Thema's

Logo Alles over drinken

Het gaat me lukken!!

avatar
Topic gestart door Beatrix
27 december 2022 635 reacties 50491 weergaven

Meepraten?

Log in of maak een account om gesprekken te starten, te reageren en te volgen.

avatar
Beatrix
30 december 2022

Goedemorgen,

Dag 10 en nog 2 dagen voordat het nieuwe jaar begint.

Dit jaar is op veel fronten niet echt positief geweest. Ben mezelf regelmatig tegen gekomen, ben vaak niet echt blij geweest, vond mezelf nou niet echt een mooi mens ( en dat terwijl anderen dat wel zeiden...maar ja, geloof dat maar eens :face-icon-small-shocked:) Dat verdomde minderwaardigheidsgevoel blijft de kop opsteken : ik ben het niet waard, ik ben niets waard,........

Dit jaar wil ik dus graag snel achter me laten en deze laatste periode - en ook deze laatste AV dagen - is een goede oefening geweest hoe ik 2023 in wil gaan : zonder alcohol, genietend van mijn omgeving, wat liever/aardiger  voor mezelf zijn en gewoon wat rustiger "ademen".

Dit jaar kan ik niet meer veranderen, maar ik kan wel meer regie nemen in 2023, het heft in eigen hand nemen. Mezelf zo nu en dan - indien nodig - een schop onder mijn k*nt geven, niet opgeven en positiever in het leven staan. Heb altijd gezorgd voor anderen en nu ben ik aan de beurt !! Ik ga er een mooi jaar van maken !!

Zo, dat staat !!:D

 

Iedereen een fijne dag !!


Like 4
4 anderen reageerden hierop
avatar
Beatrix
31 december 2022

Goedemorgen iedereen !

De laatste dag van dit jaar......

Een jaar om snel te vergeten. Een jaar waarin heel veel fout ging, ik niet lekker in mijn vel zat. Alles en iedereen tegen me scheen te zijn.

Ik zelf ook tegen mezelf was....Ik me vaak alleen en beroerd voelde en ja, wat doe je dan : je neemt nog maar dat wijntje ( of 2,3,4) Want wat heb je anders, toch ?

Maar was dat nu echt de oplossing ?? Nee, natuurlijk niet. Ik dreef alleen maar verder af !!

Onlangs gestart met gesprekken met een psych en er was een klik en dat was echt een verademing. Afgesproken dat ik dit afgelopen jaar maar zal laten rusten. Het verleden kan je niet veranderen, alleen maar iets van leren. Dus al mijn energie ga ik gebruiken voor een nieuw jaar, een jaar waarin ik zelf de touwtjes in handen neem en richting ga geven aan deze nieuwe fase !! Morgen begin ik opnieuw met tellen. Morgen is dag 1 van een mooi, waardevol jaar. Ik ben het waard !! En met dat vooruitzicht straal ik helemaal !!

Vandaag ga ik nog wat overbodige ballast weggooien, loslaten en  om 0.00 uur open ik een nieuwe deur, een deur naar een mooie toekomst !! IK kijk uit naar al datgene wat dit nieuwe jaar me gaat brengen. Er zullen ook best wel wat hobbels langskomen, maar die ga ik met open vizier te lijf, het gaat me lukken, ik ben het waard !!!

Ik wens iedereen een fijne dag  en een mooi begin :rose:


Like 3
3 anderen reageerden hierop
avatar
Beatrix
31 december 2022

hoi, even een vraagje : Ik zie dat mijn berichtjes geliked worden.

Wat hartstikke fijn is want dan sta je niet alleen en kunnen mensen zich in je schrijfsels vinden.

Maar kun je ook ergens zien wie jou liked ? ( sorry, ben een digibeet :blush: )

 

avatar
Bob
31 december 2022

Als je afgemeld bent kun je zien wie er ge-liked heeft. Daarna moet je weer aanmelden om te kunnen schrijven. Het is heel zot, eigenlijk, en volgens mij ook een foutje in de foruminstellingen, maar het is nu eenmaal zo, al tijden.

avatar
Pytje
31 december 2022

@Beatrix, het is een mooi beeld van die deur! Succes vandaag en een goede jaarwisseling:rose:

avatar
Beatrix
31 december 2022
53 minuten geleden zei Bob:

Als je afgemeld bent kun je zien wie er ge-liked heeft. Daarna moet je weer aanmelden om te kunnen schrijven. Het is heel zot, eigenlijk, en volgens mij ook een foutje in de foruminstellingen, maar het is nu eenmaal zo, al tijden.

Gelukkig, het ligt dus niet om mij :lol:

avatar
Beatrix
01 januari 2023

Goedemorgen en welkom 2023 :rose:

Zo, de deur staat wagenwijd open ! Ik ben benieuwd wat dit jaar me gaat brengen.

Maar in vergelijking met het afgelopen jaar sta ik nu aan het roer en bepaal dus zelf welke richting ik op ga. 

Vandaag is dag 1   van een mooi en AV jaar !

En nee hoor, ik word niet overmoedig. Ik blijf alert en ga voor de dag-voor-dag-aanpak. Stapje voor stapje !!

Elke ochtend opnieuw de nieuwe dag verwelkomen en elke dag opnieuw de beslissing nemen om geen alcohol te drinken !!

Dus wat er ook gebeurt, vandaag geen alcohol ! Zo, die staat !

Fijne dag iedereen :lips:

 

 


Like 1
1 ander reageerde hierop
avatar
Yana
01 januari 2023

Goedemorgen Beatrix, het zal een helder en verrassend jaar voor je worden zonder drank, je staat er lekker positief in :)

Heb je onze dagdraad al ontdekt bij ditjes en datjes? Daar komen we samen en er is iedere dag een dagpact om je bij aan te sluiten, misschien voor jou ook fijn? Samen zijn we sterk.

avatar
Beatrix
02 januari 2023

Goedemorgen iedereen :rose:

Dit is dag 2 en ik voel me prima. Het nieuwe jaar is goed begonnen. Heb goed geslapen ( echt een zeldzaamheid met alcohol in mijn lijf( alleen al daarom snap ik niet dat ik al niet veel eerder gestopt ben  ) en kijk uit naar deze dag. Ben gisteren gestart met opruimen, schoonmaken, soppen en weggooien. Niet alleen letterlijk, maar ook figuurlijk voelt dat als een bevrijding ! Verder wil ik ook elke dag aan beweging doen. Op mijn oude dag is het belangrijk om soepel te blijven, anders gaan de scharnieren kraken :lol:

Heb net de kat geknuffeld, nu even hier en dadelijk lekker ontbijten en dan mag de dag beginnen.

En ja, het regent, je zou er depri van worden, maar vandaag krijgt niemand mij eronder !!! Ik ga genieten !!

Fijne dag iedereen :lips:

avatar
bumperjim
02 januari 2023

Beatrix, quitting like a queen. Goed bezig! :rose:

avatar
Beatrix
02 januari 2023

Voel me net een blije gup :D Al weer een kamer gesopt/opgeruimd. Met dit tempo is mijn huis aan het eind van deze week spic-and-span.

Voorheen zou ik me dan "belonen" met flesje wijn (nee hoor, geen kleintje, normale afmeting 750 ml.......) Een mooie bos bloemen heb ik dus straks wel verdiend. Heb ik ook langer plezier van en geen zwaar hoofd, slapeloze nachten en enorm veel spijt.....

Nu even pauze voordat ik de laatste kamer van vandaag onder handen neem ! Natuurlijk niet overdrijven, 2 kamers per dag is voldoende :lol:

Merk dat deze "schrijfsels" me helpen, dus met jullie goedvinden ga ik hier nog wel een tijdje mee door !!

:lips:Beatrix

 


Like 2
2 anderen reageerden hierop
avatar
lady jane
02 januari 2023

zo werkte het bij mij ook, op dat cleanen na dan helaas.
het begon met n bos bloemen en na een jaar een nieuwe fiets
en tussendoor was de beloning hoe ik mezelf en mijn leven weer goed op de rails kreeg,
hoe ik me voelde, eruitzag, mijn konditie verbeterde enz enz enz. oogsten maar @Beatrix!


Like 1
1 ander reageerde hierop
avatar
Beatrix
03 januari 2023

Goedemorgen iedereen :rose: Dit is dag 3 !!

De maandelijkse vriendinnendag, dus dat wordt weer genieten !

Het is altijd een verrassing : is het "alleen" kletsen onder het genot van sloten thee en koffie. Gaan we naar een Kringloopwinkel en komen we thuis met allerlei leuke, maar vaak ook onnodige snuisterijen :lol:, Of wordt het een creatieve dagvulling ??

Deze vriendinnen weten helemaal niets van mijn al lange strijd tegen die alcoholduivel. We zien elkaar dan ook alleen overdag en ik heb het - zoals velen met een drankprobleem - altijd  geheim weten te houden. Was het schaamte, had ik geen zin in allerlei goedbedoelde adviezen en dacht ik er wel alleen uit te komen of stak ik mijn kop in het zand en vond het allemaal wel meevallen.....Ik dronk toch ook dagen helemaal niet, lukte zelfs om 2 of 3 weken geen wijn tot me te nemen........En mijn bloedwaardes waren toch nog steeds normaal......

En misschien ook wel omdat ze tegen me op keken ( hardwerkende, succesvolle zakenvrouw ) en ik als zogenaamde "sterke" vrouw geen zwaktes wilde tonen.......Wat een enorme onzin natuurlijk !! Ik heb liever dat ze trots op me zijn omdat ik deze strijd nu oppak en er tegenaan ga.

Toch ben ik van plan het nog even voor me te houden en pas straks - nadat de eerste hobbels ( die er zeker zullen komen) te lijf zijn gegaan en ik me ook zekerder voel -  zal aankaarten. Bij voorgaande pogingen ( en nee, dit is nu géén poging, maar een weloverwogen beslissing!) heb ik het wel eens verteld aan een oudere zus, maar toen ik onderuit ging werd ik daarna wat meewarig aangekeken, zo van : ja, dat wisten we toch wel, geen ruggengraad etc.etc.etc.

Ik weet het, je kunt er maar beter eerlijk over zijn en misschien krijg je dan wel enorme steun uit onverwachte hoek, maar nu eerst maar eens de dag-voor-dag-aanpak en zorgen voor een goed fundament, zodat de hobbels "bevochten" kunnen worden !!

Dus vandaag ga ik genieten van een gezellige dag. tot later :)

Ik wens iedereen een fijne dag :lips:

 


Like 1
1 ander reageerde hierop
avatar
bumperjim
03 januari 2023

Ga maar lekker met de auto dan of verzin een medicijn waarbij je niet mag drinken.

Altijd lastig dit, idd. Succes!

avatar
Beatrix
03 januari 2023
1 uur geleden zei bumperjim:

Ga maar lekker met de auto dan of verzin een medicijn waarbij je niet mag drinken.

Altijd lastig dit, idd. Succes!

Gelukkig is dat altijd een gouden regel geweest en iedereen weet dat !! Als ik rij drink ik niet !!

Ik ging misschien wat eerder naar huis (nog even lekker ontspannen onder het genot van een wijntje.....:wacko:) en ik bood ook wel eens aan dat ik de BOB zou zijn om mezelf te beschermen, maar autorijden met alcohol ( ook niet 1 klein glaasje aan het begin van de avond of bij het eten ( alsof die alcohol dan niet werkt....) is wat mij betreft

NOT DONE !! Ik stap ook nooit in de auto bij iemand die wel drinkt en toch achter het stuur kruipt. Dan nog liever thuisblijven.....

Sorry als ik nu iemand tegen de schenen schop, maar zo denk ik erover !

Dat van die medicijnen, daar heb ik nooit aan gedacht. Terwijl ik toch grootverbruiker ben van allerlei pillen en poeders. Dus dit excuus hou ik nog even achter de hand haha.

Maar voor vandaag : wat er ook gebeurt, vandaag drink ik geen alcohol !!

avatar
Maarten82
03 januari 2023

Dag Beatrix,

Wat een mooie stap heb je gezet! En wat een herkenning van mijn kant in jouw verhaal. We leven in verschillende werelden en als we elkaar op straat voorbij zouden lopen weten we van niks, maar als ik jouw verhaal lees dan zijn er zoveel overeenkomsten. Ook ik ben recentelijk gestopt met de drank en ervaar dezelfde emoties. Ik hoop dat je de toekomst fris en helder tegemoet gaat.

Groetjes Maarten

avatar
Pytje
03 januari 2023
2 uur geleden zei Beatrix:

Ik weet het, je kunt er maar beter eerlijk over zijn en misschien krijg je dan wel enorme steun uit onverwachte hoek, maar nu eerst maar eens de dag-voor-dag-aanpak en zorgen voor een goed fundament, zodat de hobbels "bevochten" kunnen worden !!

Ik probeer het meestal zo uit te leggen: "het drinken van alcohol was zo normaal geworden in mijn leven, nu wil ik het een tijdje zonder proberen". De meeste mensen herkennen dit omdat ze zelf ook dagelijks drinken. Het zet ook aan tot denken merk ik vaak en kan leiden tot een gesprek erover.

 

avatar
Beatrix
03 januari 2023
7 uur geleden zei Maarten82:

Dag Beatrix,

Wat een mooie stap heb je gezet! En wat een herkenning van mijn kant in jouw verhaal. We leven in verschillende werelden en als we elkaar op straat voorbij zouden lopen weten we van niks, maar als ik jouw verhaal lees dan zijn er zoveel overeenkomsten. Ook ik ben recentelijk gestopt met de drank en ervaar dezelfde emoties. Ik hoop dat je de toekomst fris en helder tegemoet gaat.

Groetjes Maarten

Dag Maarten,

Inderdaad, een zee van herkenning. Dat had ik ook toen ik jouw introductie las. Veel overeenkomsten inderdaad.

Jij bent weliswaar een man en ik een vrouw, jij bent getrouwd en ik single, jij werkt ( 82 is waarschijnlijk jouw geboortejaar) en ik ben al weer jaren gepensioneerd, maar verder lijken we wel op elkaar :D:D:D:D  Althans ons alcoholverleden, de vele pogingen om ermee te dealen, de niet te tellen smoesjes en de vele momenten van schaamte, spijt en teleurstelling......Jezelf voor de kop willen slaan, onder de dekens willen kruipen van gene, het huilen stond je vaak nader dan het lachen. Dus ja, op dat vlak kunnen we elkaar de hand schudden en trekken we samen hier op, stapje voor stapje. En in de tussentijd werken we aan onze AV toekomst!

Ik lees je graag en ik hoop dat we over een tijdje elkaar ook de hand weer kunnen schudden. Zo, dat varkentje hebben we toch maar even gewassen !! Die alcoholduivel is met zijn staart tussen de benen afgedropen. Mocht het een keertje moeilijk worden, dan hoop ik hier terecht te kunnen en wie weet helpen we elkaar dan weer een stapje verder.!!

Ik wens jou ( en iedereen hier) een fijne avond

Beatrix :rose:


Like 3
3 anderen reageerden hierop
avatar
Roberto
03 januari 2023
Op 2-1-2023 om 07:15 zei Beatrix:

Verder wil ik ook elke dag aan beweging doen. Op mijn oude dag is het belangrijk om soepel te blijven, anders gaan de scharnieren kraken :lol:

@Beatrix, leuk voor binnen en buiten.

 

avatar
Beatrix
04 januari 2023

Goedemorgen : Dag 4 en ik voel me goed !!

Wederom een goede nacht gehad. Alleen al dát is een enorme winst.

Als ik dan een minpuntje zou moeten noemen : ik moet er s' nachts nog wel eens uit. Waarschijnlijk van al dat water en thee drinken. :unsure:

Toen de fles wijn s'avonds nog op tafel kwam was ik ook een gulzige drinker en dat heb ik met thee e.d. dus ook. Alleen met wijn in mijn lijf "sliep" ik door.

Alhoewel slapen.... het was waarschijnlijk meer knockout, want om nu te zeggen dat ik s' ochtends uitgerust wakker werd......

Dus ja, ik spring nu ( weliswaar nog steeds erg vroeg) uit mijn bed en heb allerlei plannen voor de dag.

Dus nu eerst even de krant, douchen en de dag kan beginnen!.

 

IK wens iedereen een fijne dag:rose:

avatar
Beatrix
04 januari 2023

@Roberto: Wat fijn dat je me dit toestuurt. Ik heb een aantal jaren geleden een tijd aan Tai Chi gedaan en dat was echt zo fijn !!

Maar door allerlei omstandigheden (....) ging het naar de achtergrond. Vreemd he, dat juist de dingen, die zo goed voor je zijn, vaak als eerste "verdwijnen"...... Geen tijd, geen energie, geen zin, geen puf..... en dat terwijl dit juist zo veel energie geeft !!

Ben al weer 2 á 3  x per week aan het sporten, maar naast die inspanning is ontspanning ook erg belangrijk.

Juist op de moeilijke momenten, is het fijn hier op terug te vallen.

Dus dank je wel !!

 

Beatrix


Like 1
1 ander reageerde hierop
avatar
Roberto
04 januari 2023
12 uur geleden zei Beatrix:

Ben al weer 2 á 3  x per week aan het sporten, maar naast die inspanning is ontspanning ook erg belangrijk.

@Beatrix, ik doe (probeer) dagelijks aan gratis Outdoor fitness in combi met Qigong oefeningen.
Het is helaas iedere keer zulk naar weer.
Sinds ik gestopt ben heb ik dat slechts 1 x gedaan.

avatar
Beatrix
05 januari 2023

Goedemorgen iedereen ! Het is dag 5:D:D:D:D:D

Vannacht niet zo goed geslapen. Liggen draaien, maar uiteindelijk toch weer ingeslapen. Ik voel me goed, dus wat nu de reden is. Rara.

Misschien heb ik gisteren gewoon teveel gedaan .Én sporten, én poetsen,  én  ordenen, én opruimen.....

Met name dat laatste is zowel letterlijk als figuurlijk, dus dat vreet misschien iets te veel energie. Dus niet te overmoedig worden nu en gewoon lekker doorgaan op dit pad.

Stapje-voor-stapje, dag-voor-dag en dan wordt het uiteindelijk een hele mooie wandeling. Een cadeautje voor mezelf, zo voelt het ook !!:present:

Dit alle zegt ook wel iets over mij : ik ben gewoon altijd  mateloos geweest.

Ik weet geen maat te houden. Niet met werken, niet met eten & drinken, niet met zorgen, niet met vrijwilligerswerk etc.etc.. En vaak ook nog alles tegelijkertijd. Pfff, best vermoeiend !!

Vergeet nog wel eens dat ik nu toch echt gepensioneerd ben en ik mag GENIETEN !! En dat niets meer MOET !! Adem in, adem uit :)

Het niet drinken gaat me goed af, geen problemen, geen cravings. Ben alleen nog zoekende naar een alternatief qua drinken. Ik wil niet echt op de alcoholvrije drankjes overgaan, omdat dat toch een tricker is. De stap van alcoholvrije wijn ( blijft toch wat chemisch) naar echte wijn( toch echt lekker :unsure:) is misschien in de beginperiode van afkicken nog iets te "gevaarlijk".

Wat doen jullie nu, wat drinken jullie nu als alternatief ? Ben ik wel nieuwsgierig naar ! Dus kom maar op met de voorstellen :D

Voor nu een fijne, droge dag iedereen !

Oh ja, ik drink vandaag niet, wat er ook gebeurt !!

 

Beatrix:rose:

avatar
Francoise
05 januari 2023

Bij mij werkt av wijn niet , het houdt mijn beloningssysteem in stand als het ware .  Ik drink bij uitgaan terrasje een mocktail , gingerbeer , rivella .  Thuis thee , water , Cola zero

avatar
bumperjim
05 januari 2023

AV wijn heb ik nooit willen proberen. Bang dat het niet lekker is en daardoor toch weer aanzet om "echte" wijn te kopen.

Wijn blijft voor mij een valkuil. Als ik een fles wijn opentrek gaat hij leeg. Dan kunnen er maar beter meerdere drinkers zijn... :huh:

Ik kan wel 1 flesje bier drinken en dan stoppen maar niet een halve fles wijn. Er helemaal afblijven lukt wel, er liggen meerdere flessen wijn in de kelder en die liggen daar rustig. Niet voor eigen gebruik. Heel af en toe doe ik het toch, als ik mentaal niet lekker in orde ben en dus wilskracht weg, dan krijg ik altijd spijt.

Alternatief voor mij is thee. Ik drink heel vaak thee rond aperitieftijd. Maar geen gewone thee want ik heb nooit van thee gehouden, het moet dan echt lekkere thee zijn. Duur dus ook, maar nog altijd veel goedkoper dan wijn :) 

Meepraten?

Log in of maak een account om gesprekken te starten, te reageren en te volgen.

Ga aan de slag met een
gezonder
leven

Door de check te doen en antwoord te geven op 4 korte vragen geven we je advies over welke apps, tips en hulpmiddelen bij jou passen. Daarna kun je een account aanmaken als je dat wilt.