Ik gun je van harte een alc. vrij leven.

avatar
Summer
22 april 2011

Ik schaam me zeer voor de dingen die ik gedaan heb, en andere mensen aangedaan heb. Ik dacht dat ik gewoon net als andere mensen dronk en het niet opviel. Totdat ik van iemand hoorde dat ik wel een naam had. Vooral de black-outs vond ik vreselijk, niet weten wat je gedaan heb. Naast iemand wakker worden en niet weten wie dat is en wat je gedaan hebt. Naar de huisarts voor soa-test...Mannen die misbruik van je maken omdat je zo makkelijk bent.
Mijn zus die me dronken zag thuis komen, huilen, door de drank werden mijn emoties 100 x groter. Mijn beste vriendin die me niet meer wil zien..
Ouders die teleurgesteld zijn in je..Het is nog een wonder dat ik een goede opleiding heb, huisje.
De katers..hele dag in bed liggen..
En vooral ik vond mezelf niet meer leuk..en als jezelf niet meer leuk vind..dan heb je een groot probleem, want daar zit je je hele leven nog mee opgescheept. Ik ben nu dus ook bezig om meer van mezelf te houden..wat moeilijk is..:brokenheart:

avatar
Anton23
22 april 2011

Hele herkenbare situaties zijn hier neergezet ("helaas")..

Zelf kampte ik voornamelijk met zelfdestructiviteit en suïcidale gedachten. Ook meerdere keren in het ziekenhuis beland daarvoor, tijdens de roes natuurlijk. Vervolgens de volgende dag toch in me eigen bed wakker worden met totale verbeistering en vraag naar wat er eigenlijk is gebeurd. Terwijl ik, als ik een langere periode nuchter blijf, van nature een rustig, kalm en vriendelijk persoon ben (vooral ook naar mezelf toe). De schijnwerkelijkheid van de roes, met de impact om de dagen daarna als een emotieloze zombie de dagen uit te zitten, bah.

avatar
Denker
25 april 2011

Denken dat je na een paar maand droog wel weer wat kunt drinken en binnen een paar dagen eindigen met twaalf halve liters per dag inclusief niet eten kotsen en depressief zijn, dronken auto rijden en dat twee weken doorzetten.

avatar
Rae
25 april 2011

Vaak schaam ik me het ergst voor de nachtelijke telefoontjes en emails die ik soms hevig onder invloed voer/schrijf. Ben ik de dag erna 99% van vergeten. En in bezopen toestand word ik emotioneel, opgewekt, uitbundig, ernstig, flapuit, kwajongen. Beetje alles door elkaar maar dan uitvergroot. Kan ik vol drama beginnen janken. Gisteren nog gebeurd met een vriendin. Schaam me zo diep dat ik niet durf terugbellen om me te excuseren.

Wat ik ook haat is de schaamte in de winkel. De truuken om het te verbergen. Borrelnootjes bijkopen bv. ('Ja, ik geef een feestje hé'). Ik loop 7 winkels af om minder op te vallen. Maar na een tijdje weet je gewoon dat ze het weten.

Het ergste van alcohol is ..

De fles staat op de eerste plaats. Vóór alles. Ik heb relaties opgeblazen door alcohol. Ik was stapelverliefd op mijn ex. Ze was een droom. Was heerlijk om gewoon bij haar te zijn. Maar als ik 20 euro kon bemachtigen ergens .. kocht ik niet een treinticket om haar te bezoeken, maar alcohol. Toen ze het uitmaakte kwam ik stomdronken onder haar raam janken. Volgende dag was ik dat volledig vergeten. Afin, ik wijk af. Alcohol en liefde gaan erg ... erg slecht samen.

't Lijstje negatieve ervaringen is eigenlijk oneindig .. maar ik hou het hier effie bij.

avatar
Anton23
25 april 2011

Zeer herkenbaar Rae. Alcohol en liefde gaan idd niet samen, zelf ook een aantal keer meegemaakt.

Ja, het gaat pas samen als ik in een drinkperiode de roes ervaar, hoe egocentrisch is dat. Ik ben er afgelopen weekend weer ingetuind na een paar weken droog, toen ik bij een vriend de koelkast open deed en daar dat koude groene flesje heineken zag staan. Wat 20 uur 's avonds begon, eindigde 8 uur 's ochtends thuis laveloos nog ff achter de PC zitten. Ik vind het schijnbaar ook altijd nodig om tijdens de roes alles op te schrijven, vandaar dat ik de tijden weet.

avatar
bolletje
11 mei 2011

Voor Oscar.;)

avatar
Gaby
14 mei 2011

net even teruggelezen, en ik heb gewoon tranen in mijn ogen van alle hartverwarmende dingen die ik gelezen heb, dat doet me zo goed! Dank jullie :heart:

even het 1 en ander van me afschrijven nu, daar heb ik wel even behoefte aan;
vanaf zondag wou ik al drinken, maar dat kon niet want ik had nog refusal in m'n lijf, dus moest wachten tot woensdag, ik heb dus heel bewust mijn refu NIET ingenomen, woensdagmiddag 0% bier gedronken en stom computer spelletje gespeeld, en....:$ weer erbij gaan roken, ik was gewoon opgefokt, hielp natuurlijk niets, raakte er enkel meer geiriteerd door. s'avonds moest ik werken,en toen was mijn trek weg, ik baalde echter dat ik gerookt had, maar toen kreeg ik smsje van N dat ie z'n gereedschap terug moest, blabla, moest uiteindelijk die avond,ik in paniek, want geen drank in huis, dus ik voor dat ie kwam, na mijn werk dus, naar de benzinepomp voor 2 pakjes sigaretten en naar de snackbar voor 8 blikjes bier. dit in m'n auto laten staan, want toen ik bij m'n huis aankwam, was N er al, N pakt zijn gereedschap, en ik merk aan hem dat ie eigenlijk wil praten, maar.... ik wil drinken, dus ik reageer flauwtjes en weet bijna niet hoe snel ik hem de deur uit moet werken (ik wil al heel lang met N praten, en nu hij er dus toe bereid was, koos ik toch voor de drank), dus N rijdt weg, hopppa, spul uit de auto, gordijnen dicht, ik wil net een peuk opsteken, de bel.... :devil: N roept door de brievenbus dat hij z'n schuurmachine is vergeten of ik die even wil pakken, pure paniek, want, moet snel bier verstoppen en peuken wegleggen, pak dat ding, N pakt het aan, ik zie dat hij het moeilijk heeft , er staan tranen in zijn ogen, maar ja, das z'n eigen schuld, ik heb al zo vaak pijn van hem gehad,en NU wil ik drinken dus N moet weg! Ik duw de machine in z'n handen, zeg ''a.u.b en doei'' en doe de deur dicht, wacht tot ik hem hoor wegrijden, haal opgelucht adem, en dan, open ik mijn eerste blikje, en steek een peuk op....Wat een genot, na het 4e blikje kom ik in een heerlijk roesje, N smst, het interesseert me helemaal niets, ik voel me heerlijk, ik ben compleet ontspannen, en wil dit nooit meer kwijt, wat dacht ik nou? Leven zonder mijn grote vriend Freddie? Nee hoor, deze vereniging van mij en Fred voelt fantastisch, alles is goed zoals het is, helemaal in het nu..........

alleen duurt dit gevoel maar 2 blikjes :angry:
want, nu heb ik er nog maar 2, verdorie leer ik het dan nooit, ik heb dit al zo vaak meegemaakt, te winig drank , gelukkig heb ik nu wel genoeg sigaretten gekocht dit keer, na het 8e biertje, stap ik over op de 0% biertjes, dat is toch anders, het voelt alsof ik Freddie bedrieg, en ik neem me heilig voor, voortaan te zorgen voor voldoende drank.

de volgende dag, kan ik gewoon to 14u in mijn bed blijven liggen, waarom niet, geen mens die me nodig heeft, ik heb geen kater, voel me goed, en hoef maar een paar uurtjes te werken, maar.... ik moet vrijdagochtend vroeg beginnen, dus hoe ga ik dat doen met drinken :$, zo'n beetje de HELE dag mee bezig geweest, opgezocht tot hoe laat de super open is, want elke keer bij de snackbar halen kost me een vermogen. 20.30 klaar met werken, uiteindelijk bedacht dat ik er 6 ga halen, i.v.m werken vrijdag, maar dan mag ik vrijdagavond helemaal los, (ik wordt helemaal blij bij die gedachte alleen al), dus ik kom thuis uit het werk, en heb vreselijk veel zin in een bakkie koffie, ''ja maar , je kan nu niet eerst koffie gaan zitten drinken hoor, je kan niet te laat naar bed, morgen op het werk mag niemand iets weten, dus laat die koffie nu maar zitten, en hoppa meteen aan het bier" ik luister naar het stemmetje, ik open het blikje bier, en steek een peuk op, het bier smaakt me niet, en de peuk is ronduit smerig, :o wat nu????? stoppen, gewoon bier weggooien , heb je morgen ook nergens last van op je werk, en neem je toch lekker je koffie" ---- '''NEE roept het andere stemmetje, gewoon even doorzettten, straks voel je je weer heerlijk, kom op meis je KAN het, 2e peuk, gatver wat vies, ''ja maar N is een &^% , ff zelfmedelijden opwekken, heb ik weer een reden om te roken en drinken toch :$ ,nog een biertje..... mmm... het smaakt me niet echt....

toch stop ik niet, ik rook dapper door en drink de 6 blikjes op, ik ben bijna blij als de 6e leeg is, en voor het eerst in mijn leven ben ik blij dat het bier op is, ''jammer dat je je nu zo voelt'' zegt het stemmetje, rij anders even langs de snackbar, misschien als je wat meer bier drinkt..." ik luister niet naar het stemmetje en ga naar bed.....

vrijdag, ''je ziet er duf uit'' zegt iemand tegen me, ik voel me meteen 'aangevallen' want zoveel heb ik niet gedronken, ze zouden toch niet iets zien? Ik ben wel vol energie, N interesseert me niets, want vanavond mag ik los :)

ik ga dus lekker aan het werk, en als ik s'middags van het werk afga, om naar de super te rijden, besluit ik om niet te eten, die avond, maar gewoon lekker meteen te gaan drinken, want het is een zooitje in mijn huis, en als ik vroeg in slaap val, kan ik zaterdag (mijn vrije dag) nog het huis een beetje aan kant maken, ik bedenk dat het jammer is dat ik geen zware dikke gordijnen heb, want nu kunnen mensen zien dat er licht brandt bij me als de gordijnen dicht zijn, ook al brand ik 1 kaarsje en zit ik in het donker met m'n laptop helemaal afgeplakt aan de zijkant met kartonnen dozen, dan nog zie je het, ik moet dus andere gordijnen, voor vanavond ''waag'' ik het er maar op, telefoon uit, en gewoon niet opendoen mocht er iemand aanbellen. Ik vindt het nog een geniaal plan, alleen hoe hang ik die krengen op? ik besluit ''gewoon'' om morgen mijn ramen helemaal af te gaan plakken, wat een goed idee :light:

ik ben helemaal in mijn nopjes, en bijna bij de super! deze keer ga ik niet de ''fout'' maken om te weinig te kopen, ik besluit 2 kratten te halen en 4 pakje sigaretten....
dan gaat de telefoon, onbekend nummer, ik neem op, N :devil::angry: een heel verhaal over dat ie de electra in de tuin toch af moet maken omdat de kabels nu bloot liggen blabla.... ik luister met een half oor, want ik zit met m'n gedachten bij...drank, wat kan wij die electra nou schelen, inene hoor ik hem zeggen; dan ben ik rond 20.30u bij jou......

:devil: wat nu.... ik kan een paar biertjes drinken voor ie komt, nee geen goed plan, maar ja dan moet ik dus wachten tot ie weer weg is, dat is waarschijnlijk pas rond half 12, verdorie dan moet ik weer aan het lauwe bier, want dan is het nog niet koud als het in mijn warme auto staat, ik kan ook smsen dat ik niet kanvanavond, het is toch uit, maar ja , hij heeft wel gelijk die electra moet gemaakt, ik ebn geirriteerd omdat mijn drankfeestje (in mijn eentje) verstoord wordt, ''misschien is het handig als je dan vandaag niet drinkt en het morgenavond doet'' zegt een stemmetje, dan kan je morgen ook je huis een beetje aan kant brengen en trouwens misschien is het ook wel verstandig om niet meteen elke dag te gaan drinken''',''ja maar , het is ZOOOO oneerlijk schreeuwt het andere stemmetje want morgen heb je vrij, en zondag moet je werken'' zo schreeuwen ze door in mijn hoofd, uiteindelijk neem ik de beslissing om die avond niet te drinken en zaterdag vroeg in de middag te beginnen met drinken zodat ik voor negen uur al in coma ben, dan moet het lukken op mijn werk zondag.

ik ben onrustig, en ook niet blij, constant komt de gedachte bij me op dat ik ook altijd nog kan gaan drinken al N weg is, desnoods maar weer naar de snackbar, kan mij dat geld nu schelen....

N komt, zegt weinig en gaat aan het werk, ik ga maar wat wassen draaien (ik heb nooit begrepen hoe moeders dit deden, samen met drinken, wat een georganiseer lijkt me dat, en dan ook nog je huishouden en je kids opvoeden, zo knap) ik drink heel veel koffie, en zie dat N een sigaret opsteekt ''gatver, wat een smerige gewoonte is dat toch, wat ben ik blij dat ik niet meer rook'' gaat het in mijn hoofd.????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????
snappen jullie het nog?

nu ja, N ging laat weg, en ik ben m'n schone bedje ingedoken met een boek en al vrij snel in slaap gevallen, vroeg wakker, al het hele huis gestofzuigt, en toen met angst en beven, op deze site gaan kijken, en wat een hartverwarmende reacties, geen zorgen, ik ben er weer bovenop, ik heb gister niet gerookt en niet gedronken, en ik denk dat me dat vandaag ook wel gaat lukken, maar ik zeg nooit meer ''nooit'', want ik heb nu geprobeerd wat van mijn gedachten van me af te schrijven, ik wil dus naar een totaal isolement, terwijl ik dat eigenlijk juist helemaal niet wil,

ik snap er niets meer van. Weet wel dat ik nu weer ff instort, maar van moeheid, al een hoop gedaan, is mijn vrije dag, ik ga ff uurtje rusten.

Liefs Gaby

zo dat lucht op , ff van me afschrijven :D allemaal een hele fijne dag!

avatar
fleurtje
14 mei 2011
:heart:
Ik vind je heel sterk, lief en heerlijk open!
Goed dat je terug bent
:sun:
avatar
Josje
14 mei 2011

Gaby, goed om van je te horen:present: Je maakt bewust de keuze om te drinken, maar ook weer om het te laten. Zo herkenbaar, dat alleen willen zijn, niemand willen zien of horen en in je eentje in een roes raken. Ben blij dat je het ook weer op kunt pakken:heart:

avatar
blondie6173
14 mei 2011

Gaby, wat herkenbaar !!!
Kippenvel op mn armen.
Ik weet in ieder geval dat ik daar niet meer naar terug wil.
:sun:

avatar
lady jane
14 mei 2011

Gabylief, fijn dat je de moed had weer de
stap terug naar hier te maken.
Je hoort hier gewoon en gelukkig heb je meteen weer
beschreven dat je het fijn vindt alles van je af te schrijven.
Weer een groei-ervaring rijker
en ja ook wijzer (hoop ik:D)
enne wat is er met die 2 kratjes gebeurd?
beloning voor N?

avatar
Tobbertje
15 mei 2011

Tjongejonge... ik ben er stil van... zo herkenbaar en zo pijnlijk... we weten het allemaal wel...
Maar als je het zo leest ben je je toch weer bewust van je probleem, en we vechten allemaal keihard tegen dat verschrikkelijk monster :devil: dat alcohol heet...

Respect voor al deze openheid. lieve knokkers:heart:

Liefs, tobbertje:present:

avatar
ekstertje
21 mei 2011

Omhoog voor Noekie.

avatar
lady jane
09 juni 2011

en weer even omhoog

avatar
Shahire
15 juni 2011

Ik zie dat ik mijn negatieve ervaringen nog nooit hier heb geschreven
ik hoef er alleen maar even aan te denken nu
en ik weet weer waar ik het allemaal voor doe
nee, vandaag neem ik de eerste niet...........en m'n trek is opeens ook veel minder.........
fijn om het draadje even te zijn tegen gekomen!

avatar
Shahire
28 juni 2011

Even naar boven gehaald.

avatar
sunnyamelie
04 juli 2011

Veel dingen zijn heeeel herkenbaar!!
Vooral het afschuwelijke (schuld) gevoel de volgende ochtend! Ik wist niet dat meer mensen dat hadden.

Kan wel een lijstje maken ;-):

- hevig trillende handen op het werk
- dingen vergeten op het werk
- ehm... vreemdgaan na veel te veel drank :-( :-(
- ruzie maken met m'n vriend (1x 's nachts op straat en de volgende dag zei mijn baas dat hij het had gezien/gehoord toen hij uit de kroeg kwam... SCHAAM!!!)
- black-outs
- me dronken gedragen naar vrienden toe
- dingen zeggen waar ik later spijt van heb
- niet meer in staat zijn te sporten en andere te doen die ik leuk vind
- eetbuien na teveel drank

.... Oef, best confronterend :-(

avatar
bolletje
05 juli 2011

Poeh die vreetbuien herken ik ook. Ik at nooit als ik ging drinken omdat dan het effect groter en vlugger kwam als ik niet gegeten had, maar als ik dan laveloos was, vrat ik werkelijk alles wat los en vast zat. Zelf onder de douche was ik nog aan 't vreten.

avatar
lien2206
06 juli 2011

negatieve ervaringen van drankgebruik, zijn er dan ook positeive?

avatar
Susana
06 juli 2011

Zeker zijn positieve ervaringen, het feit van stoppen met drinken is al positief..

avatar
lien2206
07 juli 2011

@ borretje, en zo is, dat moeten we niet vergeten, dat de negatieve zwaarder wegen dande positieve!!'
thanks

Meepraten?

Log in of maak een account om gesprekken te starten, te reageren en te volgen.

Ga aan de slag met een
gezonder
leven

Door de check te doen en antwoord te geven op 4 korte vragen geven we je advies over welke apps, tips en hulpmiddelen bij jou passen. Daarna kun je een account aanmaken als je dat wilt.